RESOLUCIÓ CONVOCATÒRIA RESIDÈNCIES GRANER 2017

Reunida la comissió de selecció el dia 10 de gener de 2017 per valorar les 165 propostes rebudes, la comissió ha seleccionat els següents projectes/creadors per a les diferents línies de residència del Graner 2017.

A1 Interaccions:

Bea Fernández i Javier Vaquero

TRANSformas

A2 metodologies compartides:

Lipi Hernández

A3 investigació / creació:

Quim Bigas i Carme Torrent

Bárbara Bañuelos

Modalidad B / Creació:

Vicente Arlandís

Javier Guerrero

Vértebro

La comissió de selecció ha estat formada per: Eduardo Bonito (artista i comissari independent – Brasil), Arancha López (artista local, ApdC), Gisela Creus (artista local, ACPDC), Natalia Balseiro (mediadora cultural independent – A Coruña), Marine Budin (productora – Elclimamola).

 

Captura de pantalla 2016-11-07 a las 17.05.30

El Cos Respira 2017

EL COS RESPIRA 2017 – Projecte Artístic-social de Mercedes Boronat

El Cos Respira neix el 2015 amb l’impuls d’oferir un procés de transformació personal i de cohesió social d’empoderament que millori la qualitat de vida, la integració social i el desenvolupament personal.

Així, la primera edició va comptar amb un grup de 23 dones de totes les edats que durant 4 mesos van realitzar un taller al Graner i una performance final: Inner Landscape. La segona edició va donar continuïtat al projecte i es van crear 10 trobades al llarg de l’any i es va crear una performance (Angles) que es va mostrar al MNAC. Enguany la intenció és crear un procés que finalitzi amb una performance amb públic: I am here now.

S’obre doncs la CONVOCATÒRIA PER A LA TERCERA EDICIÓ DEL PROJECTE EL COS RESPIRA. És una convocatòria oberta a totes les dones a les quals els mogui connectar-se amb el seu centre, la seva energia, la seva presència, que les mogui expressar-se amb el seu cos, l’espai i el ritme. Les trobades seran mensuals i s’enfocaran a integrar la respiració, el moviment i la creativitat.

Aquestes deu trobades tindran una durada de 3 hores (un dillluns al mes de 18h a 21h) i es realitzaran al Graner (C/Jane Addams 14-16), on també es realitzarà una sessió informativa el dilluns 16 de gener a les 18’30h.

Per a més informació o per participar a la convocatòria cal enviar un correu a  mercedesboronat7@gmail.com o escriure-li un missatge al 636.93.80.62

SAMSUNG CSC

PLA D’EXPANSIÓ ARTÍSTICA

Amb l’objectiu de desenvolupar models organitzatius i mètodes de col·laboració eficaços i respectuosos amb la creació artística, neix el projecte pilot pràctic PEA. El projecte planteja 4 plans individuals d’expansió artística (PIEA) en els quals 4 artistes, col·lectius o agrupacions seleccionats residents a l’Estat Espanyol i amb una trajectòria i una circulació d’obres rellevant i contrastada formin part d’un programa d’investigació transdisciplinar.

El PEA proposa assessorament i un disseny conjunt d’accions enfocades a la recerca i la creació d’una relació justa entre els agents culturals tant a nivell nacional com internacional, centrada en el newmanagement. Aquest projecte té una durada de dos anys i requereix d’una implicació basada en la participació en sessions d’investigació, sociabilització, capacitació, disseny de projectes propis i de continguts i metodologies.

El Mercat de les Flors-Graner, amb el suport de Fundació Banc Sabadell i la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona, el Ministeri de Cultura i la Generalitat de Catalunya, possibiliten aquest programa pilot amb la voluntat de capacitar als artistes, consolidar la seva feina, aconseguir les eines necessàries per fer-ho possible i promoure el desenvolupament econòmic de la cultura, a partir de 7 principis bàsics: innovació, investigació, experimentació, rigor conceptual i formal, intercanvi i emancipació organitzativa.

BASES DE LA CONVOCATÒRIA PEA

CONVOCATÒRIA DE RESIDÈNCIES 2017

El Graner obre convocatòria per projectes en residència durant el 2017. Aquesta convocatòria va dirigida a artistes i col·lectius, locals i internacionals, que treballin en les àrees de la dansa i la performance, i que desenvolupin propostes o que estiguin dintre de processos d’investigació que tinguin la coreografia, el cos o el moviment com a eix central.

La convocatòria de residències 2017 s’articula en dues modalitats: investigació i creació. El període de recepció de projectes serà fins al 4 de desembre de 2016.

BASES CONVOCATÒRIA RESIDÈNCIES 2017*

*la resolució de la convocatòria de residències 2017 es publicarà el 12 de gener de 2017.

