Graner

› Notícies

ADORNO de Vértebro a La Virreina Centre de la Imatge - La Nit dels Museus

Adorno

Acció performàtica a càrrec de membres de la cia. Vértebro dintre de l’espai expositiu amb vincle amb l’exposició “Máquinas de vivir”, i al voltant del flamenco i l’arquitectura, l’ocupació i el desenvolupament urbanístic en l’espai.

“En esta ocasión, Vértebro propone un acercamiento al universo archivístico de Pedro G. Romero, a través de la elaboración de una serie de ideas comunes que co-habitan espacios relacionados con la marginalidad, el duende o la arquitectura moderna. Adorno es un espacio de reflexión a partir de la exposición ‘Máquinas de vivir’, y parte de la noción de lo que es accesorio y lo que no, para subvertir la naturaleza de lo austero y repensar la idea de ocupación. Frente al cúmulo y cruce de informaciones que puede suponer un ambiente expositivo, Adorno propone un ejercicio síntesis a través de una estructura coreográfica y sensible que abraza conceptos como funcionalidad, organización o ingeniería.”

19 de maig dins la ‘Nit dels Museus’ . Durada: 25 min. A les 19.30h – 21.30 – 23.30h

Per tercer any consecutiu, la Nit torna a posar el focus en les diverses propostes que han elaborat conjuntament les Fàbriques de Creació i 11 museus de la ciutat. Fruit d’aquesta col·laboració han sorgit tot un seguit de creacions artístiques originals que aporten un punt de vista diferent a l’hora de percebre i entendre el patrimoni o les col·leccions d’aquests museus. La Nit és una ocasió única per descobrir tant aquests projectes com els espais que els inspiren, amb accions per a tot tipus de públic dels artistes residents en aquests centres i que constitueixen la part més festiva de la Nit.

Creació&Museus representa un vincle consolidat que ens proporciona una nova mirada sobre els espais, però també sobre la història i la memòria, potenciant les emocions mitjançant les diferents sensibilitats de les diverses disciplines creatives. 

Més info AQUÍ