Graner

› Notícies

“Exorcisme Tik Tok” és una proposta de Núria Guiu, vinculada al projecte escènic que està iniciant i que veurà la llum al maig de 2022. En aquesta ocasió la Núria proposa 3 sessions d’1.30h (cadascuna) en les quals es convidarà als participants a una meditació guiada a través de la qual el cos serà posseït per imatges d’Internet; imatges que no busquen ser representades ni il·lustrades sinó ser experimentades, incorporades en un espai físic/col·lectiu/ritual a través d’afecte, sensibilitat, joc i el plaer de moure’ns. Es tracta de pensar la cultura visual no contra les imatges sinó des d’elles per tal d’inventar formes de desautomatització o despossessió col·lectiva d’estereotips* o estàndards que sovint operen a través de mecanismes vinculats a la nostra societat tecnocràtica, basada en l’eficiència dels cossos, el capital i el consum. Després de ser poseídxs per les imatges es tractarà d’exorcitzar-les, deixar que el “ens o imatge” surti del nostre cos o simplement es desbordi dels seus marcs per reinventar-se cap a un altre lloc fora de l’imaginable.

Els rituals sempre han permès una performativitat de la identitat, tot generant afectes, cohesió social i apoderament. En aquest projecte es fa un estudi concret de l’app Tik Tok com una forma de ritual, d’alliberament de pulsions virtualitzada, on d’una banda es generen resistències i reinvencions dels cànons i estètiques més normatives a el mateix temps que es reafirmen i s’homogeneïtzen imatges estereotipades que interactuen amb la nostra manera de pensar-nos i imaginar-nos. Aquesta pràctica és una invitació a la reflexió des del cos i des de les imatges per a establir noves mirades sobre les mateixes.

* Andrea Soto Calderón (2020), La performativitat de les imatges.


INFOS PRÀCTIQUES

  • 3 sessions de pràctica compartida amb Núria Guiu
  • Dimecres 7, dijous 8 i divendres 9 d’abril
  • De 18.30 a 20h
  • Adreçat a tot tipus de persones que tinguin interès en la temàtica i amb ganes d’experimentar a través del cos i el moviment.
  • Gratuït. Places reduïdes! Cal reservar enviant un mail a info@granerbcn.cat 

Places esgotades. Pots escriure’ns igualment per entrar en llista d’espera i rebre informació de futurs ‘exorcismes tik tok’ que es puguin tornar a fer.

Es recomana fer les 3 sessions però a no poder ser també es poden fer de forma independent (indica la teva disponibilitat al correu d’inscripció)

Les activitats al Graner segueixen les mesures de seguretat recomanades per a la prevenció de la Covid-19