BUSQUEM 100 PERSONES

ATLAS, una performance d’Ana Borralho & João Galante

BUSCA 100 PERSONES de diferents professions

i de diferents orígens, llengües, edats, sexes, capacitats i situacions professionals

que vulguin participar en un espectacle. No cal experiència!

 

ATLAS inaugurarà el Sâlmon< Festival 2018 al Mercat de les Flors.

ATLAS és una performance teatral que, tal com el seu nom indica,  pretén representar la diversitat humana de la ciutat, creant un paisatge de la complexitat del teixit social i urbà.

L’espectacle reuneix a l’escenari 100 persones de diferents orígens, llengües, edats, sexes, capacitats, professions i situacions professionals.

Amb aquesta obra, es vol construir un atlas de l’organització social humana, presentant els éssers humans a partir de la seva funció a la societat, reivindicant les seves ocupacions, tant de manera individual com col·lectiva.

Ens interessa treballar amb professions legalitzades i tradicionals de tota la vida, però també amb aquelles no legalitzades i les no reconegudes com a treball pel seu caràcter associat al plaer o estil de vida (ex: alpinista, contacontes, skater, escalador, etc.). Qualsevol professió/funció a la societat està inclosa (aturats/des, cuidadors/es de la llar, jubilats/des, estudiants, etc.). Totes les peces que fan que la màquina associada al capital funcioni, seran representades.

horarisatlas

FORMULARI D’INSCRIPCIÓ

El vostre nom

La vostra edat

Telèfon

El vostre email

Adreça

Codi postal

Professió, no cal que estiguis en actiu actualment

Aficions

Breu descripció dels motius d'interès per participar a Atlas

Grup d'assaig

Incidències de disponibilitat

____________________________________________________________________________

INFORMACIÓ MÉS DETALLADA DEL PROJECTE, L’EQUIP I ELS ASSAJOS: DOSSIER ATLAS

Per a més informació: participa@mercatflors.cat

El grup quedarà tancat a finals de gener.

Recorda: assajos del 2 al 7 de febrer (horari de tardes) i espectacle: 8 i 9 de febrer

 atlaswebgraner1

foto de Vasco Celio

ATLAS és un projecte ART i PART

El programa ART i PART de creació artística comunitària als barris és una iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona, gestionada a través de l’Institut de Cultura de Barcelona i que s’engloba en el marc del programa Barcelona Districte Cultural.

La Marina és un barri histтricament fabril, marcat per les antigues fàbriques que hi havia al barri i que van despertar un fort esperit de lluita obrera entre els treballadors, que n’eren els veпns: la Seat, la Philips…El programa ART i PART creació artística comunitària als barris (ICUB) se serveix del treball comunitari que ja s’ha dut a terme al barri amb els veïns, derivat dels canvis que s’hi han produït arran de la desaparició de les fàbriques, amb les conseqüències sobre la identitat, l’atur creixent, etc. Les creacions artístiques venen a sumar un nou element. Entre els col·laboradors aglutinem entitats que ja eren implicades en la recerca sobre la memòria obrera del barri, però que no l’havien abordat des del punt de vista artístic.

Entitat motor: El Graner, a partir de l’eix Memòria històrica de Pla de Barris (PdB), i de les entitats participants del projecte de l’eix cultural del GRANER del PdB.

Col·laboradors: Memorial Democràtic de la Seat, Arxiu Històric de la Marina, Grup d’Antics Treballadors de la Philips, Pla de Barris, Districte de Sants-Montjuïc, Vulnus, ART-transforma, Hospital Sant Pere Clave, IES. Montjuïc, Escola Bàrkeno, Mamis de la Marina.

Barcelona.cat/artipart @BcnDCultural #ARTiPARTlamarina

pastillalogosartipartlow

RESOLUCIÓ CONVOCATÒRIA RESIDÈNCIES GRANER 2018

Reunida el 30 d’octubre la comissió de valoració i selecció de les 97 propostes rebudes a la convocatòria per projectes en residència des de febrer a desembre del 2018 al Graner, la resolució de la convocatòria és la següent:

Comissió de selecció modalitats A1, A3 i B:  Jordi Cardoner, Caterina Varela, Leticia Skrycky, Elena Carmona, Cristina Alonso.

Comissió de selecció modalitat A2: Jordi Cardoner, Caterina Varela, Elena Carmona, Cristina Alonso.

MODALITAT A: RESIDÈNCIES INVESTIGACIÓ

A1 (interaccion): cap proposta seleccionada

A2 (metodologies compartides): Projecte ‘Anotaciones para hacer-pensar-hacer’ de Luciana Chieregati, Vera Garat, Santiago Turenne, Alina Folini, Ibon Salvador, Leticia Skrycky i Carolina Campos.

