Graner

› Residencies

Mónica Valenciano i Patricia Caballero

Collaborations, 2018

Mónica Valenciano was born in Las Palmas de Gran Canaria in 1961. She studied classical and contemporary dance, and drama in Barcelona and Madrid. She started to work as a choreographer in 1987, with the show “¡Aúpa!”, which was the result of a research project at the Círculo de Bellas Artes Academy in Madrid. In the 1990s she set up her own company, El Bailadero. In 1997, together with other relevant contemporary dance artists at the time (La Ribot, Blanca Calvo, Olga Mesa, Elena Córdoba and Ana Buitrago), she established the artistic group UVI-La Inesperada. With her company she developed, amongst other creations, the series of choreographies called “Disparates”, inspired by Goya’s etchings (The Follies). Her work has been performed in national and international contemporary performing arts festivals. She has also published several books of poems and drawings.

Patricia Caballero: “Vaig néixer a Chiclana de la Frontera el 8 març de 1987 i aquesta és una de les versions del meu currículum:

Mentre em triturava el cos com a esportista (primer mediocre entusiasmada i després d’elit frustrada), vaig passar per un col·legi de monges, després de cures, després d’arts plàstiques, de dansa, de coreografia … molts col·legis. Ara sense escola, segueixo estudiant el cos i les seves mogudes, la gent, les religions, les relacions, les percepcions, les tradicions, la física, la botànica, els números, el temps, la geometria, la música i tot el que aconsegueixo enxampar d’aquest univers sencer que no és ni un 0,00000000000000000000000000000000000000001%.

Per allargar una mica això i així semblar una persona encara més íntegra, diguem que també em dedico (a part de viure la vida i explorar-la), a ballar, a cantar, a pensar (al meu pesar), a fer documentals escènics, objectes dansaires , laboratoris de moviment… i ofereixo a qui s’aventura uns viatges aquàtics meravellosos. Crear i criar, a la vegada… sí, sí, una marassa! Ah, i de vegades faig d’assistent, de directora o d’escriptora fantasma per a algunes persones.”

  • 2018 · collaboration Festival Sâlmon< · Mnemosia