FF80 – TEMPORADA ALTA 2014

Arribem al tercer i darrer any consecutiu del projecte #FF80 fruit de la col·laboració entre el Graner i el Festival Temporada Alta. El projecte #FF80 es configura al voltant de la creació contemporània i de la mobilitat artística i per aquest motiu s’hi inclouen diferents accions per poder debatre, reflexionar i trobar punts de connexió i rutes de treball futures que afavoreixin els recorreguts creatius.

La trobada a porta tancada de 48h en una masia amb els creadors implicats al projecte és el punt de partida per parlar de com construir, de manera conjunta, llaços de producció que possibilitin processos de creació futurs. Enguany, i degut a un treball continuat de diferents plataformes i agents culturals independents, el focus de treball geogràfic es centrarà en Portugal, Itàlia, Colòmbia i Argentina, països en efervescència cultural i amb diferents agents culturals disposats a establir ponts de treball conjunts. Es parlarà de com contactar amb aquests països i com es poden generar nous formats de circulació de pensament, de processos i metodologies, des de la dansa i les noves dramatúrgies.

#FF80 convida certs programadors internacionals que estan interessats en realitzar un seguiment i acompanyament a mig termini d’alguns dels projectes futurs dels creadors implicats (amb col·laboració amb l’Institut Ramon Llull). En aquesta tercera edició els programadors, agents culturals i teòrics convidats venen en representació de Festivals o estructures de Portugal, Itàlia, Colòmbia i Argentina. Finalment, i dins la programació de la setmana de creació contemporània, es presenten a Temporada Alta 6 propostes de creadors vinculats al projecte #FF80: “Sin baile no hay paraíso” de Pere Faura, “Rússia” de La Veronal, “Saba” de Lali Ayguadé, “Accumulatin”g d’Aimar Pérez Galí, “Tarannà” de Maria Campos i “La chica de la agencia de viajes…” d’El Conde de Torrefiel.

Enguany, s’afegeix a les activitats #FF80 un Taller de l’Espectador de la mà d’Agost Produccions, que organitzarà tallers d’especatdors precisament al voltant d’aquests 6 espectacles i amb un dia de treball més relaxat amb converses entre els participants de la trobada #FF80. A través d’aquestes accions es pretén debatre i reflexionar sobre el moment actual de la creació contemporània escènica i més concretament en l’àmbit de la dansa i  trobar noves rutes i dinàmiques de treball per potenciar la mobilitat artística i els processos creatius de llarg recorregut.

Després de 3 anys de treball conjunt entre el Graner i Temporada Alta amb aquest projecte considerem que s’han aconseguit certs objectius i s’han obert vies de diàleg i de connexió entre els creadors i programadors i s’ha fet una reflexió profunda sobre el concepte de mobilitat artística.

MÉS INFO FF802014_CAT

Sin-título-2

Deixa un comentari