A3 (recerca/creació): S’han passat a seleccionar dos projectes, després que no se’n seleccionés cap a la modalitat A1: Projecte ‘Trabajo Normal’ de Claudia Müller i ‘Línea larga punto punto punto más alto curva hacia arriba punto’ d’Oscar Bueno.

* en aquesta modalitat A3, la comissió de selecció ha volgut destacar i tenir en compte el projecte d’investigació de Magdalena Brezzo, que tot i no haver estat un dels projectes seleccionats la comissió valora molt positivament iniciar un diàleg amb la creadora per facilitar la viabilitat i un possible recolzament a la tasca d’investigació presentada.

MODALITAT B: RESIDÈNCIES DE CREACIÓ

Projectes seleccionats:

  • Projecte ‘Gesturing Refugees’ de Farah Saleh
  • Projecte ‘ Jura de Bandera’ de Vértebro
  • Projecte ‘ Tierras del Sud SA’ de Laida Azkona i Txalo Toloza
  • Projecte ‘ Human +’ de Javier Guerrero
  • Projecte ‘ Invitación para cualquier cosa’ de David Climent, Sònia Gómez i Pere Jou

Per a qualsevol dubte: info@granerbcn.cat

 

Convocatòria Residències Graner 2018

El Graner obre convocatòria per projectes en residència des de febrer a desembre del 2018. Aquesta convocatòria va dirigida a artistes i col·lectius, locals i internacionals, que treballin en les àrees de la dansa i les arts vives, i que desenvolupin propostes o que estiguin dintre de processos d’investigació que tinguin la coreografia, el cos o el moviment com a eix central. La convocatòria de residències 2018 s’articula en dues modalitats: investigació i creació. El període de recepció de projectes serà fins al 17 de setembre de 2017. El 16 d’octubre es comunicarà la resolució d’aquesta convocatòria a través de les webs www.granerbcn.cat , www.mercatflors.cat i les nostres xarxes socials

BASES CONVOCATÒRIA RESIDÈNCIES 2018 GRANER

Captura de pantalla 2016-11-07 a las 17.05.30

RESOLUCIÓ CONVOCATÒRIA RESIDÈNCIES GRANER 2017

Reunida la comissió de selecció el dia 10 de gener de 2017 per valorar les 165 propostes rebudes, la comissió ha seleccionat els següents projectes/creadors per a les diferents línies de residència del Graner 2017.

A1 Interaccions:

Bea Fernández i Javier Vaquero

TRANSformas

A2 metodologies compartides:

Lipi Hernández

A3 investigació / creació:

Quim Bigas i Carme Torrent

Bárbara Bañuelos

Modalidad B / Creació:

Vicente Arlandís

Javier Guerrero

Vértebro

La comissió de selecció ha estat formada per: Eduardo Bonito (artista i comissari independent – Brasil), Arancha López (artista local, ApdC), Gisela Creus (artista local, ACPDC), Natalia Balseiro (mediadora cultural independent – A Coruña), Marine Budin (productora – Elclimamola).

 

Captura de pantalla 2016-11-07 a las 17.05.30

El Cos Respira 2017

EL COS RESPIRA 2017 – Projecte Artístic-social de Mercedes Boronat

El Cos Respira neix el 2015 amb l’impuls d’oferir un procés de transformació personal i de cohesió social d’empoderament que millori la qualitat de vida, la integració social i el desenvolupament personal.

Així, la primera edició va comptar amb un grup de 23 dones de totes les edats que durant 4 mesos van realitzar un taller al Graner i una performance final: Inner Landscape. La segona edició va donar continuïtat al projecte i es van crear 10 trobades al llarg de l’any i es va crear una performance (Angles) que es va mostrar al MNAC. Enguany la intenció és crear un procés que finalitzi amb una performance amb públic: I am here now.

S’obre doncs la CONVOCATÒRIA PER A LA TERCERA EDICIÓ DEL PROJECTE EL COS RESPIRA. És una convocatòria oberta a totes les dones a les quals els mogui connectar-se amb el seu centre, la seva energia, la seva presència, que les mogui expressar-se amb el seu cos, l’espai i el ritme. Les trobades seran mensuals i s’enfocaran a integrar la respiració, el moviment i la creativitat.

Aquestes deu trobades tindran una durada de 3 hores (un dillluns al mes de 18h a 21h) i es realitzaran al Graner (C/Jane Addams 14-16), on també es realitzarà una sessió informativa el dilluns 16 de gener a les 18’30h.

