Trobada sobre art i comunitat dins el context BooMBeta

Trobada sobre art i comunitat dins el context ‘Boombeta’: 15-16 de juliol

Encetem un dispositiu de pensament  compartit a partir de l’eix temàtic: art i comunitat, dins les activitats del projecte BooMBeta. Un concepte tan ample i divers ens permet abordar una sèrie de temes o punts de partida que ens semblen interessants i que volem plantejar des de diferents punts de vista i dinàmiques de participació.

Dissabte 15 de juliol: art col·laboratiu i/o comunitari

 11- 13h: Comencem fent una crida a tothom que des de la seva experiència artística o teòrica treballa al voltant del concepte comunitat. No volem donar per suposades les preguntes i les respostes i, per tant, aquesta primera sessió de diàleg serà una conversa compartida per tots els assistents, dirigida per les facilitadores Asun Pie Balaguer, Esperanza González i Cristina Alonso, sobre el fet de treballar en comunitat. Entre tothom que hi participi es generarà una llista de preguntes, de qüestions o punts clau sobre el tema, que configuraran el futur pla de treball d’aquesta dinàmica de pensament que tot just encetem.

 A partir de crear aquest grup deliberatiu, la voluntat és dissenyar un full de ruta, amb contingut específic, que treballarem fins el juny del 2018.  El consens inclou autonomia pròpia per decidir i disposar de gestió pressupostària que ens ajudarà a formalitzar les properes cites.

 13-15h: Dinar col·lectiu al Graner

15-18h: La sobretaula es veurà enriquida amb les veus de diferents perfils (teòrics i pràctics) que treballen actualment el concepte de comunitat. A través de petites intervencions respondran les preguntes generades a la sessió del matí i relataran la seva experiència al voltant del tema que vertebra la trobada.

Comptarem amb: Nicolás Barbieri, Jorge Larrosa, Luz Muñoz, Sofia Asencio i Neus Ballús.

 Diumenge 16 de juliol*:

Volem dedicar el diumenge a focalitzar les reflexions i els dubtes sobre un tema més concret i específic, dins la mateixa línia de treball: economies.  Es tracta de debatre, dialogar i qüestionar-nos sobre economies possibles. Així, proposem dos diàlegs proactius i oberts amb:

11-12’30h Hans Laguna: ‘Renda Bàsica Universal i cultura’.

13-14’30h Luz Muñoz: ‘Zapatistas i altres experiències’.

Aforament limitat, cal inscripció prèvia a info@granerbcn.cat

1487597402_258585_1487597687_noticia_normal

 

pastillalogos_bombeta_210617

* la sessió de la trobada del dia 16 s’emmarca dins el context del projecte PEA (Programa d’Expansió Artística),  amb el suport de Fundació Banc Sabadell.

 El PEA és un projecte pilot que posa en diàleg cultura, innovació i empresa, amb l’objectiu de desenvolupar models organitzatius i mètodes de col·laboració eficaços i respectuosos amb la creació artística. El PEA proposa assessorament i un disseny conjunt d’accions enfocades a la recerca i la creació d’una relació justa entre els agents culturals, tant a nivell nacional com internacional, centrada en el newmanagement. 

Captura de pantalla 2017-01-31 a la(s) 13.34.43

PROJECTE BooMBeta

BooMBeta és el nom que donem a la línia de treball d’art i comunitat del Graner que es desplegarà durant tres anys a La Marina, amb el suport del Pla de Barris. Engeguem una primera edició enguany (2017) amb un taller de dansa intergeneracional sota l’aixopluc de la Festa Major del barri i amb altres accions sota l’aixopluc del Grec Festival de Barcelona: dos itineraris narratius i performàtics creats per Albert Pijuan, Javier Guerrero i Mariona Naudin, una trobada de pensament sobre art i comunitat, la mostra de l’espectacle ‘Constantino’ d’Andreu Martínez,  un sopar-acció amb Nyamnyam i les històries orals del barri de la mà de Vulnus.

capçaleraglobalmidaweb

Es tracta en la seva totalitat d’activitats gratuïtes que compten amb una difusió específica al barri i que sorgeixen del Graner, un equipament cultural de proximitat.

