Albert Quesada i Octavi Rumbau

TIME EMOTION (títol provisional) Projecte coreogràfic de creació musical Creat per: ACME / Octavi Rumbau - Funktion / Rémi Durupt

A Time Emotion, tres ballarins i quatre intèrprets es coordinen en escena al servei d’una idea: la possibilitat de modelar la percepció del so i del moviment, creant la sensació d’un temps glaçat i diluït, en constant contracció i dilatació. El pas del temps deriva en una construcció espacial; els estímuls auditius passen a ser tàctils i constitueixen un viatge per un territori sonor en permanent organicitat.

Aquesta idea germinal del projecte neix de les reflexions desenvolupades durant la fase preliminar per part d’Octavi Rumbau i Albert Quesada. Dos artistes procedents de disciplines aparentment llunyanes però que comparteixen més elements dels que ells mateixos podrien imaginar en un primer instant: un des de la percepció a partir de l’imaginari acústic dels instruments musicals i l’electrònica, i l’altre, des del moviment conjugant escolta i acció.

Captura de pantalla 2016-02-15 a la(s) 14.05.30

La companyia de dansa ACME formada per Albert Quesada, Federica Porello, Zoltán Vakulya, Mireia de Querol i Marcus Baldemar s’ha desenvolupat creant i ballant per Europa en els darrers anys. El seu darrer quintet, Wagner & Ligeti, tracta de la complexitat de la música i del seu significat. Analitza com les estructures, les repeticions i les interaccions temporals de la música orquestral arriben a plasmar i comunicar idees; com el soroll organitzat de la música evoca imatges i les converteix en pensaments. Els ballarins guien el públic en l’exploració de dues peces: l’obertura del Tannhäuser de Wagner, un dels fragments de música instrumental narrativa més clars del cànon occidental, i Lontano, de György Ligeti, que pretén desarmar la noció mateixa de jerarquia musical.

OCTAVI RUMBAU és un compositor barceloní nascut el 1980. El seu treball recent es concentra en la cerca de nous espais sonors de la interacció entre electrònica i instrument, a més d’aprofundir en la mal·leabilitat del temps musical.

ALBERT QUESADA es va formar a l’escola PARTS de Brussel·les (2004-2008) i la Hogeschool voor de Kunsten (Escola Superior d’Arts, MTD, 2003-2004) d’Amsterdam, després d’haver estudiat Filosofia i Enginyeria Multimèdia a Barcelona. Ha impartit cursos i tallers en diferents punts de Bèlgica, França, Àustria, Alemanya, l’Índia i els Estats Units.

Deixa un comentari