Rebre un aplaudiment

Estem d’enhorabona, el SÂLMON< FESTIVAL ha rebut un APLAUDIMENT FAD SEBASTIÀ GASCH 2017  i amb molt bona companyia, ja que també han estat premiats en aquesta edició: Roger Bernat, Quim Bigas, Joan Baixas i Dimitris Papaioannou.

El “Sâlmon< Moviment i més” és un festival que es cuina al Graner, que visibilitza algunes propostes i processos dels seus habitants i que dialoga amb molts altres espais de creació de la ciutat. Tot plegat basat en relacions de confiança, afecte, rigor i imaginació per aconseguir fer-lo possible any rere any, amb complicitats a dojo. És la cooperació ‘entre’ el que ha permès fer i ser al Sâlmon<. Per això aquest premi és de totes les artistes que hi han passat, de tots els espais que hi han col·laborat i de totes les persones de diferents àmbits que han fet que portem ja 5 edicions… per això diem:

REBRE UN APLAUDIMENT

L’èxit sempre s’ha mesurat amb les ovacions, la quantitat de minuts que el públic aplaudeix marca el grau de triomf: com més temps dura el xivarri, més s’ha impactat, més lluny s’ha arribat.

Per sort, hi ha una creació escènica contemporània que segueix altres camins i ens està ensenyant a dissentir, a conviure amb la diversitat, a explorar el desacord, a escoltar el que no coneixem i a oblidar-nos de la unanimitat. A la vegada, està redefinint el lloc i el valor de l’espectador, i ens permet explorar altres possibilitats de participar en la representació. El que es demana de qui mira no és l’aplaudiment sinó un altre tipus de compromís.

I és aquest ‘altre tipus’ de compromís amb la contemporaneïtat, amb els dissentiments creatius i amb les artistes el que provem de fer amb aquest festival. Un compromís que ens pertoca, i que s’ha d’exigir avui a totes les institucions culturals, especialment les públiques. Perquè per damunt de tot no hem d’oblidar que qui proposa i qui ofereix són les artistes, i qui ha d’escoltar de manera activa i ha de ser permeable a la transformació és la institució.

La creativitat hi és, els espais hi són i el públic també.

Moltes gràcies

www.salmon-dance.com 

IMG_2162

Convocatòria Residències Graner 2018

El Graner obre convocatòria per projectes en residència des de febrer a desembre del 2018. Aquesta convocatòria va dirigida a artistes i col·lectius, locals i internacionals, que treballin en les àrees de la dansa i les arts vives, i que desenvolupin propostes o que estiguin dintre de processos d’investigació que tinguin la coreografia, el cos o el moviment com a eix central. La convocatòria de residències 2018 s’articula en dues modalitats: investigació i creació. El període de recepció de projectes serà fins al 17 de setembre de 2017. El 16 d’octubre es comunicarà la resolució d’aquesta convocatòria a través de les webs www.granerbcn.cat , www.mercatflors.cat i les nostres xarxes socials

BASES CONVOCATÒRIA RESIDÈNCIES 2018 GRANER

Captura de pantalla 2016-11-07 a las 17.05.30

Graner está de celebración con Matadero Naves

GRANER ESTÁ DE CELEBRACIÓN CON MATADERO NAVES
(CENTRO INTERNACIONAL DE LAS ARTES VIVAS)

Desde GRANER queremos manifestar nuestro apoyo a Matadero Naves (CIAV) como institución pública dedicada a las Artes Vivas.

Si queremos que lo público siga existiendo como posibilidad, como espacio común de convivencia fructífera, justa y libre entre personas, es urgente que las instituciones públicas asumamos una serie de transformaciones y cambios que están teniendo lugar en nuestras sociedades. Dichos cambios solo pueden ser atendidos desde la atención profunda a la realidad.

Es una realidad que las artes escénicas han existido siempre como un diálogo entre las distintas disciplinas artísticas y que esto ha provocado a lo largo del tiempo una constante redefinición de los lenguajes escénicos, las metodologías de trabajo y de las dramaturgias posibles. Esto hace que la realidad actual de las artes escénicas sea muy diversa en sus formas y procederes.