A partir de conceptes com identitat, memòria històrica i memòria col·lectiva BooMBeta vol visibilitzar els valors immaterials del barri. És el projecte d’Arts Vives Aplicades del Graner en un context de proximitat al barri de La Marina i vol trencar la distància entre el que és popular i el que és experimental, sense renunciar a tenir un sistema cultural ric on es construeixin experiències estètiques valuoses i significatives. BOMBETA proposa i acull experiències arriscades de forma continuada per als habitants de La Marina, de les quals en podran ser consumidors i també productors. Es crearà un ecosistema centrat en art i comunitat i art i educació al barri de La Marina, que es pot utilitzar de maneres molt diferents, per grups molt diferents i amb diferents intensitats, ressonàncies i velocitats.

capçalera3bombetanews

BooMBeta compta amb la complicitat del Pla de Barris. Per a l’edició ‘estiu 2017’ compta específicament amb la complicitat de la Festa Major de La Marina, el Grec Festival de Barcelona i Barcelona Ciutat de la Literatura – UNESCO i es teixeix conjuntament amb la Taula de Memòria Històrica, les associacions del barri i els artistes residents del Graner.  Durant tres anys es realitzaran accions de manera regular i sota diferents aixoplucs i estructures col·laboradores.

pastillalogos_bombeta_210617

Taller de dansa intergeneracional / Festa Major de La Marina

Taller intergeneracional impartit per Sandra Navarro per a pares i nens entre 3 i 6 anys en el marc de la festa major del barri de La Marina

22 de juny de 18.45h a 19.45h al Graner (C/Jane Addams 14-16)

Aforament limitat. Activitat gratuïtat amb inscripció prèvia escrivint a info@granerbcn.cat

……………………………………………………………………..

Sandra Navarro, graduada en coreografia per l’Institut del Teatre i titulada en art dramàtic treballa transversalment al llarg de la seva carrera professional amb diferents disciplines artístiques, des de la vídeo-creació, al disseny de llums o la realització d’escenografies, en aquests últims anys se centra en la dansa i la performance. Dels seus últims treballs destaquen: “Tongue and Groove”, “Any day now the sun might not rise”, “Blue dress”, “ROOOM” i “Tombé”, aquests els compagina amb la col·laboració amb diferents artistes nacionals i internacionals entre d’altres amb Marina Mascarell (Països Baixos) amb qui treballa en els seves tres últimes produccions com a assistent de coreografia, John & Van Gorp (Bèlgica), Pep Ricard (València), Barnaby Tree (Escòcia), Edkaterina Zharinova (Rússia), Núria Font (Barcelona), Karin Du Croo i Violeta Marsans (Barcelona) junt amb la que és escollida millor actriu al 15X15 festival, Melbourne. Des de 2004 practica diferents tècniques meditatives i d’art marcial com el judo i el Reiki .El 2014 rep una beca per formar-se en les tècniques Suzuki i Viewpoints a Skidmore College amb la SITI Company de Nova York.

13242053673_ce027c57cb_o

‘Constantino Martínez Martínez’ + acció Nyamnyam i Vulnus al Jardí dels Drets Humans dins Bombeta, sota l’aixopluc del Grec

“Constantino Martínez Martínez” és una obra de teatre documental i objectual on allò particular esdevé universal, a través d’escenes i anècdotes vitals de l’últim habitant d’un poblet perdut i del seu net. Aquest, a quilòmetres d’ell, decideix investigar sobre el seu passat rural i recórrer pors, records i memòria, mentre es qüestiona la seva identitat i el seu paper a la vida.

“Constantino Martínez Martinez, último habitante” és una obra que parlar del passat i del present des de l’humor i la realitat, a través d’un espai poètic on s’hi troben reflectits avi i net. Una obra escènica de creació on es barregen l’escultura i el moviment, en el fet teatral. L’avi, el net i la cultura visual del camp i la desruralització. L’obra es centra en la necessitat de testimoniar el canvi, d’entendre el passat per explicar el present.  L’espai ens situa en el món rural, una gran habitació del temps on tot neix, habita i es transforma. Aquesta habitació està formada per objectes vius, fets servir i de gran càrrega simbòlica.