Per a més informació o per participar a la convocatòria cal enviar un correu a  mercedesboronat7@gmail.com o escriure-li un missatge al 636.93.80.62

SAMSUNG CSC

PLA D’EXPANSIÓ ARTÍSTICA

Amb l’objectiu de desenvolupar models organitzatius i mètodes de col·laboració eficaços i respectuosos amb la creació artística, neix el projecte pilot pràctic PEA. El projecte planteja 4 plans individuals d’expansió artística (PIEA) en els quals 4 artistes, col·lectius o agrupacions seleccionats residents a l’Estat Espanyol i amb una trajectòria i una circulació d’obres rellevant i contrastada formin part d’un programa d’investigació transdisciplinar.

El PEA proposa assessorament i un disseny conjunt d’accions enfocades a la recerca i la creació d’una relació justa entre els agents culturals tant a nivell nacional com internacional, centrada en el newmanagement. Aquest projecte té una durada de dos anys i requereix d’una implicació basada en la participació en sessions d’investigació, sociabilització, capacitació, disseny de projectes propis i de continguts i metodologies.

El Mercat de les Flors-Graner, amb el suport de Fundació Banc Sabadell i la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona, el Ministeri de Cultura i la Generalitat de Catalunya, possibiliten aquest programa pilot amb la voluntat de capacitar als artistes, consolidar la seva feina, aconseguir les eines necessàries per fer-ho possible i promoure el desenvolupament econòmic de la cultura, a partir de 7 principis bàsics: innovació, investigació, experimentació, rigor conceptual i formal, intercanvi i emancipació organitzativa.

BASES DE LA CONVOCATÒRIA PEA

CONVOCATÒRIA DE RESIDÈNCIES 2017

El Graner obre convocatòria per projectes en residència durant el 2017. Aquesta convocatòria va dirigida a artistes i col·lectius, locals i internacionals, que treballin en les àrees de la dansa i la performance, i que desenvolupin propostes o que estiguin dintre de processos d’investigació que tinguin la coreografia, el cos o el moviment com a eix central.

La convocatòria de residències 2017 s’articula en dues modalitats: investigació i creació. El període de recepció de projectes serà fins al 4 de desembre de 2016.

BASES CONVOCATÒRIA RESIDÈNCIES 2017*

*la resolució de la convocatòria de residències 2017 es publicarà el 12 de gener de 2017.

Captura de pantalla 2016-11-07 a las 17.05.30

Convocatòria Cascas d’OvO – Sâlmon<

Convocatòria per a voluntaris professionals i no professionals de les arts escèniques perparticipar la peça Cascas d’Ovo de Lander Patrick i Jonas Lopes

El Mercat de les Flors i la fàbrica de creació el Graner presenten els dies 3 i 4 de desembre, en el marc del SÂLMON<2016, l’espectacle Cascas d’Ovo. Busquem 15 voluntaris per a la representació de l’escena final. Els participants treballaran en un taller de dos dies al Graner, i dos dies de funció al Mercat de les Flors.

Per tal de crear un grup de treball que operi segons els principis que han regit la nostra feina, aquest taller es basa en el sentit rítmic dels participants, en viure la dansa com una maniobra musical. En aquest taller el cos funcionarà com un instrument musical i, en els exercicis col·lectius, formarem estructures de composició sonora que també serveixin com a camps de diàleg. Anem a tancar els ulls i augmentar la nostra sensibilitat cap al so. Anem a escoltar-lo abans d’escoltar la paraula. Anem a suar molt.

CONVO CASCAS D’OVO CAT-CAST

LANDERPATRICK

 

Convocatòria HELLO! EARTH

Convocatòria per a voluntaris professionals en col·laboració amb el nou espectacle participatiu de la companyia Hello! Earth The Night – envisioning a post capitalist society while we sleep.

Busquem i convidem a 5 artistes sonors, músics i compositors a participar en un laboratori centrat en el so com a experiència corporal i en relació al fet de dormir i somiar. ‘The night’  és una peça fonamentalment participativa lligada a les nostres produccions anteriors en la que compartirem nit amb unes 30 persones.

Com a part de la nostra exploració sobre els estats liminars de la ment en la creació d’una peça participativa i, per tal de parar atenció sobre els processos que ocorren quan dormim i somiem, ens agradaria treballar amb aquells músics que tinguin especial interès en l’experimentació amb el so. El so com a element facilitador de la consciència corporal i mental.

Com pot el so, per exemple, contribuir a perllongar els estadis entre l’estar despert i adormit? Pot aportar-nos un estadi mig on altres capes ocultes de la nostra consciència es tornin accessibles? Com pot el so relacionar-se amb la nit per inspirar un procés de co-creació en un espai  interrelacionat? Estan creació i espai relacionats entre si?

Durant l’experiència al Graner, convidem als 5 participants del laboratori a ser part del procés creatiu de la peça. Per tal de que puguin fer-se una idea completa del projecte i puguem treballar intensament, el laboratori serà una nit sencera amb la companyia, seguida de 2 vespres d’exploracions sonores conjuntes.

