Fons bibliogràfic

El GRANER assumeix una tasca de divulgació de la creació contemporània tant des dels propis processos de creadors que acull com des d’una vessant més teòrica o documental. Per això hem iniciat una col·laboració amb la Xarxa de Biblioteques de Barcelona a través de la creació d’un  catàleg bibliogràfic especialitzat en arts del moviment i art contemporani en general ubicat a la Biblioteca Francesc Candel del Barri de la Marina-Zona Franca.

La biblioteca va decidir aprofitar l’expertesa d’El Graner per posar en marxa un centre d’interès al voltant de la dansa. La finalitat d’aquest centre d’interès és acostar la dansa a tothom. Per això inclou documents que tracten aquesta art escènica des de tots els punts de vista. Està pensat tant per a experts com per a persones que hi van per primera vegada. La voluntat és posar la dansa a l’abast de totes les sensibilitats i de tots els nivells de coneixement sobre la matèria. Conèixer-ne la història i la projecció futura.

També pretén ser un centre documental per als professionals de la dansa: incorpora llibres sobre coreografies, pràctica i tècnica d’expressió corporal i prevenció de lesions, llibres per entendre la gestió de les arts escèniques o reculls documentals de congressos sobre el present i el futur de la dansa.

Conté alguns dels noms propis fonamentals de la dansa, com ara Isadora Duncan, Pina Bausch, Nacho Duato, Susan Au o Catherine Diverrès, i les seves reflexions al voltant d’aquesta art escènica. I també s’hi han inclòs documents en format DVD que ens apropen a les grans companyies de dansa per tal que gaudim d’aquest gran espectacle amb companyies tant clàssiques com contemporànies.

La col·lecció s’ampliarà cada any i la biblioteca comptarà, com ho ha fet ja, amb la col·laboració d’El Graner per a l’assessorament en les adquisicions.

Podeu trobar aquest centre d’interès a la plana del CENTRE D’INTERÈS DE DANSA de la Biblioteca.