Graner

› Barri

PROJECTE FSPC + CONSULTA JOVE

“La dansa  com eina d’ expressió i creativitat per a adolescents amb problemàtica psíquica “

En el marc de treball de la TIAF( Taula Infància Adolescència i Família), dins del grup “ Afectivitat i sexualitat saludable ”  han sorgit diferents iniciatives amb l’objectiu de millorar l’atenció als joves. Donat que, en la nostra zona coincidim dos equipaments públics:  Graner i Sant Pere Claver Fundació Sanitaria pensem que, podem encetar línees de col·laboració, aportant l’expertesa de cada dispositiu, per implementar projectes  sòlids, en benefici dels joves del barri.

L’objectiu és que els nois i noies puguin connectar amb el món de les arts vives i els llenguatges artístics, amb la seva contemporaneïtat. Això vol dir potenciar la capacitat d’expressió, simbolització, consciència de si mateixos, a nivell corporal i emocional; factors tots ells de reconeguda importància alhora d’aconseguir millorar les seves capacitats, recursos, autoestima i per tant el seu estat psicopatològic. Acostem la creació artística com un recurs sa i amb factor de resiliència, a través del contacte directe i continuat amb artistes residents del Graner. (La distància que separa les dues seus és de 5 min a peu i un 50% dels pacients son veïns i veïnes del barri de La Marina).

1.- Itineraris artístics Els adolescents vénen regularment al Graner a familiaritzar-se i compartir els processos de creació. S’estableix una comunicació i diàleg amb els artistes, durant els moments de l’assaig que siguin pertinent i que es concreten entre els dos equipaments. Es tracta, de veure en directe el que suposa la feina d’artista, que alhora implica també conèixer, tot un seguit de tasques que hi ha al voltant del fet artístic. Suposa doncs, diferents maneres d’obrir els coneixements dels adolescents, a nivell de sensibilitat i de propostes d’ofertes formativo–laborals.

2.- Creació col·lectiva d’una obra d’autoria, de la mà d’un artista professional Un grup de nois i noies del Hospital de dia i/ o de Consulta Jove, acompanyats per un professional de la salut mental, i interessats a fer una acció performativa / obra artística d’autoria col·lectiva amb un coreògraf del Graner treballen regularment amb l’artista Bárbara Bañuelos.