Las instituciones públicas debemos reaccionar y mantenernos firmes en nuestra defensa y cuidado de lo público, de lo común, de la realidad. Y por ello, desde las instituciones públicas tenemos que hacer un esfuerzo claro y contundente por proteger la diversidad y la riqueza que constantemente generan las artistas.

Así, hoy desde aquí queremos celebrar la aparición en Madrid del proyecto Matadero Naves (CIAV).

Queremos celebrar también que dicho proyecto ha sido elegido a través de una convocatoria pública y de un proceso transparente en el que han participado profesionales de las artes escénicas reconocidos nacional e internacionalmente. Y por último, queremos celebrar que Madrid desde lo público abre un espacio que atiende y escucha la diversidad y la riqueza que caracteriza a las artes escénicas en la actualidad.

Captura de pantalla 2017-03-16 a la(s) 18.59.21

Trobada recursos Asia

De la mà de la invitació de l’Institut Ramon Llull el Graner-SÂLMON< el passat febrer va participar per primera vegada al TPAM – Performing Arts Meeting in Yokohama amb la voluntat de conèixer i crear diàleg amb el context asiàtic, un nou context per a nosaltres, que vam començar a conèixer arran del focus coreà de FiraTàrrega. Vam participar en les taules de treball i en la presentació de pràctiques d’alguns artistes de la mà del Llull i les estructures invitades (Quim Bigas, Carla Rovira , Raúl Peix, MIRA Festival, Fira Tarrega i Grec Festival de Barcelona). Després de Yohokama vam saltar a Kioto abans de sortir cap a Taipei, on vam conèixer festivals, artistes i espais de creació gràcies a l’assesorament de La Oficina Cultural de Taiwan, i acompanyades per l’artista Lin Wei-Lung que fou un excel·lent enllaç.

Volem obrir una sessió de treball oberta per compartir la valoració després d’aquest aproximament a Japó i Taiwan i per actualitzar el mapa de recursos del Graner. Hi esteu convidats: Divendres 24 de març a les 12’30h al Graner, amb el suport de l’Institut Ramon Llull.

16603029_1284329394946482_5069419340157079717_n

Residència al Graner de l’equip de gestió de NAVE, Xile

Del 5 al 8 de març, part de l’equip de gestió de l’espai  NAVE  a Xile estan duent a terme una residència al Graner que ens permet dialogar, compartir i debatre sobre la relació entre els creadors i els centres de creació, possibles models de treball en el camp de l’acompanyament de l’artista, art i comunitat i d’altres temes d’interès. És molt enriquidora una residència d’aquest tipus perquè ens qüestiona al propi equip de Graner i ens permet reflexionar a través del diàleg amb NAVE sobre el nostre propi funcionament. La residència compta amb sessions de treball amb diferents perfils vinculats al Graner (el propi equip, creadors residents, equip tècnic i professionals tècnics vinculats a projectes que s’han desenvolupat en residència tècnica al Graner, visites a altres espais de la ciutat i treball intern del propi equip  NAVE: Jonathan Inosztroza, Consuelo Laclaustra, Carmina Infante, Angie Vial, Javiera Peón-Veiga i María José Cifuentes). Benvingudes!

La residència compta amb al suport de: Unidad de Asuntos Internacionales y Área Danza del Consejo Nacional de la Cultura y las Artes, Dirección de Asuntos Culturales del Ministerio de Relaciones Exteriores, la Embajada de Chile en Francia i la Comisión Nacional Chilena de Cooperación con la UNESCO.

IMG_0016 IMG_0024[1]

 

MAPES CONCEPTUALS GRANER 12 – 16

Amb la intenció que esdevingui una eina per agafar perspectiva i seguir treballant en el suport a la creació hem creat aquest mapes conceptuals que recullen algunes de les línies de treball dels darrers cinc anys del Graner en la concreció dels projectes i dels residents de creació amb els que hi hem treballat conjuntament.

Els pengem al web (i també els podeu veure en mida xxl a la paret del Graner) per si són del vostre interès:

MAPA RESIDÈNCIES DE CREACIÓ 2012-16

MAPA CICLES FF80 I DANSA ARA 2012-16

MAPA SÂLMON< FESTIVAL 2012-16

MAPA PROJECTE EN RESIDÈNCIA 2012-16

Captura de pantalla 2017-01-27 a las 16.40.25

Convocatòria HELLO! EARTH

Convocatòria per a voluntaris professionals en col·laboració amb el nou espectacle participatiu de la companyia Hello! Earth The Night – envisioning a post capitalist society while we sleep.