“San Benito era la aldea tranquila de siempre, en la línea fronteriza entre dos reinos, entre dos regiones, entre dos provincias, entre Ayora y Almansa, seguía plácidamente sujeta al trajín de mulas y siembras, ovejas y cosechas, chineros y muleros, labradores. Artesanos de bancales y labranzas. Con la llegada de la guerra y la pobreza, San Benito empieza a sufrir lo que sin duda no sería su primer despoblamiento, pero si el último. San Benito dejó de ser el centro vital del valle, la escuela desapareció y la parroquia se abandonó, poco a poco los familiares probaron suerte con la emigración y los campos quedaron vacíos de gentes, bestiar y y trasmisores de esa cultura que marchaba con ellos en forma de recuerdo. Solo se quedaría allí el hijo menor de 7 hermanos, el alcalde Constantino Martínez Martínez hasta sus 90 años. “

DILLUNS 10 DE JULIOL A LES 19’30H AL GRANER

Recordeu que l’espectacle ‘Constantino Martínez Martínez’ vindrà acompanyat d’una acció – sopar al Jardí dels Drets Humans de la mà de Nyamnyam i Vulnus (narrativa oral). Inici 19’30 fins les 22h 

Aforament limitat. Activitat gratuïta (cal inscriure’s a l’activitat completa:  espectacle + trobada-sopar) amb inscripció prèvia escrivint a info@granerbcn.cat

Fitxa artística

Escriptura, direcció i interpretació: Andreu Martínez Costa
Catalitzador: Jorge Gallardo
Escenografia: Andreu Martínez, Adrià Pinar
Disseny de llums: Adrià Pinar
Espai Sonor: Arnau Vallvé
Distribució i producció: Carla Lindström
Disseny i assessorament: Magda Puig

Una producció amb el suport del Ministerio de Cultura, INJUVE, Institut del Teatre, Ajuntament de Castellbell i el Vilar iel Graner.

Fotos Constantino 1

—————————————————————————————————————-

BOMBETA compta amb la complicitat del Pla de Barris. Per a l’edició ‘estiu 2017’ compta específicament amb la complicitat de la Festa Major de La Marina, el Grec Festival de Barcelona i Barcelona Ciutat de la Literatura – UNESCO i es teixeix conjuntament amb la Taula de Memòria Històrica, les associacions del barri i els artistes residents del Graner.  Durant tres anys es realitzaran accions de manera regular i sota diferents aixoplucs i estructures col·laboradores.

I després de ‘Constantino’:

Sopar-Acció a càrrec de Nyamnyam i Històries de La Marina a càrrec de Vulnus

Es generarà un espai de trobada als Jardins dels Drets Humans (annexos al Graner) on després de l’espectacle de l’Andreu, la plataforma Nyamnyam s’encarregarà de crear una acció col·lectiva que inclourà el sopar. Aquest Sopar-Acció parteix d’una pregunta que ens interpela en el futur, present i passat.

I tu, què cultives?

Amb aquesta pregunta oberta i un xic desenmarcada de parametres pleestablerts, el grup Vulnus cercarà veis i veïnes anònims que responguin en veu pròpia i vulguin compartir el seus relats en un sopar compartit després de l’espectacle. L’acció anirà acompanyada d’un microfanzine que recollira reflexions i preguntes actuals.

DILLUNS 10 DE JULIOL DE 20’30h a 22h ALS JARDí DELS DRETS HUMANS

Aforament limitat. Activitat gratuïta amb inscripció prèvia escrivint a info@granerbcn.cat

Captura de pantalla 2017-06-20 a la(s) 17.17.00

Nyamnyam és una plataforma i espai creat el 2012 per Iñaki Álvarez i Ariadna Rodríguez. L’objectiu de l’Associació Cultural nyamnyam és promoure la creació, la reflexió, l’intercanvi de coneixement i la cultura creant estratègies de participació i interacció per a respondre a la necessitat de generar diàleg. Utilitzem dinàmiques i eines pròpies de la creació artística per plantejar intervencions col·lectives que creïn relacions horitzontals i ens situïn a tots en un mateix pla d’acció. Fomentem la relació entre les diverses formes d’Art i el menjar com a element vehicular per crear situacions que ajudin a dinamitzar i crear noves formes de relació i contacte entre el teixit social. D’aquesta manera pretenem aprendre noves dinàmiques i crear sinergies que poden re-activar o re-pensar la nostra manera de viure, crear i menjar.

http://www.nyamnyam.net/

Vulnus considera que l’espai públic, com el cos, està travessat per narracions que diuen tant com amaguen i que l’art, amb una apropiació rebel dels relats, vol posar en evidència les veus i els silencis que s’arrosseguen. Vulnus vol aportar acció artística i pensament sobre aquesta relació entre l’espai públic i els cossos, a partir de les narratives corals i quotidianes que reverteixen en una manera de fer art en, per i des de la comunitat.

