Graner

› Barri

Festes Majors del barri

El barri de La Marina està format per 9 barriades, i cadascuna d’elles té una festa major pròpia. Si bé és cert que hi ha una Festa Major unitària del barri el mes de juny, en la qual el Graner col·labora regularment, al llarg de l’estiu cada barriada té una festa major barrial. En treball conjunt i en diàleg amb les comissions de les festes majors barrial treballarem per trobar una acció artística idònia amb les voluntats del barri per incloure-la dins la programació de cadascuna de les festes majors. A partir de la peça de l’Andreu Martínez, que treballava el tema de la memòria històrica rural i el treball amb els itineraris de Boombeta del juliol 2017, que recuperaven l’esperit i els espais agrícoles del barri, les pròpies comissions de festes van proposar una col·laboració artística amb el Graner per incloure accions artístiques en la programació de les festes majors barrials.

Ara bé, aquesta inclusió del fet artístic ha de venir d’una escolta activa, detectant i dialogant i a partir de la realitat concreta de cada barriada i decidint conjuntament quina proposta artística podria encaixar-hi, ja sigui pel contingut o per un treball més site-specific.

FESTA MAJOR 2019

PICNIC ON THE MOON d’Alexa Moya i Júlia Godino

“Els nens estan tan acostumats als titelles que en veure el verdader ventríloc no ho acaben d’entendre. Els adults estan tan acostumats a els titelles que en veure el verdader ventríloc no ho volen entendre. Els ventrílocs donen als seus titelles l’oportunitat de viure una vida normal. El món, el lloc on vivim, és el lloc malaltís. Un ventríloc sense els seus titelles és com una titella sense els seus fils. Els titelles només són la versió mesquina del boig que les sosté. És així de senzill. Va més enllà de la meva comprensió. (Text traduït i inspirat en les cites de Daniel Tosh, Paul Winchell, El Show de Truman.)”

Coreògrafes i intèrpretes: Alexa Moya i Júlia Godino

Vestuari i escenografia: Alexa Moya i Júlia Godino

Càmera: Machias Bosschaerts

Col·laboració amb: The Backyard

  • Dissabte 15 de juny a les 12h a la Sala Pepita Casanellas

Organitzat per la Unió d’Entitats de La Marina en diàleg amb el Graner i la col·laboració del Centre Cívic Casa del Rellotge.

FESTA MAJOR 2018

BUSINESS WORLD DE JAVIER GUERRERO

«Business world» vol acostar-se a aquestes relacions de poder configurades per les grans multinacionals que són les que actualment governen el món com bé s’explica en el primera part del duo un fragment extret de la pel·lícula «Network» (1976), el discurs del Gran Cap, d’Arthur Jensen. El moviment és treballat d’una forma abstracta buidat de significat en un joc on el text, la dansa, i la paraula es posen al servei ia la creació de diferents imatges que ens recorden a diferents llocs aïllats influenciats pels patrons del cinema mut i absurd . Col · locar aquests significats extrets del cinema dels anys 20 suposen una nova mirada i una alteració de signes utilitzats per a un fi concret lluny de la realitat en la qual van ser creats.

  • 22 de juny dins la Festa Major de La Marina “Business World” del coreògraf en residència al Graner Javier Guerrero.