Busquem i convidem a 5 artistes sonors, músics i compositors a participar en un laboratori centrat en el so com a experiència corporal i en relació al fet de dormir i somiar. ‘The night’  és una peça fonamentalment participativa lligada a les nostres produccions anteriors en la que compartirem nit amb unes 30 persones.

Com a part de la nostra exploració sobre els estats liminars de la ment en la creació d’una peça participativa i, per tal de parar atenció sobre els processos que ocorren quan dormim i somiem, ens agradaria treballar amb aquells músics que tinguin especial interès en l’experimentació amb el so. El so com a element facilitador de la consciència corporal i mental.

Com pot el so, per exemple, contribuir a perllongar els estadis entre l’estar despert i adormit? Pot aportar-nos un estadi mig on altres capes ocultes de la nostra consciència es tornin accessibles? Com pot el so relacionar-se amb la nit per inspirar un procés de co-creació en un espai  interrelacionat? Estan creació i espai relacionats entre si?

Durant l’experiència al Graner, convidem als 5 participants del laboratori a ser part del procés creatiu de la peça. Per tal de que puguin fer-se una idea completa del projecte i puguem treballar intensament, el laboratori serà una nit sencera amb la companyia, seguida de 2 vespres d’exploracions sonores conjuntes.

Dolços somnis,
Hello Earth!        

www.helloearth.cc

SOBRE LA COMPANYIA:

Per Hello! Earth l’espectador és co-creador i element central. En un Intent de desplegar el potencial de les possibles relacions entre les personalitats i el Lloc i fer la interconnexió i la diversitat tangible, les seves obres són sempre espais on experimentar, sentir i fer. Hello! Earth insisteix en l’art com un lloc on conviuen les visions grans amb les fràgils. Un espai entès com un laboratori en el que els participants creen un món nou en comptes de consumir l’existent.  Des de 2007 la companyia ha crear obres a 10 països diferents i coopera amb l’art, el teatre i la dansa de tot el món. Algunes de les seves peces han estat produïdes i presentades al Mercat de les Flors a Barcelona, al Panoramafestival a Rio de Janeiro, al SESC a Sao Paulo, al Palestinian National Theatre a Jerusalem i al Copenhagen International Teatres Metropolis Biennal.

INFORMACIÓ PRÀCTICA

-       TALLER NOCTURN

  • del 3 de novembre a les 20:00h al 4 de novembre a les 9:00h

-       TALLERS EXTRA

  • 7 i 8 de novembre de 18:00 a 00:00h

-       SESSIÓ NOCTURNA OBERTA AL PÚBLIC

  • Del 11 de novembre a les 22:30h al 12 de novembre a les 9:00h (No necessàriament amb la col·laboració dels músics)

-       Els participants disposaran de sopar durant els dies de taller més una compensació de 50€ (dietes, transport, etc.)

-       Espai: El Graner

C/ Jane Addams, 14

granerbcn.cat

-       Per a la participació a la convocatòria caldrà enviar un correu electrònic a info@granerbcn.cat que inclogui les següents informacions:

  • Un breu text de motivació
  • Enllaços i exemples dels treballs dels participants (en cas de que sigui possible)

Es podran presentar sol·licituds a la convocatòria fins el 24 d’octubre del 2016.

Sin título

Cogestió en els nous espais culturals: casos i estratègies de futur dins el SÂLMON< Festival.

Laboratori de metodologies pràctiques. Cogestió en els nous espais culturals: casos i estratègies de futur.

Dia i hora: De l’1 al 3 de desembre de 9h a 14h.

