Graner

› Notícies

"Darrere la muntanya" de nyamnyam el 18 d'octubre al Graner dins la Biennal del Pensament 2020

El 18 d’octubre s’estrena “Darrere la muntanya” de nyamnyam, una peça que parteix del projecte “A quatre potes” al barri de La Marina. Després d’una primera presentació en el marc de les Jornades Territori(s), Comunitat(s) i Pràctiques artístiques coorganitzades pel Graner, l’Ateneu de 9 Barris i La Central del Circ, es podrà veure una segona obertura al Graner, el mateix dia 18.

Diumenge 18 d’octubre de 2020 dins la Biennal del Pensament

  • 10h (per als inscrits a les Jornades Territori(s), Comunitat(s) i Pràctiques artístiques)
  • 18h (obertura al públic) Entrada lliure, aforament limitat, cal reservar enviant un correu a info@granerbcn.cat 

“Aquesta peça parteix del cos de treball de ‘A quatre potes’. Quan vam començar a treballar al Graner en aquesta proposta vinculada al barri vam conèixer a l’Imma, mestra de l’INS Montjuïc. Amb ella i diverses famílies hem caminat el barri, l’hem escoltat, ens hem assegut als bancs que hi ha i hem imaginat a on n’hi podria haver d’altres, hem llegit a Candel ¡carne de barrio!, hem après a picar per buleries, hem descobert que la zona franca era un gran passeig arbrat que arribava a la platja on et podies banyar, hem pogut escoltar als que ja no hi són i visualitzar tot el que s’ha desplaçat, hem passat l’estona als peus de la muntanya i hem acabat construint vint-i-quatre bancs juntxs com a antesala de la peça escènica. I tot això acompanyats de la Dianelis que ens ajuda a no deixar de fer-nos preguntes, amb el Pedro amb qui hem dissenyat, realitzat i posat en circulació els bancs, amb el Salva que ens ha acompanyat a posar-hi el cos, i amb l’Anna Rovira que ens ha donat la llum.

 Hem creat un dispositiu escènic que configura l’espai performatiu creant situacions que generen la dramatúrgia de la peça. La proposta investiga les possibilitats del format d’instal·lació performativa, creant un espai d’acció de lliure circulació comú entre públic i creadorxs. D’aquesta manera s’indaga sobre l’aparició de la quotidianitat en el fet escènic, les fronteres entre el format de diferents situacions que normalment no succeeixen en un mateix context, i la possibilitat que aquestes «escenes» generin un lloc estrany entre realitat i ficció. En el pla conceptual, activa idees com l’artesania entesa de manera expandida, el gest com a (micro)acció política, la retroalimentació que posa en circulació lògiques pròximes a l’ecologia, i l’exploració dels imaginaris socials com a aliment per al pensament i la pràctica contemporània.”


Amb la participació de: Mario Gonzalez, Tamara Gonzalez, José Lorenzo Giménez, Natalia Giménez, José Giménez, Noemi Cuestas, Àlex Gil, Jana Gil, Luisa Montero, Chele Santiago, Teresa Mancebo, Victor Peña, Pablo Marinh, Lucia Gomez, Irene Anglada, Matt Robinson, Bea Zuazu, Jorge Centurion, Daniel Tahmaz, José Penido, Alejandro González i Òscar Agüera.
Bateria: Quique Malla
Disseny de llums: Anna Rovira

Un projecte de nyamnyam (Ariadna Rodriguez i Iñaki Alvarez) creat en vinculació amb el Graner, fàbrica de creació i en col·laboració amb Dianelis Diéguez, Imma Solé, Pedro Pineda (TMDC) i Salva Sanchís.

Aquesta peça ha rebut el suport de l’OSIC – Generalitat de Catalunya

“Darrere la muntanya” s’estrena dins la Biennal del Pensament 2020, on també participa de les Jornades Territori(s), Comunitat(s) i Pràctiques artístiques, coorganitzades pel Graner, l’Ateneu de 9 Barris i La Central del Circ. 

Imatge ©Matt Robinson