Dansa intergeneracional amb Bea Fernández

En aquesta sessió, Bea Fernández proposa treballar els conceptes bàsics del moviment i de la dansa, així com també el ritme, la comunicació entre pares i fills, la consolidació del vincle entre ells, i la vivència d’una trobada junts.

Tot el que es faci estarà recolzat en el joc, el contacte, la improvisació i la música. A més, també hi haurà moments per a la relaxació i el massatge.

Oferirem un espai de contacte lúdic entre pares i fills, que no sempre es troba en la rutina diària. Aquestes activitats permeten posar en joc una sèrie de variables que escapen al llenguatge verbal, i que sempre van a favor d’un vincle més saludable. Amb aquestes activitats es potencia l’autoestima del nen/a, lacreativitat, el ritme i la psicomotricitat.

Per moments semblarà que ambdós participants són nens, o adults, intentant trobar acords democràtics sobre la resolució d’alguna pauta. A més, ambdós buscaran la millor manera de fer quelcom creatiu, autèntic, original, que contingui les aoprtacions dels dos, els entretingui i els faci gaudir plegats.

Cada adult pot venir acompanyat d’un màxim de dos nens/es.

Beatriz Fernández es cofundadora del col·lectiu Las Santas i codirectora artística de La Poderosa, espai de creació i investigació escènica a Barcelona.

Des de fa sis anys desenvolupa una activitat anual pedagògica de laboratoris del cos adreçats a estudiants i ballarins professionals interessats en el cos i la construcció de la presència d’aquest mateix en temps real.

Diumenge 17 de maig

Primer torn: de 9:45 a 11:00. Infants d’1 a 4 anys / Segon torn: de 11:15 a 12:30. Infants a partir de 5 anys

El Graner

Cada persona que participa al taller, sigui adult o infant, paga una entrada de 3€

Durada: 1:15h

ENTRADES AQUÍ

Captura de pantalla 2015-05-06 a la(s) 14.12.23

Taller de dansa intergeneracional amb Sol Picó

T’has parat a pensar quants moviments arribem a fer en un dia ? Els has comptat?.Vols que els comptem?

En aquet taller anem a fer ho!

Després d’un breu escalfament on donarem molta importància a la respiració i a com aquesta ens ajuda a moure’ns, investigarem des del joc com podem arribar a crear nosaltres mateixos una coreografia, un ball col·lectiu i original que partirà del nostres propis moviments.

Sol Picó

Coreògrafa i ballarina resident a Barcelona, Sol Picó domina la dansa clàssica, espanyola i contemporània. Tres disciplines que es poden sentir en la seva feina coreogràfica, tot i que emmarcades en l’expressió més contemporània de la dansa. Va formar la seva primera companyia Danza Robadura al 1988 però és amb la companyia que porta el seu nom, la Sol Picó Compañía de Danza nascuda al 1993, amb la que ha desenvolupat el seu personalíssim segell. Un segell que es fa notar tant en el seu llenguatge creatiu i interpretatiu com en el nom de les seves obres.

Va estudiar al Movement Research de Nova York diverses tècniques de dansa contemporània i va treballar com a intèrpret i coreògrafa els
primers anys de la seva trajectòria, amb companyies i creadores diverses com Robouldanse, Rayo Malayo Danza i la companyia d’Art Total Los Rinos.

HORARIS

-Primer torn: de 9:45 a 11:00. Infants d’1 a 4 anys

-Segon torn: de 11:15 a 12:30. Infants a partir de 5 anys

Cada adult pot venir acompanyat d’un màxim de dos nens/es.

Diumenge, 18 de gener

Primer torn(1-4 anys): 9:45H Segon torn(+5anys): 11:15H

El Graner

3€ per persona

Durada: 1h15

Entradas/inscripciones AQUÍ

GRANER FAMILIAR: Diumenge 21 d’abril amb Sonia Gómez

Aquest diumenge 21, vine al Graner al taller amb Sonia Gómez!

Primera sessió de 10h a 11:15h: adults i nens de 0 a 4 anys

El taller per als més petits es basarà en pautes molt senzilles. Els exercicis tindran una dinàmica més aviat tranquil·la, des de l’exploració dels cos i les seves possibilitats, sempre tenint en compte als pares com a referent. Les propostes des del joc i la percepció sensorial s’interpretaran de la manera més oberta i natural possible. Els pares utilitzaran aquestes pautes per explorar i descobrir amb els nens les possibilitats del moment, més que amb la idea d’arribar a un resultat concret.

Ena questa franja d’edat és molt important sentir-se còmode en el caos i amb els canvis àgils que experimenten els mes petits. Tenint en compte això, aprofitarem aquests impulsos per dialogar  i interactuar, i d’aquesta manera el nen pot descobrir noves possibilitats.

Segona sessió de 11:30h a 12:45h: adults i nens a partir de 5 anys

La base de la sessió serà el joc i la improvisació de moviment, amb una estructura de classe de dansa professional amb exercicis adaptats per als mes petits. Per començar, un escalfament anatòmic àgil què ens indicarà com està el cos aquell dia. Seguidament, exercicis a terra, manipulacions i improvisacions senzilles. Quan el cos estigui preparat, passarem a l’exploració del moviment individual, és a dir, a la recerca de qualitats de moviment entre pares i nens. Tancarem el taller amb una gran improvisació que englobarà alguns dels exercicis de la sessió.

En aquesta sessió seria interesant que els participants portessin un suport audiovisual per registrar algunes de les propostes (telèfons mòbils, càmera de fotos o vídeo…)
Sonia Gómez és ballarina i performer des de més de 10 anys. Ha treballat com a intèrpret per a varies companyies i, des de l’any 2004, dirigeix i protagonitza els seus espectacles, què han tingut repercussió nacional i internacional. Els seus interessos en relació a la dansa són amplis i concrets al mateix temps. Les seves propostes interdisciplinars es basen en el moviment improvisat, amb gran interès en apropar la dansa a tots els públics. També ha desenvolupat i investigat les possibilitats de la dansa i el moviment en totes les franges d’edat.

Compra d’entrades: http://shop.secutix.com/MERCAT/2/display/PerformancePage?product_id=346823816