Graner

› Notícies

"Desentumint els aprenentatges" amb la Silvia Sant Funk a l'Institut Montjuïc

Les darreres sessions del treball de l’alumnat de 3r d’ESO de l’Institut Montjuïc amb la Silvia Sant, en el marc del programa EN RESiDÈNCiA, han combinat el treball més pràctic d’investigació sobre el propi cos amb moments més reflexius, fins arribar a crear un mapa conceptual per bolcar-hi idees sobre els espais de l’institut i altres conceptes. A l’aula es trenquen jerarquies i tant els docents com l’alumnat, i també mediació, participen de la pràctica i els exericics de moviment que proposa la Silvia.

En paral·lel, l’equip de mediació ha estat realitzant reunions i sessions de formació per compartir relats i experiències molt valuoses amb altres equips d’altres instituts i així apropar-se conjuntament a la dimensió teòrica del programa EN RESiDÈNCiA.

Però la Silvia i l’alumnat no només han habitat i transitat l’aula i el gimnàs sinó que també van visitar la galeria Espai Souvenir, a Gràcia, on van descobrir-hi l’exposició Interflags de l’Imma Marco (artista resident a l’Institut Montjuïc en la passada edició d’EN RESiDÈNCiA). Amb els comissaris de l’exposició, l’alumnat va anar descobrint diferents banderes penjades pels balcons del barri, obrint qüestions sobre l’ús de les xarxes socials i el món tecnològic que ens envolta.

I el proper trimestre ens esperen visites al Graner i al Mercat de les Flors, que segurament obriran noves maneres d’aproximar-nos a la pràctica i a les relacions entre el propi grup.

Us proposem per acabar una lectura molt inspiradora, l’article “El cos a l’aula de secundària.Desentumint els aprenentatges” de la Silvia Sant Funk al voltant d’aquests primers mesos de treball amb l’alumnat de 3r d’ESO a l’Institut Montjuïc. Reflexions que van més enllà del dia a dia i que ens ofereixen pensaments, preguntes i propostes al voltant de la pedagogia i el cos.

EN RESiDÈNCiA és un programa de l’Institut de Cultura de Barcelona i el Consorci d’Educació de Barcelona, ideat en cooperació amb l’Associació A Bao A Qu, que porta els creadors a treballar durant tot un curs a l’aula. Aquest treball, que conclou amb la presentació d’una peça, en aquest cas vinculada a la dansa i el moviment, posa en diàleg d’una manera intensa i significativa creació, educació i mediació.

Podeu seguir el DIARI DEL PROCÉS aquí https://blocsenresidencia.bcn.cat/montjuic2021/