https://www.facebook.com/proyectovulnus/

VULNUS és un projecte, que barreja la creació artística i la investigació científica. L’aliança d’artistes que intervenen i reflexionen sobre Arts Vives i Societat amb un grup d’investigadors universitaris, d’activistes i d’habitants que interroguen la diversitat, la vulnerabilitat i la noció de procomú obre noves vies de creació artística. VULNUS vol ser un espai de creació compartida on l’experiència i la investigació es relacionen en una anada i tornada permanent afavorint un pensament col·lectiu, crític i constructiu. VULNUS està gestionat per la Cooperativa AIXEC S.C.C.L.

————————————————————————————————

BOMBETA compta amb la complicitat del Pla de Barris. Per a l’edició ‘estiu 2017’ compta específicament amb la complicitat de la Festa Major de La Marina, el Grec Festival de Barcelona i Barcelona Ciutat de la Literatura – UNESCO i es teixeix conjuntament amb la Taula de Memòria Històrica, les associacions del barri i els artistes residents del Graner.  Durant tres anys es realitzaran accions de manera regular i sota diferents aixoplucs i estructures col·laboradores.

pastillalogos_bombeta_210617

Itinerari narratiu 1: Albert Pijuan i Mariona Naudin – BooMBeta sota l’aixopluc del Grec

Dues passejades per la muntanya de Montjuïc que parteixen del barri de La Marina per acabar una d’elles als jardins de l’amfiteatre Grec i l’altra al Mercat de les Flors, passant pel MNAC. Es tracta de dos itineraris que conjuguen dues narratives: una d’autor, amb l’aliança de l’Oficina Barcelona Ciutat de la Literatura – UNESCO i una altra d’escènica, amb l’aliança del Festival Grec. 

Mariona Naudin, Javier Guerrero i Albert Pijuan ens proposen des de tres disciplines diferents -teatre performàtic, dansa i literatura- un exercici en moviment de memòria i de projecció col·lectiva sobre el barri de la Marina. Un tour teatral que arranca a la Marina i acaba a les fonts de Montjuïc. Una ruta virtual que lliga la cara oculta (i ocultada) d’una ciutat amb el seu aparador turístic més fastuós. Dues cares d’una ciutat que, irònicament, tristament, col·lideixen en una mateixa muntanya.

En aquesta passejada, la Marina és el material en brut per construir un discurs sobre el que ha estat el barri i el que no es va voler que fos, sobre el que és, el que podria haver estat i allò que podria ser. Una passejada que no deixa de ser un somiar desperts tots junts, i que, com en els somnis, la memòria personal, la història social, les pors i les esperances es fusionen en una sola vivència.

El pes del passat, i sobre tot dels prejudicis que la resta de la ciutat té sobre el barri, és una llosa de la qual tots els veïns volen desfer-se. Els tres artistes volen encarar-se a aquest passat i alhora convidar a mirar cap endavant: com imaginar un futur des d’aquest punt de partida pantanós sense obviar que, en l’actualitat, la Marina segueix tractant-se com l’abocador de les institucions incòmodes (centres de menors, presons) o directament il·legals (CIE, el complex Eduard Aunós).

Un recorregut per a somiadors fet sobre els elements primordials que conformen el barri: l’emoció i la sorpresa. Un recorregut que vol donar a conèixer l’esperit lluitador, supervivent, imaginatiu i esperançador d’un barri que la capital dels creuers i les borratxeres low cost ha volgut enterrar en la desmemòria.

ITINERARIS NARRATIU 1  - informació pràctica

Itinerari 1: 11 de juliol

Recorregut des del barri de La Marin fins el Mercat de les Flors*

Horari de l’itinerari: De 18h a 19h es realitzarà l’itinerari, que culminarà al Mercat de les Flors on es podrà veure a les 20h l’espectacle ‘Habemus corpus’ (Grec Festival de Barcelona) que té una durada de 70 min.

Punt de trobada: 17’45h a la Masia Can Mestres

* Es generarà una petita autopublicació format fanzine amb els textos/narratives sorgides dels itineraris que posteriorment a l’acció passarà a sumar-es al material registre del projecte BOMBETA i material al servei del barri. 

