Cos i Moviment curs 16-17: Blink Flash Duncan

UNA EXPERIÈNCIA ARTÍSTICA A L’ESCOLA BRESSOL

L’experiència artística a l’escola bressol és una de les accions que constitueixen el Projecte Cos i Moviment 0-3: una oportunitat que permet a infants i mestres gaudir d’una proposta coreogràfica que inspira i obre finestres simbòliques per viatjar a nous mons.

Aquest curs 2016-2017, a partir de l’univers de la ballarina Montse Roig, hem creat un laboratori de moviment. En el “Blink Flash Duncan”, nens, nenes, educadores i artista s’han vist immersos en un procés de creació compartit. L’espai de l’escola bressol s’ha convertit en un ‘atelier’ de moviment on la ballarina ha anat oferint elements coreogràfics que convidaven als infants i a les educadores a ser i estar en moviment. L’experiència artística ha possibilitat a, petits i grans, ser i estar en moviment des de l’acció i la quietud, des de la realitat i la fantasia i des de la descoberta i el joc.

Destaquem també com aquest laboratori de moviment ha tingut ressonàncies per a tots els implicats:

-En primer lloc per a la ballarina, doncs li ha representat la possibilitat de treballar des de la mirada i des de l’escolta de les capacitats, necessitats, interessos i desitjos de nadons i infants petits.

-En segon lloc, per a les educadores, per qui ha esdevingut una ocasió excel·lent per a reflexionar entorn algunes intervencions de la seva pràctica educativa diària.

-Finalment, per als infants, per les possibilitats de potenciar en ells actituds de sensibilitat vers el fenomen artístic i estètic i per afavorir la seva llibertat de moviment des del llenguatge de la dansa.

Acabem compartint com, des del Projecte Cos i Moviment 0-3, vam apostar des dels inicis, i ho continuem defensant, per l’entrada de creadors, ballarins i coreògrafs a l’escola bressol, doncs creiem fermament que el seu acompanyament a mestres i infants pot promoure accions, actituds, processos i transformacions que considerem molt positives.

Gemma Palet

Deixa un comentari