‘Constantino Martínez Martínez’ + acció Nyamnyam i Vulnus al Jardí dels Drets Humans dins Bombeta, sota l’aixopluc del Grec

“Constantino Martínez Martínez” és una obra de teatre documental i objectual on allò particular esdevé universal, a través d’escenes i anècdotes vitals de l’últim habitant d’un poblet perdut i del seu net. Aquest, a quilòmetres d’ell, decideix investigar sobre el seu passat rural i recórrer pors, records i memòria, mentre es qüestiona la seva identitat i el seu paper a la vida.

“Constantino Martínez Martinez, último habitante” és una obra que parlar del passat i del present des de l’humor i la realitat, a través d’un espai poètic on s’hi troben reflectits avi i net. Una obra escènica de creació on es barregen l’escultura i el moviment, en el fet teatral. L’avi, el net i la cultura visual del camp i la desruralització. L’obra es centra en la necessitat de testimoniar el canvi, d’entendre el passat per explicar el present.  L’espai ens situa en el món rural, una gran habitació del temps on tot neix, habita i es transforma. Aquesta habitació està formada per objectes vius, fets servir i de gran càrrega simbòlica.

“San Benito era la aldea tranquila de siempre, en la línea fronteriza entre dos reinos, entre dos regiones, entre dos provincias, entre Ayora y Almansa, seguía plácidamente sujeta al trajín de mulas y siembras, ovejas y cosechas, chineros y muleros, labradores. Artesanos de bancales y labranzas. Con la llegada de la guerra y la pobreza, San Benito empieza a sufrir lo que sin duda no sería su primer despoblamiento, pero si el último. San Benito dejó de ser el centro vital del valle, la escuela desapareció y la parroquia se abandonó, poco a poco los familiares probaron suerte con la emigración y los campos quedaron vacíos de gentes, bestiar y y trasmisores de esa cultura que marchaba con ellos en forma de recuerdo. Solo se quedaría allí el hijo menor de 7 hermanos, el alcalde Constantino Martínez Martínez hasta sus 90 años. “

DILLUNS 10 DE JULIOL A LES 19’30H AL GRANER

Recordeu que l’espectacle ‘Constantino Martínez Martínez’ vindrà acompanyat d’una acció – sopar al Jardí dels Drets Humans de la mà de Nyamnyam i Vulnus (narrativa oral). Inici 19’30 fins les 22h 

Aforament limitat. Activitat gratuïta (cal inscriure’s a l’activitat completa:  espectacle + trobada-sopar) amb inscripció prèvia escrivint a info@granerbcn.cat

Fitxa artística

Escriptura, direcció i interpretació: Andreu Martínez Costa
Catalitzador: Jorge Gallardo
Escenografia: Andreu Martínez, Adrià Pinar
Disseny de llums: Adrià Pinar
Espai Sonor: Arnau Vallvé
Distribució i producció: Carla Lindström
Disseny i assessorament: Magda Puig

Una producció amb el suport del Ministerio de Cultura, INJUVE, Institut del Teatre, Ajuntament de Castellbell i el Vilar iel Graner.

Fotos Constantino 1

—————————————————————————————————————-

BOMBETA compta amb la complicitat del Pla de Barris. Per a l’edició ‘estiu 2017’ compta específicament amb la complicitat de la Festa Major de La Marina, el Grec Festival de Barcelona i Barcelona Ciutat de la Literatura – UNESCO i es teixeix conjuntament amb la Taula de Memòria Històrica, les associacions del barri i els artistes residents del Graner.  Durant tres anys es realitzaran accions de manera regular i sota diferents aixoplucs i estructures col·laboradores.

I després de ‘Constantino’:

Sopar-Acció a càrrec de Nyamnyam i Històries de La Marina a càrrec de Vulnus

Es generarà un espai de trobada als Jardins dels Drets Humans (annexos al Graner) on després de l’espectacle de l’Andreu, la plataforma Nyamnyam s’encarregarà de crear una acció col·lectiva que inclourà el sopar. Aquest Sopar-Acció parteix d’una pregunta que ens interpela en el futur, present i passat.

I tu, què cultives?

Amb aquesta pregunta oberta i un xic desenmarcada de parametres pleestablerts, el grup Vulnus cercarà veis i veïnes anònims que responguin en veu pròpia i vulguin compartir el seus relats en un sopar compartit després de l’espectacle. L’acció anirà acompanyada d’un microfanzine que recollira reflexions i preguntes actuals.

DILLUNS 10 DE JULIOL DE 20’30h a 22h ALS JARDí DELS DRETS HUMANS

Aforament limitat. Activitat gratuïta amb inscripció prèvia escrivint a info@granerbcn.cat

Captura de pantalla 2017-06-20 a la(s) 17.17.00

Nyamnyam és una plataforma i espai creat el 2012 per Iñaki Álvarez i Ariadna Rodríguez. L’objectiu de l’Associació Cultural nyamnyam és promoure la creació, la reflexió, l’intercanvi de coneixement i la cultura creant estratègies de participació i interacció per a respondre a la necessitat de generar diàleg. Utilitzem dinàmiques i eines pròpies de la creació artística per plantejar intervencions col·lectives que creïn relacions horitzontals i ens situïn a tots en un mateix pla d’acció. Fomentem la relació entre les diverses formes d’Art i el menjar com a element vehicular per crear situacions que ajudin a dinamitzar i crear noves formes de relació i contacte entre el teixit social. D’aquesta manera pretenem aprendre noves dinàmiques i crear sinergies que poden re-activar o re-pensar la nostra manera de viure, crear i menjar.

http://www.nyamnyam.net/

Vulnus considera que l’espai públic, com el cos, està travessat per narracions que diuen tant com amaguen i que l’art, amb una apropiació rebel dels relats, vol posar en evidència les veus i els silencis que s’arrosseguen. Vulnus vol aportar acció artística i pensament sobre aquesta relació entre l’espai públic i els cossos, a partir de les narratives corals i quotidianes que reverteixen en una manera de fer art en, per i des de la comunitat.

https://www.facebook.com/proyectovulnus/

VULNUS és un projecte, que barreja la creació artística i la investigació científica. L’aliança d’artistes que intervenen i reflexionen sobre Arts Vives i Societat amb un grup d’investigadors universitaris, d’activistes i d’habitants que interroguen la diversitat, la vulnerabilitat i la noció de procomú obre noves vies de creació artística. VULNUS vol ser un espai de creació compartida on l’experiència i la investigació es relacionen en una anada i tornada permanent afavorint un pensament col·lectiu, crític i constructiu. VULNUS està gestionat per la Cooperativa AIXEC S.C.C.L.

————————————————————————————————

BOMBETA compta amb la complicitat del Pla de Barris. Per a l’edició ‘estiu 2017’ compta específicament amb la complicitat de la Festa Major de La Marina, el Grec Festival de Barcelona i Barcelona Ciutat de la Literatura – UNESCO i es teixeix conjuntament amb la Taula de Memòria Històrica, les associacions del barri i els artistes residents del Graner.  Durant tres anys es realitzaran accions de manera regular i sota diferents aixoplucs i estructures col·laboradores.

pastillalogos_bombeta_210617

Deixa un comentari