55017064

ALBERT PIJUAN

Nascut a Calafell l’any 1985, és llicenciat en Ciències Polítiques i en Filosofia. En teatre, ha escrit una quinzena de peces entre creacions pròpies i adaptacions. A banda de Catalunya, les seves obres s’han estrenat i publicat a Itàlia, Xile o Iraq. Actualment, és el dramaturg de la companyia LaminimaL Teatre. Les seves últimes obres són Apocalypse Uploaded (Fira Tàrrega 2016), l’adaptació de la novel·la El jugador, de Fiodor Dostoievski (Teatre Tantarantana 2017) i el monòleg Mort d’un pare vietnamita (projecte “Unjust Night”, Fucina Culturale Machiavelli, Verona 2017). En narrativa, ha publicat El franctirador (2014) Ramon Llull. Ara i aquí (2016) i Seguiràs el ritme del fantasma jamaicà (2017). Ha publicat relats curts en nombroses antologies i un llibre de poesia.  També ha traduït de l’anglès Evelyn Waugh, Howard Barker o Dalton Trumbo, entre d’altres.

Mariona Naudin és intèrpret, creadora i directora escènica. S’ha format a Espanya, Argentina i Alemanya i és llicenciada en Interpretació de Gest (Institut del Teatre de Barcelona). Actualment compagina la seva feina artística amb estudis d’Antropologia Cultural a la Universitat de Barcelona.

MARIONA NAUDIN

Ha treballat per a coreògrafs i directors com Xavier Le Roy (Restrospectiva, de Xavier Le Roy. Fundació Tàpies 2012), Roger Bernat (Numax-Fagor-Plus, Internationales Bürgerbühnenfestival_Theater Freiburg) o Arantxa Martínez (The Present, Tanz im August, Berlin), entre d’altres. Tanmateix, ha desenvolupat treball en solitari i peces pròpies: VIP, homenaje a Severiano Naudin (Premi del Jurat a Festival 100º Berlin 2013, Hebbel am Ufer Theater), Una família balla (Festival TNT, 2015), Una família balla segona part (Antic Teatre, 2017), Kopfkino (Festival Sâlmon, Festival Escena Poblenou 2016). També forma part del col.lectiu Mos Maiorum, amb qui han creat l’obra de teatre documental  homònima que va ser estrenada amb gran èxit al TNT 2016. Durant l’any 2016 va ser artista resident  al Graner i actualment és membre del col.lectiu ARTAS, vinculat a l’espai de dansa i creació La Poderosa.

El seu treball és heterogeni i abraça diversos llenguatges: dansa, teatre documental, text, site-specific. Així mateix, les seves creacions es nodreixen de disciplines que també provenen de l’àmbit social com la història o l’antropologia. L’interès central de la seva recerca parteix de la voluntat de trobar un format ideal pel contingut, d’ inventar i construir nous dispositius que permetin materialitzar escènicament la necessitat primera, el contingut. En definitiva, trobar una manera pròpia i adequada per posar en escena el que hom necessita dir-li al món.

———————————————————————————–

BOMBETA compta amb la complicitat del Pla de Barris. Per a l’edició ‘estiu 2017’ compta específicament amb la complicitat de la Festa Major de La Marina, el Grec Festival de Barcelona i Barcelona Ciutat de la Literatura – UNESCO i es teixeix conjuntament amb la Taula de Memòria Històrica, les associacions del barri i els artistes residents del Graner.  Durant tres anys es realitzaran accions de manera regular i sota diferents aixoplucs i estructures col·laboradores.

pastillalogos_bombeta_210617

Itinerari narratiu 2: Albert Pijuan i Javier Guerrero – BooMBeta sota l’aixopluc del Grec

Dues passejades per la muntanya de Montjuïc que parteixen del barri de La Marina per acabar una d’elles als jardins de l’amfiteatre Grec i l’altra al Mercat de les Flors, passant pel MNAC. Es tracta de dos itineraris que conjuguen dues narratives: una d’autor, amb l’aliança de l’Oficina Barcelona Ciutat de la Literatura – UNESCO i una altra d’escènica, amb l’aliança del Festival Grec. 

Mariona Naudin, Javier Guerrero i Albert Pijuan ens proposen des de tres disciplines diferents -teatre performàtic, dansa i literatura- un exercici en moviment de memòria i de projecció col·lectiva sobre el barri de la Marina. Un tour teatral que arranca a la Marina i acaba a les fonts de Montjuïc. Una ruta virtual que lliga la cara oculta (i ocultada) d’una ciutat amb el seu aparador turístic més fastuós. Dues cares d’una ciutat que, irònicament, tristament, col·lideixen en una mateixa muntanya.

