‘Biblioteca en Dansa’ de Neto Machado i Jorge Alencar

Hi havia una vegada una biblioteca; on s’hi balla.

En un espai creat per reunir ficció, història, teoria i poesia, artistes de Barcelona conversen amb el públic, cara a cara, i hi comparteixen coreografies que van marcar les seves vides.

A la “Biblioteca de Dansa” cada artista que hi participa és com un “llibre viu”, que està disponible durant dues hores perquè el públic accedeixi a diferents “contaccions”, durant el temps que vulgui i en l’ordre que desitgi.

Com es documenta la dansa amb el propi cos?

Neto Machado i Jorge Alencar són dos artistes brasilers que treballen amb la dansa, el cinema i el teatre i que adoren pensar la història com una manera de moure el present. A Barcelona han treballat al Graner i amb artistes locals vinculats a la dansa per construir la “Biblioteca de Dansa”.

……………………………

Direcció i concepció: Neto Machado i Jorge Alencar

Artistes que hi participen: Álvaro de la Peña, Bea Fernández, Cris Celada, Javier Guerrero, Toni Jodar i Zaida Torrego.

Lloc: Biblioteca Francesc Candel (Carrer de l’Amnistia Internacional, 10. Sota del Graner)

Dia: Dimecres 31 de maig

Horari: 18’30 a 20’30h (el públic pot arribar en qualsevol moment i participar-hi l’estona que vulgui)

Entrada gratuïta

 ……………………………

Més informació dels creadors:

Neto Machado és un artista brasiler que treballa en els camps de la dansa, el teatre, les arts visuals i el cinema. Neto és un dels responsables del festival anual “IC-Encuentros de Arte”, que es fa cada agost a Salvador – Bahia – Brasil. Els seus treballs artístics s’han vist a més de 50 ciutats del Brasil i també ha participat en diferents projectes a Europa, amb Jan Ritsema, Xavier Le Roy, Thiago Granato i Bojana Cvejić. Neto també ha participat en molts contextos de residències artístiques, entre ells: Akademie Schloss Solitude y PACT Zollverein, Alemania; MIT, EE.UU. Centro Chorégraphique Nacional de Montpellier i PAF, Francia; Festival de Steirischer Herbst, Austria, Festival Panorama, Río de Janeiro, entre d’altres.

Més informació: netomachado.com

Jorge Alencar es dedica a la dansa, l’audiovisual, el teatre, el comissariat artístic, l’escriptura i l’educació. Graduat en Comunicació Social (UCSAL) i Dansa (UFBA), també té una Màster en Arts Escèniques (UFBA). Entre les seves obres hi trobem el llargmetratge “Pinta” i l’stand up dance comedy “Tombé”. Les seves obres han girat per totes les regions brasileres i en diferents contextos internacionals. El 2016 va participar a l’exposició coreogràfica “Temporary Title” de Xavier Le Roy al Centre Pompidou (Festival d’Automne – París) i va dirigir performances èpiques amb dotzenes de drag queens a Salvador (Brasil). Des del 2006 s’encarrega del IC-Encontro de Artes i, des del 1998, dinamitza el col·lectiu artístic brasiler Dimenti.

Més informació: jorgealencar.com.br

 Fotos: Vladmir Opsenic

 Captura de pantalla 2017-05-24 a las 17.30.20

Deixa un comentari