Graner

› Notícies

Comencem una nova edició d’ENRESiDÈNCiA amb la Silvia Sant a l’Institut Montjuïc

Des del Graner i el Mercat de les Flors fem tàndem dins el programa ENRESiDÈNCiA i comissariem i mediem les residències del David Climent a l’Institut Salvador Espriu i de la Silvia Sant a l’Institut Montjuïc.

Les dues estan ja en marxa i des del Graner us anirem explicant mes a mes des d’on està treballant la Silvia amb l’alumant de 3r d’ESO del Montjuïc. També volem fer-nos ressò del que anirà succeïnt a l’Institut Salvador Espriu i us animem també a treure el cap a la residència del David des d’aquí https://mercatflors.cat/programa-en-residencia/

És la novena vegada que el Graner participa en el programa ENRESiDÈNCiA i per tercera vegada ho fem de la mà de l’Institut Montjuïc, del nostre barri, la Marina de Port. Aquest curs 2020-21 es troba en residència a l’Institut Montjuïc la coreògrafa Silvia Sant, duent a terme un procés de creació vinculat al moviment amb l’alumnat de 3r d’ESO i amb la complicitat dels docents Vicent Santamaria i Elies Carles. Per nosaltres, que tenim una relació de llarg recorregut amb l’Institut Montjuïc cristal·litzada en diferents projectes, aquesta edició d’ENRESiDÈNCiA és una oportunitat més per seguir imaginant i qüestionant-nos junts al voltant del binomi arts vives i educació.

Des de finals de setembre la Silvia està compartint una sessió de moviment cada dimarts amb l’alumnat. En un curs tan particular degut a la crisi sanitària que encara estem patint, poder tenir espais de trobada, confiança i on col·locar el cos està sent una experiència reveladora i que cal tractar amb cura. La Silvia, aquest octubre ha treballat des de la consciència corporal de cadascú i també del grup. Com es comença un procés de creació i precisament en aquestes circumstàncies? La Silvia ha portat a l’aula (i al pati, i al gimnàs…) l’escolta, la respiració, la composició ara i aquí, la llibertat i sobretot la confiança, a través d’ exercicis de moviment individuals, per parelles i en grup.

I des de fa poc han arribat a l’aula cordes i altres objectes nous per experimentar. Segur que al novembre tindran el seu protagonisme en les sessions dels dimarts.

Podeu seguir el DIARI DEL PROCÉS aquí https://blocsenresidencia.bcn.cat/montjuic2021/

EN RESiDÈNCiA és un programa de l’Institut de Cultura de Barcelona i el Consorci d’Educació de Barcelona, ideat en cooperació amb l’Associació A Bao A Qu, que porta els creadors a treballar durant tot un curs a l’aula. Aquest treball, que conclou amb la presentació d’una peça, en aquest cas vinculada a la dansa i el moviment, posa en diàleg d’una manera intensa i significativa creació, educació i mediació.