Dolços somnis,
Hello Earth!        

www.helloearth.cc

SOBRE LA COMPANYIA:

Per Hello! Earth l’espectador és co-creador i element central. En un Intent de desplegar el potencial de les possibles relacions entre les personalitats i el Lloc i fer la interconnexió i la diversitat tangible, les seves obres són sempre espais on experimentar, sentir i fer. Hello! Earth insisteix en l’art com un lloc on conviuen les visions grans amb les fràgils. Un espai entès com un laboratori en el que els participants creen un món nou en comptes de consumir l’existent.  Des de 2007 la companyia ha crear obres a 10 països diferents i coopera amb l’art, el teatre i la dansa de tot el món. Algunes de les seves peces han estat produïdes i presentades al Mercat de les Flors a Barcelona, al Panoramafestival a Rio de Janeiro, al SESC a Sao Paulo, al Palestinian National Theatre a Jerusalem i al Copenhagen International Teatres Metropolis Biennal.

INFORMACIÓ PRÀCTICA

-       TALLER NOCTURN

  • del 3 de novembre a les 20:00h al 4 de novembre a les 9:00h

-       TALLERS EXTRA

  • 7 i 8 de novembre de 18:00 a 00:00h

-       SESSIÓ NOCTURNA OBERTA AL PÚBLIC

  • Del 11 de novembre a les 22:30h al 12 de novembre a les 9:00h (No necessàriament amb la col·laboració dels músics)

-       Els participants disposaran de sopar durant els dies de taller més una compensació de 50€ (dietes, transport, etc.)

-       Espai: El Graner

C/ Jane Addams, 14

granerbcn.cat

-       Per a la participació a la convocatòria caldrà enviar un correu electrònic a info@granerbcn.cat que inclogui les següents informacions:

  • Un breu text de motivació
  • Enllaços i exemples dels treballs dels participants (en cas de que sigui possible)

Es podran presentar sol·licituds a la convocatòria fins el 24 d’octubre del 2016.

Sin título

CONVOCATORIA RESIDENCIAS CA2M

ARTISTAS EN RESIDENCIA 2016. CONVOCATORIA
HASTA 25 NOV 2015

ACCES0 FORMULARIO 

Artistas en residencia es un programa conjunto de La Casa Encendida y del CA2M Centro de Arte Dos de Mayo, cuyo fin es apoyar la creación y la investigación centradas en el trabajo con el cuerpo desde lo performativo. Se articula en relación a la programación estable de LCE y el CA2M, por ello se valoran aquellos proyectos que responden mejor a las líneas de investigación y experimentación de ambos centros. Artistas en residencia no es solo una ayuda a la producción, sino también una oportunidad para establecer diálogos entre los creadores y los agentes vinculados a ambas instituciones y sus programas.

Duración máxima: 8 semanas en las instalaciones de LCE y del CA2M. Los horarios y espacios de trabajo se acordarán según necesidades del proyecto y de la disponibilidad de los espacios de los centros.

Dotación económica: 2.000 € (impuestos incluidos) por periodo de residencia en concepto de honorarios.

Solicitudes: para solicitar un periodo de residencia es necesario rellenar la ficha que encontrarás en esta misma página o enwww.ca2m.org .La ficha de solicitud deberá ir acompañada de un currículum (máximo 1 folio), y de información sobre el proyecto (6000 caracteres máximo) encabezada por una breve descripción del mismo (1500 caracteres máximo). Se puede incluir material de apoyo como enlaces a vídeos, páginas web, etc. Se aceptan proyectos en español o inglés.

Para cualquier información adicional pueden escribir un correo electrónico a: lacasaencendida@montemadrid.es o aactividades.ca2m@madrid.org con el asunto Artistas en residencia 2016.

Fecha límite de recepción de solicitudes: 25 de noviembre de 2015

La selección será realizada por un comité compuesto por:
-    María Eguizabal, coordinadora de actividades públicas, CA2M
-    Begoña Hernández, coordinadora de artes escénicas, LCE
-    María Jerez, artista
-    Pablo Martínez, responsable de educación y actividades públicas, CA2M
-    Beatriz Navas, responsable de artes escénicas y audiovisuales, LCE
-    Victoria Pérez Royo, co-directora del Máster en Práctica Escénica y Cultura Visual (UCLM, Museo Reina Sofía).

Criterios de selección:
-    Serán considerados aquellos proyectos que privilegien la investigación sobre la producción.
-    Se valorarán los proyectos que exploren las fronteras y límites de las disciplinas artísticas convencionales, desbordando las tradicionales distinciones entre danza, performance, teatro.

artistasneresidencia2016_web