Educatius i proximitat

Els projectes de formació i educatius han conformat, sense cap mena de dubte, una identitat singular al Mercat de les Flors. La gestió del  Graner per part del Consorci ha obert noves possibilitats de desenvolupament d’aquests programes de públics.

Entre la seva oferta, el – Graner treballa de manera permanent al llarg de l’any amb projectes familiars, escolars, de caràcter intergeneracional, i projectes comunitaris. Tots ells formen part de la nostra acció educativa i social.

Pel que fa a les escoles, treballem en projectes que abasten  totes les etapes educatives, des d’escola bressol fins a l’Educació Secundària Obligatòria. Cada franja d’edat compta amb un projecte concret que respon a les seves necessitats i que implica creadors, professorat, infants, nens i joves.

Des de pràcticament els seus inicis, el Graner estudia i escolta les escoles bressol del barri de La Marina – Zona Franca per tal d’atendre les seves necessitats i demandes, i fruit d’aquest diàleg ha creat un projecte pilot que inclou: formació per les mestres, assessorament personal a cada escola i l’acompanyament a espectacles pensats especialment per aquesta franja d’edat. Per altra banda, el projecte per a escoles de primària està lligat amb el Cicle Dan Dan Dansa del Mercat de les Flors, amb l’objectiu d’introduir la dansa i els processos creatius a l’aula. El projecte de secundària és En Residència, que vincula i relaciona un institut d’educació  secundària obligatòria amb un creador de trajectòria reconeguda, sense oblidar la vinculació del Graner al projecte de dansa comunitària Barris en Dansa, dirigit per la Cia.Iliacan i que inclou altres barris de la ciutat.

Les famílies, per la seva banda, poden participar de les Estades Artístiques (dues estades anuals adreçades a nens i famílies, que compten amb la participació de creadors professionals del món de la dansa) i els tallers intergeneracionals, amb una programació mensual regular.

Així mateix, i de la mà dels nostres especialistes, volem oferir continguts pedagògics complementaris al voltant de la dansa i el moviment, per poder aprofundir sobre la vinculació de la dansa i els infants.

IMG_0117