Captura de pantalla 2016-11-07 a las 17.05.30

Convocatòria Cascas d’OvO – Sâlmon<

Convocatòria per a voluntaris professionals i no professionals de les arts escèniques perparticipar la peça Cascas d’Ovo de Lander Patrick i Jonas Lopes

El Mercat de les Flors i la fàbrica de creació el Graner presenten els dies 3 i 4 de desembre, en el marc del SÂLMON<2016, l’espectacle Cascas d’Ovo. Busquem 15 voluntaris per a la representació de l’escena final. Els participants treballaran en un taller de dos dies al Graner, i dos dies de funció al Mercat de les Flors.

Per tal de crear un grup de treball que operi segons els principis que han regit la nostra feina, aquest taller es basa en el sentit rítmic dels participants, en viure la dansa com una maniobra musical. En aquest taller el cos funcionarà com un instrument musical i, en els exercicis col·lectius, formarem estructures de composició sonora que també serveixin com a camps de diàleg. Anem a tancar els ulls i augmentar la nostra sensibilitat cap al so. Anem a escoltar-lo abans d’escoltar la paraula. Anem a suar molt.

CONVO CASCAS D’OVO CAT-CAST

LANDERPATRICK

 

Convocatòria HELLO! EARTH

Convocatòria per a voluntaris professionals en col·laboració amb el nou espectacle participatiu de la companyia Hello! Earth The Night – envisioning a post capitalist society while we sleep.

Busquem i convidem a 5 artistes sonors, músics i compositors a participar en un laboratori centrat en el so com a experiència corporal i en relació al fet de dormir i somiar. ‘The night’  és una peça fonamentalment participativa lligada a les nostres produccions anteriors en la que compartirem nit amb unes 30 persones.

Com a part de la nostra exploració sobre els estats liminars de la ment en la creació d’una peça participativa i, per tal de parar atenció sobre els processos que ocorren quan dormim i somiem, ens agradaria treballar amb aquells músics que tinguin especial interès en l’experimentació amb el so. El so com a element facilitador de la consciència corporal i mental.

Com pot el so, per exemple, contribuir a perllongar els estadis entre l’estar despert i adormit? Pot aportar-nos un estadi mig on altres capes ocultes de la nostra consciència es tornin accessibles? Com pot el so relacionar-se amb la nit per inspirar un procés de co-creació en un espai  interrelacionat? Estan creació i espai relacionats entre si?

Durant l’experiència al Graner, convidem als 5 participants del laboratori a ser part del procés creatiu de la peça. Per tal de que puguin fer-se una idea completa del projecte i puguem treballar intensament, el laboratori serà una nit sencera amb la companyia, seguida de 2 vespres d’exploracions sonores conjuntes.

Dolços somnis,
Hello Earth!        

www.helloearth.cc

SOBRE LA COMPANYIA:

Per Hello! Earth l’espectador és co-creador i element central. En un Intent de desplegar el potencial de les possibles relacions entre les personalitats i el Lloc i fer la interconnexió i la diversitat tangible, les seves obres són sempre espais on experimentar, sentir i fer. Hello! Earth insisteix en l’art com un lloc on conviuen les visions grans amb les fràgils. Un espai entès com un laboratori en el que els participants creen un món nou en comptes de consumir l’existent.  Des de 2007 la companyia ha crear obres a 10 països diferents i coopera amb l’art, el teatre i la dansa de tot el món. Algunes de les seves peces han estat produïdes i presentades al Mercat de les Flors a Barcelona, al Panoramafestival a Rio de Janeiro, al SESC a Sao Paulo, al Palestinian National Theatre a Jerusalem i al Copenhagen International Teatres Metropolis Biennal.

INFORMACIÓ PRÀCTICA

-       TALLER NOCTURN

  • del 3 de novembre a les 20:00h al 4 de novembre a les 9:00h

-       TALLERS EXTRA

  • 7 i 8 de novembre de 18:00 a 00:00h

-       SESSIÓ NOCTURNA OBERTA AL PÚBLIC

  • Del 11 de novembre a les 22:30h al 12 de novembre a les 9:00h (No necessàriament amb la col·laboració dels músics)

-       Els participants disposaran de sopar durant els dies de taller més una compensació de 50€ (dietes, transport, etc.)

-       Espai: El Graner

C/ Jane Addams, 14

granerbcn.cat

-       Per a la participació a la convocatòria caldrà enviar un correu electrònic a info@granerbcn.cat que inclogui les següents informacions:

  • Un breu text de motivació
  • Enllaços i exemples dels treballs dels participants (en cas de que sigui possible)

Es podran presentar sol·licituds a la convocatòria fins el 24 d’octubre del 2016.

Sin título

CONVOCATORIA RESIDENCIAS CA2M

ARTISTAS EN RESIDENCIA 2016. CONVOCATORIA
HASTA 25 NOV 2015

ACCES0 FORMULARIO 

Artistas en residencia es un programa conjunto de La Casa Encendida y del CA2M Centro de Arte Dos de Mayo, cuyo fin es apoyar la creación y la investigación centradas en el trabajo con el cuerpo desde lo performativo. Se articula en relación a la programación estable de LCE y el CA2M, por ello se valoran aquellos proyectos que responden mejor a las líneas de investigación y experimentación de ambos centros. Artistas en residencia no es solo una ayuda a la producción, sino también una oportunidad para establecer diálogos entre los creadores y los agentes vinculados a ambas instituciones y sus programas.