En aquesta passejada, la Marina és el material en brut per construir un discurs sobre el que ha estat el barri i el que no es va voler que fos, sobre el que és, el que podria haver estat i allò que podria ser. Una passejada que no deixa de ser un somiar desperts tots junts, i que, com en els somnis, la memòria personal, la història social, les pors i les esperances es fusionen en una sola vivència.

El pes del passat, i sobre tot dels prejudicis que la resta de la ciutat té sobre el barri, és una llosa de la qual tots els veïns volen desfer-se. Els tres artistes volen encarar-se a aquest passat i alhora convidar a mirar cap endavant: com imaginar un futur des d’aquest punt de partida pantanós sense obviar que, en l’actualitat, la Marina segueix tractant-se com l’abocador de les institucions incòmodes (centres de menors, presons) o directament il·legals (CIE, el complex Eduard Aunós).

Un recorregut per a somiadors fet sobre els elements primordials que conformen el barri: l’emoció i la sorpresa. Un recorregut que vol donar a conèixer l’esperit lluitador, supervivent, imaginatiu i esperançador d’un barri que la capital dels creuers i les borratxeres low cost ha volgut enterrar en la desmemòria.

ITINERARI NARRATIU 2  - informació pràctica

Itinerari 1: 15 de juliol

Recorregut des del barri de La Marina fins el teatre Grec amb el performer Javier Guerrero.

Horari de l’itinerari:

De 20h a 21h es realitzarà l’itinerari, que culminarà al Teatre Grec on es podrà veure a les 22h el concert ’Fermín Muguruza & Micaela Chalmeta Big Band’ (Grec Festival de Barcelona).

Punt de trobada: 19,45h a la Bodega Peña , Carrer l’Aviador Franco 15

* Es generarà una petita autopublicació format fanzine amb els textos/narratives sorgides dels itineraris que posteriorment a l’acció passarà a sumar-es al material registre del projecte BOMBETA i material al servei del barri. 

itinerario2

ALBERT PIJUAN

Nascut a Calafell l’any 1985, és llicenciat en Ciències Polítiques i en Filosofia. En teatre, ha escrit una quinzena de peces entre creacions pròpies i adaptacions. A banda de Catalunya, les seves obres s’han estrenat i publicat a Itàlia, Xile o Iraq. Actualment, és el dramaturg de la companyia LaminimaL Teatre. Les seves últimes obres són Apocalypse Uploaded (Fira Tàrrega 2016), l’adaptació de la novel·la El jugador, de Fiodor Dostoievski (Teatre Tantarantana 2017) i el monòleg Mort d’un pare vietnamita (projecte “Unjust Night”, Fucina Culturale Machiavelli, Verona 2017). En narrativa, ha publicat El franctirador (2014) Ramon Llull. Ara i aquí (2016) i Seguiràs el ritme del fantasma jamaicà (2017). Ha publicat relats curts en nombroses antologies i un llibre de poesia.  També ha traduït de l’anglès Evelyn Waugh, Howard Barker o Dalton Trumbo, entre d’altres.

JAVIER GUERRERO

Llicenciat en Humanitats per la Universitat d’Extremadura (2006) i Graduat en Interpretació de la dansa i coreografia pel Conservatori Superior de Dansa – Institut del Teatre (2016). Comença els seus estudis de dansa i composició a Madrid, a l’escola Carmen Senra, on a més a més rep una beca i hi realitza la formació professional durant tres anys. El 2012 crea Montón de paja & trigo, per desenvolupar les seves idees i traduir la seva manera d’entendre el món a través de procediments artístics, que no es limiten únicament al camp coreogràfic.

———————————————————————————–

BOMBETA compta amb la complicitat del Pla de Barris. Per a l’edició ‘estiu 2017’ compta específicament amb la complicitat de la Festa Major de La Marina, el Grec Festival de Barcelona i Barcelona Ciutat de la Literatura – UNESCO i es teixeix conjuntament amb la Taula de Memòria Històrica, les associacions del barri i els artistes residents del Graner.  Durant tres anys es realitzaran accions de manera regular i sota diferents aixoplucs i estructures col·laboradores.

pastillalogos_bombeta_210617