Graner

› Notícies

Basar obert #3: El paradigma digital, del 29 al 31 d'octubre al Graner

El sector cultural i artístic està en constant reinvenció. Els i les artistes evolucionen, els interessos del públic canvien, el context sociopolític influeix i, per descomptat, noves tecnologies apareixen i afecten la manera en què es produeix i consumeix cultura.

La crisi sanitària que estem patint des de principis d’aquest any ha empès el sector de la cultura a trobar noves formes de repensar-se per superar la situació, treballar col·laborativament i seguir en contacte amb la ciutadania. En el cas específic de les arts vives, el debat sobre els pros i contres de l consum d’espectacles a través de plataformes digitals ha estat damunt la taula des del principi de la pandèmia.

Fins aquest moment, la relació d’internet i les arts vives es resumia en una sèrie de portals per a la gestió, revistes digitals o fòrums de debat, i alguns projectes artístics que l’han utilitzat com a part del seu espai d’exploració. Possiblement per la idiosincràsia d’aquestes arts, pensades per generar un espai de trobada amb el públic i ser rebudes en directe, el sector ha estat recelós a convertir-lo en un espai de treball fins aquest moment actual en el qual, no sense cert debat, comença a veure-ho com un aliat.

En aquesta edició de Basar obert, organitzada en conversa amb el projecte AGUABLANDA posem sobre la taula les potencialitats d’Internet i el paradigma de futur que aquestes ens deixen entreveure.

Per fer-ho hem creat un programa de tres dies. el primer, centrat en els nous espais i eines per a la creació, on s’exposaran opcions creatives més enllà de les performances dins de programaris de vídeo (Zoom o Skype); en el segon dia observarem diferents estratègies de promoció i difusió artística a través de les xarxes socials; durant el tercer dia conversarem amb plataformes digitals que pretenen millorar la gestió de les arts escèniques per construir un sector més fort i sostenible amb l’ajuda d’Internet.

Dirigit a professionals de les arts escèniques, artistes, gestors culturals i institucions.


PROGRAMA (29-31 d’octubre de 2020)

DIJOUS 29 D’OCTUBRE

  • 10-14h Taller presencial amb Alex Peña sobre nous espais per al teatre 

Alex Peña, artista transdisciplinar, ens introduirà la seva feina, que se situa entre el teatre i el new media, i posarà llum sobre quins altres llocs possibles podrien ocupar els i les artistes de les arts vives per seguir operant en aquest present-futur.

El taller amb Alex Peña té un cost de 20 € i cal portar ordinador portàtil o tablet per realitzar-lo (inclou dinar) / INSCRIPCIONS

  • 16-18h Conversa presencial i streaming entre Alex Peña i Vanina Hofman sobre el teatre i Internet como a mitjans per a la creació 

Alex Peña i Vanina Hofman, investigadora, docent i productora cultural conversaran al voltant de qüestions com: Què és el teatre quan passa a Internet? Quins punts en comú trobem entre els dos mitjans?

Entrada gratuïta, aforament limitat / INSCRIPCIONS per asssitir-hi presencialment

ENLLAÇ PER SEGUIR LA CONVERSA EN STREAMING https://youtu.be/nRzX3E-_BqI 

DIVENDRES 30 D’OCTUBRE

  • 16-19h Taller online amb Candela Capitán sobre Instagram en el sector de les arts vives (a través de la plataforma ZOOM).

Candela Capitán, ballarina i performer analitzarà quin és l’objectiu de la plataforma digital Instagram, programada per crear contingut a l’instant, com funciona i com usar-la segons els nostres propòsits.

El taller amb Candela Capitán té un cost de 10 € i / INSCRIPCIONS (una vegada t’inscriguis t’enviarem l’enllaç al Zoom per seguir el taller online)

DISSABTE 31 D’OCTUBRE

  • 17-19h Taula rodona online (Zoom) amb els projectes Alltheatre, Observatorio de Creación Independiente i Orfheo.

Eva Lapuente (Alltheater), Fátima Anlló (Observatorio de Creación Independiente) i Ricardo Toto (Orfheo), ens presentaran iniciatives digitals per millorar la gestió i promoció de les arts vives en entorns digitals.

Accedeix a la taula rodona el 31 d’octubre a les 17h en aquest enllaç http://bit.ly/zoomBA3


INFOS PRÀCTIQUES:

Totes les activitats de el programa seran presencials (amb aforament limitat) al Graner (C/Jane Addams 14-16) http://bit.ly/comarribargraner

La conversa entre Alex Peña i Vanina Hofman es  podrà seguir-se en streaming des del canal Youtube del Graner: https://bit.ly/canalyoutubeGraner

Totes les activitats es realitzaran en castellà

Imatge ©Elena&SelinaFeduchi