Graner

› Barri

ASPROSEAT I ARTransforma

ASPROSEAT i ARTtransforma ARTransforma treballa, des del 2009, pel foment de l’accés universal a la participació, a l’educació i a la professionalització artística a través de projectes com aquest, iniciat també el 2009 en col.laboració amb persones amb diversitat funcional de la Zona Franca (Escola Mare de Deu de Montserrat i ASPROSEAT majoritàriament). Els darreres anys el projecte s’ha consolidat amb 2 centres ocupacionals d’ASPROSEAT (La Marina i 1981) en diferents accions com :

– Música i Dansa a l’abast

– Dansa a l’abast

– Orquestra Integrada per a joves amb i sense diversitat funcional

– Compartides, el valor social de les arts

– Educa amb l’Art al teu Centre

En tots els casos es treballa per a trencar barreres entre persones i arts, de manera inclusiva i interdisciplinar. Els artístes (músics, ballarins, pintors, artístes plàstics…) treballen en equips també inclusius (professionals amb i sens ediversitat funcional) investigant, creant i definint noves formes d’expressió i d’art, sempre amb una metodologia viva i a través de processos creatius col.lectius. S’estableix i consolida, aquest projecte en el qual han participat músics com Flor Inza, Oriol Cortadellas, Albert Gumí, Pep Farré, Queralt Prats, i ballarins com Neus Masó, Jordi Cortés i Álvaro de la Peña. Els eixos principals del projecte són l’Accés, la Participació, la Creativitat i la Igualtat d’oportunitats a l’art, la dansa i a la música, així com el treball transversal entre les arts.

ARTransforma es l’entitat vinculada a ASPROSEAT i al barri, que treballa en aquest projecte d’art i creativitat amb els usuaris del centre ocupacional, majoritàriament veïns i vienes del Barri de la Marina.

www.artransforma.org

Al Graner acollim el projecte amb una sessió setmanal estable, més diferents moments específics per a cada acció que requereixen una altra intensitat i temporalitat. Hem acollit el procés creatiu dels projectes Orquestra Integrada i Compartides, el valor social de les arts des d’un projecte comú (Art en Guerra), que s’ha presentat públicament al Mercat de les Flors.