Tancament FID15

En aquest document hi trobareu la memòria de la FID15 i un document de recursos internacionals de festivals, centres de creació i altres agents culturals.

MEMÒRIA FID + RESOURCES

I a més a més aquí us deixem un vídeo que resumeix els dies de la FID, gràcies a tothom per participar-hi.

Selecció propostes FID

Reunida la comissió de selecció de propostes per a la FID 2015:

  • Maria José Cifuentes (programadora internacional – Nave //Chile)
  • Harri Kuorelathi (programador internacional – Zodiac // Finlandia)
  • Oscar Dasi (artista)
  • Marc Olivé (programador local Mercat de les Flors)
  • Jaime Conde Salazar (pensador )

Es van presentar 34 propostes i se n’han valorat 29. Van quedar excloses de la selecció 5 propostes degut a la seva participació a l’IPAM, tal i com indicaven les bases de la convoccatòria FID15 (Sebastián García-Ferro, Bea Fernández, Ernesto Collado, Societat Doctor Alonso i Jordi Cortés). Després de la valoració de la comissió de selecció, les 8 propostes que participaran a la FID 2015 són:

1.- Jorge Dutor i Guillem Mont de Palol
2.- Poderío Vital
3.- Aimar Pérez Galí
4.- Cris Blanco
5.- Carme Torrent
6.- Diana Gadish
7.- María García Vera i Juan Pablo Miranda
8.- Pere Faura
A continuació adjuntem els textos de la comissió de valoració al voltant de la trobada i el seu procés de selecció:
FOLLOW

FID, COMISSIÓ DE SELECCIÓ I DOCS

Comissió de selecció de les 8 propostes artístiques formada per 5 persones (2 programAdors internacionals, 1 programador nacional, 1 teòric i 1 artista). Es va demanar a la taula de treball que cada participant de la taula proposés 5 noms adequats per formar part d’aquesta comissió. Es van rebre 25 propostes que van configurar una llista de 101 noms agrupats en 6 categories diferents. Després d’una primera selecció i votació, les 5 persones seleccionades per la taula d treball responen a les categories de “pensament i crítica”, “programadors internacionals”, “programadors nacionals” i “artistes”. Aquestes 5 persones, que responen a perfils diferents dins el sector de la dansa, faran un seguiment des del moment de la selecció fins després de la finalització de la FID (3 moments concrets del procés):
1.Selecció d’artistes (juliol).
2. Durant la FID (6 al 8 de desembre).
3. Devolució posterior un cop finalitzada la FID (9-10 de desembre

COMISSIÓ:

-          Maria José Cifuentes (programadora internacional – Nave //Chile)
-          Harri Kuorelathi (programador internacional – Zodiac // Finlandia)
-          Oscar Dasi (artista)
-          Marc Olive (programador local Mercat de les Flors)
-          Jaime Conde Salazar (pensador )

DOCS COMPLETS SOBRE LA FID:

FID_global

FID_resum

FOLLOW

CONVOCATÒRIA FID2015, PROPOSTES REBUDES

Una vegada tancada la convocatòria per participar a la FID 2015 (24 de maig) s’han rebut un total de 34 propostes. En un termini de 24h la coordinació de la FID enviarà un correu electrònic a cada creador/ companyia inscrita per confirmar que s’ha rebut correctament la documentació.

Atenció: si t’has inscrit i no reps cap retorn que et confirmi la teva inscripció si us plau posa’t en contacte amb la FID a fidansa2015@gmail.com

Aquí pots consultar la llista d’inscrits: Propostes convocatòria – FID2015

IMG_6341

CONVOCATÒRIA FID 2015

La FID és una taula d’internacionalització de la dansa catalana que enguany (2015) arriba a la seva tercera edició i es celebrarà del 6 al 8 de desembre. Després de diferents sessions de treball col·laboratives obertes al sector s’han anat configurant els objectius i la dinàmica de la FID 2015*

 *podeu consultar els documents de treball de cada trobada a: http://granerbcn.cat/fid-2015/

 En les seves edicions anteriors (i dins l’IPAM, International Performing Arts Meeting), dissenyades i organitzades pel sector (representat tant per les associacions professionals com per agents independents), les institucions de referència i les administracions públiques, s’han dut a terme diferents lògiques de funcionament i metodologies, acollint formats d’exhibició (locals i internacionals) i formats de trobada més dirigits a establir un treball en xarxa.

Després de diferents sessions de treball i en resposta al context local i a les dinàmiques i peticions del propi sector, l’edició 2015 es centrarà en la figura de l’artista i intentarà donar visibilitat i un context apropiat al creador i a la seva capacitat extesa d’acció.

Es seleccionaran un mínim de 7 artistes i un màxim de 8 artistes (o col·lectius artístics) per participar a la FID 2015. Els artistes seleccionats seran corresponsables amb la comissió de treball estable de la FID del disseny i la presentació del seu univers creatiu, de la creació del diàleg amb la resta d’artistes seleccionats i de la seva articulació amb la realitat artística local (creant una ressonància amb aquest teixit local a partir de l’organització d’espais de socialització oberts).

 Així doncs, la FID 2015 no es tracta d’una finestra de creació o de producció d’obra nova sinó un espai de trobada per a professionals per aprofundir i donar difusió internacional a l’obra i a l’univers artístic dels 7/8 seleccionats.

 A partir d’aquests objectius s’ha dissenyat la present convocatòria.

Convocatòria oberta del 27 d’abril al 24 de maig

BASES CONVOCATÒRIA: basesfid2015_cat

IMG_6341

FID 2015

 

El passat 12 de març va tenir lloc al Graner una trobada oberta del sector de la dansa per anar configurant el que serà la tercera edició de la Finestra d’internacionalització de la dansa (FID), que tindrà lloc del 6 al 8 de desembre. La sessió de treball era obert i hi van assistir 25 persones del sector de la dansa.

Des de la web del Graner anirem informant i documentant la informació i els acords que sorgeixin de les trobades de treball

Document sessió de treball 12 de març de 2015: FID_1_cat

Document sessió de treball 23 de març de 2015: FID_2_cat

Document sessió de treball 16 d’abril de 2015: FID_3_cat

Document sessió de treball 7 de maig de 2015: FID_4_cat

IMG_6341 IMG_6339 IMG_6337