Espai: Mercat de les Flors

Preu: 35€

Aforament limitat. Per inscriure’s cal enviar un correu explicant el cas pràctic que voldries treballar en el laboratori i una breu explicació de la teva trajectòria  a info@granerbcn.cat

Inscripcions obertes fins el 3 d’octubre

PRESENTACIÓ PERSONAL

“Soy Fernando García. Tengo doble nacionalidad, boliviana (por elección) y española (por nacimiento), y me realizo feliz y apasionadamente pluriempleado como artista visual, arquitecto, gestor cultural y profesor universitario en diversos territorios de Iberoamérica, donde además pude estudiar Artes Visuales, Arquitectura, Restauración, Gestión Cultural. Planificación de Proyectos, Didáctica, Historia… Todos esos intereses aparentemente dispersos fueron encajando al especializarme más en Cultura y Desarrollo, y sobre todo en Gestión y Dinamización del Patrimonio Cultural.

A día de hoy soy Director Ejecutivo del mARTadero, un proyecto-sueño integral y multidimensional, autogestionado y asambleario, enfocado en la transformación social, concebido como vivero de las artes y ubicado en Cochabamba, Bolivia (www.martadero.org). Soy por ello un entusiasta de los espacios culturales gestionados por organizaciones de la sociedad civil, que constituyen una de mis líneas principales de interés y estudio”.

LABORATORI

Som part de moltes xarxes i territoris, d’una topologia complexa d’espais culturals independents que s’atreveixen a actuar en els múltiples contextos d’austeritat que ens toca viure i que incideixen en la realitat des del compromís. Espais en construcció i re-significació permanent, que qüestionen les estructures físiques i les organitzacions dels poders públics, tot sovint encarcarades.

Amb l’ús d’estratègies de continuïtat i visions compartides i projectives, aconseguim reunir als artistes i als gestors compromesos amb una cultura de futur, que dialoga i col·labora, que proposa i que és visionaria. Un tercer sector viu i vital que configura nous territoris físics i virtuals i que experimenta amb tecnologies socials renovades i relacions para-diplomàtiques. Som espais mediadors i activistes, autogestionats i horitzontals, articuladors i contextualitzats, que dinamitzem el patrimoni, re-signifiquem la interdependència i fomentem l’exercici de la ciutadania, de l’intercanvi, de la construcció d’intel·ligència col·lectiva visualitzant i proposant maneres refrescants d’ésser en el món.

Així, des d’una mirada enfocada en tres aspectes clau (posicionament davant la crisi, lògiques irrenunciables i propostes creatives)  de diferents espais i organitzacions que podrien representar-les totes, posarem en comú noves maneres d’organització, de sostenibilitat, de comunicació, de formació, d’incidència i circulació. Des d’experiències pròpies, estudis de casos concrets i dinàmiques participatives, que ens ajudin a repensar i dissenyar els nostres marcs d’acció des d’una lectura adequada al temps i a l’espai en el qual ens trobem…

tallercogestión2

Mapa de projectes educatius i comunitaris

Des del Graner estem treballant en un mapa de projectes educatius on anem reflectint els diferents projectes en els quals col·laborem (Escoles Bressol – Projecte Cos i Moviment // Escola Bàrkeno – Projecte Tàndem // IES Montjuïc – Projecte En Residència, entre d’altres), les diferents Fàbriques de Creació i on anem detectant altres centres del nostre territori més pròxim, el Barri de La Marina (Zona Franca) per pensar-hi noves i futures col·laboracions. És un mapa que és una eina de treball i que anirà creixent, actualitzant-se i modificant-se a la paret del hall del Graner.

IMG_0010

IMG_0004

IMG_0005

IMG_0007

Distintiu de Garantia de Qualitat Ambiental del Graner

Fa unes setmanes que hem començat les feines per tal d’obtenir el Distintiu de Garantia de Qualitat Ambiental del Graner. L’objectiu final d’obtenir aquest segell ambiental, és d’una part augmentar la sostenibilitat del centre i disminuir l’impacte ambiental d’aquest sobre l’entorn, optimitzant els seus consums i processos i, d’altra banda, oferir un segell de qualitat que permeti als usuaris destacar aquest centre d’entre altres similars.

DISTINTIU DE GARANTIA DE QUALITAT AMBIENTAL_2016

 En els propers mesos, es treballaran diverses línies, des de l’estalvi d’energia i aigua ,  la gestió de residus, fins a la sensibilització i comunicació de treballadors i usuaris. Una de les actuacions que es faran, serà l’elaboració d’un Pla de Mobilitat sostenible del centre

IMG_2377 IMG_2373