Duración máxima: 8 semanas en las instalaciones de LCE y del CA2M. Los horarios y espacios de trabajo se acordarán según necesidades del proyecto y de la disponibilidad de los espacios de los centros.

Dotación económica: 2.000 € (impuestos incluidos) por periodo de residencia en concepto de honorarios.

Solicitudes: para solicitar un periodo de residencia es necesario rellenar la ficha que encontrarás en esta misma página o enwww.ca2m.org .La ficha de solicitud deberá ir acompañada de un currículum (máximo 1 folio), y de información sobre el proyecto (6000 caracteres máximo) encabezada por una breve descripción del mismo (1500 caracteres máximo). Se puede incluir material de apoyo como enlaces a vídeos, páginas web, etc. Se aceptan proyectos en español o inglés.

Para cualquier información adicional pueden escribir un correo electrónico a: lacasaencendida@montemadrid.es o aactividades.ca2m@madrid.org con el asunto Artistas en residencia 2016.

Fecha límite de recepción de solicitudes: 25 de noviembre de 2015

La selección será realizada por un comité compuesto por:
-    María Eguizabal, coordinadora de actividades públicas, CA2M
-    Begoña Hernández, coordinadora de artes escénicas, LCE
-    María Jerez, artista
-    Pablo Martínez, responsable de educación y actividades públicas, CA2M
-    Beatriz Navas, responsable de artes escénicas y audiovisuales, LCE
-    Victoria Pérez Royo, co-directora del Máster en Práctica Escénica y Cultura Visual (UCLM, Museo Reina Sofía).

Criterios de selección:
-    Serán considerados aquellos proyectos que privilegien la investigación sobre la producción.
-    Se valorarán los proyectos que exploren las fronteras y límites de las disciplinas artísticas convencionales, desbordando las tradicionales distinciones entre danza, performance, teatro.

artistasneresidencia2016_web

Resolució 2na convocatòria residències Graner 2016

Ja tenim la llista de resolució de la segona convocatòria de residències 2016 del Graner.

L’equip de selecció de propostes va incloure en Miquel Barcelona (Acpdc)), Mariona Castells (Apdc), Cristina Alonso (Graner), Lipi Hernández (artista) i Marc Vives (L’Estruch).

Els creadors / cies seleccionades són:

Jann Gallois – Cie Burnout

Anna Calsina

Olga Mesa

Andreu Martínez Costa

Sònia Gómez

Conde de Torrefiel

philips_02

Convocatòria per a ‘Multitud’, de TAMARA CUBAS

Convocatòria per participar en la selecció d’intèrprets de l’espectacle ‘Multitud’, de TAMARA CUBAS, adreçada tant a professionals com no professionals de les arts escèniques; oberta fins el 31 d’octubre.

Multitud és un projecte escènic que analitza la forma social de l’home contemporani, la noció d’heterogeneïtat en el col·lectiu, allò diferent, l’espai públic, les relacions interpersonals i la possibilitat del dissentiment. Explora sobre les potències dels cossos pel que fa a la seva capacitat d’afectar i ser afectats per l’altre i el que pot succeir en “l’entre” d’aquests cossos.

A través d’un taller–muntatge, la coreògrafa uruguaiana Tamara Cubas compartirà el material base de la peça, que serà presentada a la Sala Oval del MNAC amb un cast de més de 50 persones.

Es convoca a performers, ballarins, actors, artistes de circ i tot aquell amb un nivell d’entrenament físic que el permeti comprometre’s amb un procés amb treball aeròbic important. En els assajos es pretén treballar la relació entre l’individu i el grup, la consciència de grup en el moviment, la col·laboració i en definitiva allò comú des de la pròpia individualitat.

‘Multitud’ es podrà veure els dies 28 i 29 de novembre en el marc del SÂLMON<Festival

Es poden consultar aquí les condicions completes de participació en la convocatòria, així com el formulari d’inscripció

convo-tamara-cubas-350x217

2a convocatòria residències Graner 2016

El Graner és un centre de creació i aprofundiment del llenguatge del cos i del moviment enmarcat dins el programa Fàbriques de Creació de l’Ajuntament de Barcelona. Està gestionat pel Mercat de les Flors amb la col·laboració de l’APDC i l’ACPDC. El Graner, actua en base a diferents línies de treball per incidir en el teixit creatiu des de diferents contextos: creació, internacionalització, pensament, educació i proximitat. Els Graner acull residències de creadors de dansa, desenvolupa projectes de cooperació artística amb altres agents culturals i promou la integració de l’espai al barri, entre d’altres objectius.

El Graner obre la segona convocatòria de residències per a projectes de creació a ser desenvolupats al 2016.

Període de recepció de projectes: de l’1 d’agost al 20 de setembre

Tota la informació aquí: 2convoGraner2016cat-cast-eng

IMG_6395