Graner

› Notícies

CONVOCATÒRIA PER PARTICIPAR A AFROPOLIS 2021 BARCELONA

El creador i pensador Qudus Onikeku arriba a la ciutat de Barcelona amb tota la seva companyia per realitzar la trobada AFROPOLIS 2021 BARCELONA, que es durà a terme del 10 al 18 de juliol aquí al Graner, amb una presentació pública el 18 de juliol en el marc del Festival Grec 2021.

AFROPOLIS és una trobada entre artistes, pensadors / es i dinamitzadors / es comunitaris que es reuniran amb l’objectiu d’investigar nous processos d’intercanvi antidisciplinar entre la performance, el disseny, el compromís comunitari i la tecnologia digital, per generar sinèrgies creatives dins d’una xarxa distribuïda d’africans globals, per compondre noves formes i expressar idees innovadores. Fins l’any passat, AFROPOLIS es coneixia com danceGATHERINGlagos, una trobada anual que durant tres anys es va estar duent a terme a la ciutat de Lagos, Nigèria. Aquest any AFROPOLIS s’expandeix geogràficament i es produiran quatre trobades diferents a Barcelona, ​​Chicago i Lagos, i una trobada virtual.

En paraules del propi Qudus Onikeku, AFROPOLIS no és un festival, no és ni una conferència ni un retir; és un espai de treball cos-ment-esperit, on experimentem col·lectivament la felicitat de la rendició total al procés creatiu, on ens preguntem què significa elevar el nostre pensament i cultura com a creatius / es, com pensadors / es i creadors / es, simplement obrint-nos als altres i aprenent de tot tipus de persones inspiradores de tot el món. És una trobada on se’ns convida a planificar junts un canvi de paradigma.

AFROPOLIS 2021 BARCELONA proposa un procés per entendre en el context de múltiples temps, espais i universalismes; suposa el mèrit d’afrontar la realitat del que defineix les noves societats; l’honestedat brutal, la improvisació i l’heterogeneïtat com a vehicle per despertar davant l’evolució de les nostres civilitzacions. Les diferents formes, gèneres, edats, les diferents races, nacionalitats i els diversos enfocaments que es reuniran s’entendran com una invitació a la creació col·lectiva del futur.


INFOS PRÀCTIQUES

  • Convocatòria oberta fins el 30 d’abril de 2021 a les 23: 59h
  • A qui va dirigit? Donem la benvinguda a tot tipus d’artistes, acadèmics / es, místics / es i dinamitzadors / es comunitaris / es. No ens interessen específicament les persones les pràctiques de les quals són difícils de concretar; no ens interessen necessàriament les teves obres passades, sinó la teva capacitat d’impacte i convivència en un grup heterogeni de co-aprenentatge i co-creació.
  • Si ets artista resident a Catalunya, presenta la teva candidatura a produccion@africamoment.org
  • Si ets artista resident fora de Catalunya, presenta la teva candidatura a es.afropolis.org/2021

AFROPOLIS és un projecte de el creador i pensador Qudus Onikeku (QDanceCenter) i compta amb el suport en la conceptualització i la producció d’Àfrica Moment, la col·laboració del Graner i el suport del Grec Festival de Barcelona.

CONSULTA EL TEXT DE PRESENTACIÓ I LES BASES COMPLETES DE LA CONVOCATÒRIA EN EL DOCUMENT ADJUNT