Estades artístiques estiu 2013

Avui ha estat el segon dia de les Estades Artístiques, segurament les més intenses i riques de totes les que hem fet. La raó és que hem convidat dos coreògrafs diferents, Sebastián Garcia Ferro i la Companyia Camut Band, per fer dansa creativa. No per això resulta més cansat, tots els què participem de les estades som conscients dels ritmes dels infants. L’objectiu més important per nosaltres és que tant artistes com nens puguin tenir un espai per a conversar, aprendre i descobrir com es treballa a un Centre de Creació. La dansa creativa que pretenem ensenyar al Graner ha de ser una introducció o descobriment al moviment i pensament propi creatiu.

La proposta de Dansa Creativa del coreògraf Sebastián Garcia Ferro ensenya com moure’s utilitzant el terra. Els nens i nenes creen amb els seus cossos i imaginació les seves danses o balls. Des del seu bagatge proposen moviments i converses que enriqueixen la feina de tots. Avui han estudiat com incideix la llum en els seus moviments i han  pogut jugar i comprovar com ballar amb les seves ombres.

Després d’una mitja hora de pausa acompanyada d’un esmorzar sa al Parc dels Drets Humans aquests mateixos nens comencen el segon taller de dansa creativa. Encara no estant cansats sinó encuriosits per veure què els portarà la Cia Camut Band. El primer dia van portar dos tambors gegants on tots els nens i nenes podien picar, moltes baquetes per a tots i material per a què cadascú pogués fabricar el seu propi instrument. I avui la classe ha estat una festa: hi havia un grup de percussió i un grup de claqué, i tots els nens passaven pels dos grups.

Els cossos d’aquests nens avui han interioritzat, i per tant après, de forma natural i orgànica, que la dansa i la música van de la mà, com si fossin germanes.

Pel que fa a l’altre taller, el de dansa intergeneracional, programat també dins de les estades artístiques, està dirigit per la Sònia Gómez. El treball que proposa es basa en la improvisació igual que en les seves peces coreogràfiques. La inscripció és per dia així que cada dia rebem famílies diferents amb infants d’entre 13 mesos a 4 anys que volen descobrir per un dia que és això de la dansa. Després, tots volen repetir tant infants com adults.

Deixa un comentari