FF80 – TEMPORADA ALTA 2014

Arribem al tercer i darrer any consecutiu del projecte #FF80 fruit de la col·laboració entre el Graner i el Festival Temporada Alta. El projecte #FF80 es configura al voltant de la creació contemporània i de la mobilitat artística i per aquest motiu s’hi inclouen diferents accions per poder debatre, reflexionar i trobar punts de connexió i rutes de treball futures que afavoreixin els recorreguts creatius.

La trobada a porta tancada de 48h en una masia amb els creadors implicats al projecte és el punt de partida per parlar de com construir, de manera conjunta, llaços de producció que possibilitin processos de creació futurs. Enguany, i degut a un treball continuat de diferents plataformes i agents culturals independents, el focus de treball geogràfic es centrarà en Portugal, Itàlia, Colòmbia i Argentina, països en efervescència cultural i amb diferents agents culturals disposats a establir ponts de treball conjunts. Es parlarà de com contactar amb aquests països i com es poden generar nous formats de circulació de pensament, de processos i metodologies, des de la dansa i les noves dramatúrgies.

#FF80 convida certs programadors internacionals que estan interessats en realitzar un seguiment i acompanyament a mig termini d’alguns dels projectes futurs dels creadors implicats (amb col·laboració amb l’Institut Ramon Llull). En aquesta tercera edició els programadors, agents culturals i teòrics convidats venen en representació de Festivals o estructures de Portugal, Itàlia, Colòmbia i Argentina. Finalment, i dins la programació de la setmana de creació contemporània, es presenten a Temporada Alta 6 propostes de creadors vinculats al projecte #FF80: “Sin baile no hay paraíso” de Pere Faura, “Rússia” de La Veronal, “Saba” de Lali Ayguadé, “Accumulatin”g d’Aimar Pérez Galí, “Tarannà” de Maria Campos i “La chica de la agencia de viajes…” d’El Conde de Torrefiel.

Enguany, s’afegeix a les activitats #FF80 un Taller de l’Espectador de la mà d’Agost Produccions, que organitzarà tallers d’especatdors precisament al voltant d’aquests 6 espectacles i amb un dia de treball més relaxat amb converses entre els participants de la trobada #FF80. A través d’aquestes accions es pretén debatre i reflexionar sobre el moment actual de la creació contemporània escènica i més concretament en l’àmbit de la dansa i  trobar noves rutes i dinàmiques de treball per potenciar la mobilitat artística i els processos creatius de llarg recorregut.

Després de 3 anys de treball conjunt entre el Graner i Temporada Alta amb aquest projecte considerem que s’han aconseguit certs objectius i s’han obert vies de diàleg i de connexió entre els creadors i programadors i s’ha fet una reflexió profunda sobre el concepte de mobilitat artística.

MÉS INFO FF802014_CAT

Sin-título-2

#FF80 SEGONA EDICIÓ

Per segon any consecutiu, el Graner-Mercat de les Flors i el Festival Temporada Alta segueixen i amplien la seva col·laboració amb el projecte #FF80.

El projecte #FF80 es configura al voltant de la creació contemporània i de la mobilitat artística i per aquest motiu s’hi inclouen diferents accions per poder debatre, reflexionar i trobar punts de connexió i rutes de treball futures que afavoreixen els recorreguts creatius.

La trobada a porta tancada de 48h en una masia amb els creadors implicats al projecte és el punt de partida per parlar de com construir, de manera conjunta, llaços de producció que possibilitin processos de creació futurs. Enguany, i degut a un treball continuat de diferents plataformes i agents culturals independents, el focus de treball geogràfic serà Llatinoamèrica, en efervescència cultural i amb diferents agents culturals disposats a establir ponts de treball conjunts. Es parlarà de com contactar amb Llatinoamèrica i com es poden generar nous formats de circulació de pensament, de processos i metodologies, des de la dansa i les noves dramatúrgies.

#FF80 convida certs programadors internacionals que estan interessats en realitzar un seguiment i acompanyament a mig termini d’alguns dels projectes futurs dels creadors implicats (amb col·laboració amb l’Institut Ramon Llull). En aquesta segona edició els programadors, agents culturals i teòrics convidats venen en representació de Festivals o estructures de Mèxic, Xile i Uruguay.

Finalment, i dins la programació de la setmana de creació contemporània, es presenten a Temporada Alta 5 propostes de creadors implicats en el projecte #FF80 del 21 al 24 de novembre: Marcos Morau + Lali Ayguadé / El Conde de Torrefiel / Guido Sarli / Roser López Espinosa i Pere Faura (work in progress d’una nova proposta que compta amb el suport de la Fundació Catalunya – La Pedrera).

A través d’aquestes accions es pretén poder debatre i reflexionar sobre el moment actual de la creació contemporània escènica i més concretament en l’àmbit de la dansa i  trobar noves rutes i dinàmiques de treball per potenciar la mobilitat artística i els processos creatius de llarg recorregut.

En aquest arxiu podràs conèixer el projecte complet: DOSSIER #FF80 2013

 

#FF80 – Col·laboració Graner + T.Alta

El Graner i el Festival Temporada Alta han arribat a un acord de col·laboració des del 2012 i que tindrà continuïtat els pròxims anys.

La col·laboració es concreta en tres coses:

1.Una  trobada de 48 hores en una masia a porta tancada amb els creadors implicats per parlar de com construir, de manera conjunta, llaços de producció possibilitadors pels seus processos de creació futurs.

2.La programació de 3 propostes de #FF80 dins la setmana de programadors catalans específica que organitza el Festival Temporada Alta.

3.Convidar a 4 – 5 programadors internacionals que estiguin interessats en realizar un seguiment i acompanyament a mig termini d’algun dels projectes futurs dels creadors #FF80 (col.laboració amb Institut Ramon Llull).

(*) #FF80 prèn el seu nom del Follow Friday, que és com es coneixen les recomanacions que es fan a la xarxa social Twitter els divendres. Així, cada usuari recomana altres usuaris que són interessants de seguir. I això és en certa manera el que volem amb els creadors del #FF80, recomanar-los al públic i a programadors – directors de centres de creació.

(**) #FF80 és tracta de creadors catalans d’una mateixa generació (nascuts als 80), que han estudiat i han treballat a l’estranger i es mouen entre la nostra escena i l’escena forània, en moltes ocasions per la fragilitat de l’escena local. Tots ells treballen amb codis artístics que potencien l’escena híbrida i la combinació de llenguatges. El creadors #FF80 són convidats per carta-invitació. (aprox. 15 creadors catalans o afincats a Catalunya).

(***) #FF80 cerca crear relacions directes i de continuïtat entre creadors i programadors i/o directors/es de centres de creació; relacions artístiques de complicitat de llarg recorregut.

Els creadors que formen part del projecte #FF80 són: Pere Faura, Roser López Espinosa, Guillem Mont de Palol, Mireia de Quereol, Jorge Dutor, Pablo Gisbert, Joan Català, Raquel Tomàs, Marcos Morau, Albert Quesada, Iris Heitzinger, Mizar Martínez, Tanya Beyeler i Lali Ayguadé.

Si voleu consultar les fitxes dels creadors i els espectacles del #FF80-2012 ho trobareu al FF80DOSSIER