Estades artístiques d’estiu amb Tatiana Clavel

Del 7 al 10 de setembre a les 10h tallers de dansa intergeneracional amb La Coja Danza.

De 10h a 12h

Cada persona que participa al taller, sigui adult o infant, paga una entrada de 4€

La Tatiana Clavel, de La Coja Danza, presenta la proposta “TodoPorHacer” amb l’objectiu d’aproximar infants i adults a les relacions entre la dansa i el món audiovisual.

Les propostes que la companyia La Coja Danza extreu de la seva experiència escènica esdevenen una eina per explorar la consciència corporal, espacial i temporal i desenvolupar les capacitats d’expressió i comunicació dels llenguatges no verbals.

Tatiana Clavel es llicenciada en Dansa Contemporània (Fac. de les Arts d’Altea, 2000-2003) i Dansa Clàssica (Conservatori Superior de Dansa de València). Màster en Arts Escèniques (Universidad Rey Juan Carlos I, Madrid). Postgrau en Tecnologies Digitals per a l’Escena (Universitat Pompeu Fabra, Barcelona). Des de 2004, dirigeix la companyia La Coja Dansa juntament amb Santi de la Fuente. La companyia ha estat present a festivals de tota Espanya i a Egipte, França, Alemanya, Brasil, República Txeca i Portugal. Les seves obres han participat a circuits com el de la Red de Teatros Alternativos i a programes com Danza a Escena. Actualment prepara la seva tesi doctoral i treballa al Conservatori Superior de Dansa de València, imparteix classes de Dansa Contemporània i Noves Tecnologies

*Cada adult pot venir acompanyat d’un màxim de dos nens/es.

INSCRIPCIONS AQUÍ

Captura de pantalla 2016-07-20 a las 18.44.14

 

Taller de dansa intergeneracional

Taller de dansa intergeneracional el diumenge 22 de maig amb Big Bouncers

En aquest taller es treballaran diferents jocs amb pautes de moviment en les quals tots, independentment de l’edat i l’experiència en dansa, puguin participar. Aquestes pautes estan vinculades al procés de creació que el Col·lectiu Big Bouncers està desenvolupant per a la seva nova creació O.V.N.I     (  objectes varis no identificables).

En aquest taller s’explorarà l’espai propi, l’espai comú, les distàncies i relacions entre els cossos; el temps: les velocitats, la relació amb la música i els sons; la relació entre cossos i materials i objectes.També treballarem a patir de la imaginació: buscarem moure’ns des de diferents estímuls, per crear diferents danses, amb textures, formes i característiques diverses, ampliant així les possibilitats del nostre propi cos i el nostre imaginari.

Captura de pantalla 2016-05-04 a la(s) 16.35.28

BIG BOUNCERS és un col·lectiu format per les creadores independents Cecilia Colacrai, Mireia de Querol i Anna Rubirola. Com a col·lectiu gestionen l’espai de creació La Visiva i són projecte associat de La Caldera.
A l’Abril del 2012 es crea el Col·lectiu Big Bouncers,  un grup de recerca i creació que es defineix en tres línies d’acció: la creació de peces escèniques, la intervenció en espais no convencionals, i la pedagogia.

Col·lectiu Big Bouncers: Anna Rubirola , Cecilia Colacrai i Mireia de Querol.

Totes elles són creadores independents residents a Barcelona. Actualment gestionen les activitats de l’espai de creació La Visiva (Barcelona), i formen part del nou projecte de La Caldera. Compten amb una àmplia trajectòria com a creadores en solitari o juntament amb altres artistes així com en la docència de la dansa. El col·lectiu ha rebut el Premi Sebastià Gasch, Aplaudiment a la creació emergent, FAD 2015, per la peça BIG BOUNCE.
Comencen a treballar conjuntament al maig del 2012.
Des de l’inici el treball del col·lectiu s’ha desenvolupat i articulat al voltant de tres eixos d’acció: la creació de peces escèniques, la creació de performances per espais no convencionals “site specific”, i la pedagogia. Fins ara han estrenat les peces: Big Bounce (2013), Big Bounce Site Specific (2013), Doppelgänger (2014), I see a spider on the wall (2014).

Diumenge 22 de maig

Primer torn: de 9:45hs a 11:00hs. Infants d’1 a 4 anys. Segon torn: de 11:15hs a 12:30hs. Infants a partir de 5 anys

El Graner (c. Jane Adams, 14-16, Barcelona)

Cada persona que participa al taller, sigui adult o infant, paga una entrada de 3€

INSCRIU-T’HI AQUÍ

Taller de dansa intergeneracional amb Maria Campos

Aquest taller del cos en moviment planteja a partir de jocs i tasques senzilles. Obrir portes a l’imaginari que ens ofereix el cos, un divertimento per explorar aquelles possibilitats que hi són, potser amagades… Mirarem el cos des d’una altra perspectiva per tal d’estimular la nostra imaginació. Involucrarem l’arquitectura del cos i de l’espai creant dinàmiques de grup per ballar junts.

Maria Campos ha estudiat a SEAD – Salzburg Experimental Academy of Dance a Àustria i a l’Escola de les Arts d’Amsterdam a Holanda, on es gradua l’any 2003. Ha treballat amb la companyia Meekers en coproducció amb Hans Hof Ensemble, Protein Dance, Tom Dale, Sol Picó, Cia. Mudances/Àngels Margarit, John Jasperse, Susana Amarante Duarte i Roser López Espinosa, entre d’altres.

Des de l’any 2006 crea el seu propi treball col·laborant amb l’artista libanès Guy Nader, sota el nom de GN|MC Guy Nader | Maria Campos.

Diumenge 10 d’abril

Primer torn: de 9:45 a 11:00. Infants d’1 a 4 anys / Segon torn: de 11:15 a 12:30. Infants a partir de 5 anys

El Graner (c. Jane Adams, 14-16, Barcelona)

Cada persona que participa al taller, sigui adult o infant, paga una entrada de 3€

Entrades AQUÍ

Captura de pantalla 2016-03-30 a las 16.09.05

Dansa intergeneracional amb Mariantònia Oliver

Diumenge 13 de març taller de dansa intergeneracional amb Mariantònia Oliver, creadora, ballarina, pedagoga i gestora de projectes relacionats amb la dansa.
Desde fa 15 anys treballa desde la seva companyia creacions per públic familiar, tallers de creació amb els infants dins l’escola i també desenvolupa una tasca de mediadora desde l’espai de creació on resideix la cia, a Mallorca.
Breu descripció del taller:
Des de pautes de moviment en el espai, on el joc és el protagonista, ens relacionarem pares i nens dins un espai lúdic on farem conviure la dansa i la música. Des d’aquest lloc entrarem a tastar experiències que ens dóna la dansa, com el plaer del moviment, l’excitació del joc, la convivència i el goig de compartir!

-Cada persona que participa al taller, sigui adult o infant, paga una entrada de 3 euros

-Primer torn: de 9:45hs a 11:00hs. Infants d’1 a 4 anys
-Segon torn: de 11:15hs a 12:30hs. Infants a partir de 5 anys

Cada adult pot venir acompanyat d’un màxim de dos nens/es.

DIUMENGE 13 DE MARÇ AL GRANER. PODEU COMPRAR LES VOSTRES ENTRADES AQUÍ

Captura de pantalla 2016-02-29 a la(s) 16.39.02

Taller de dansa intergeneracional

La paraula coreografia prové del grec Koreos (dansa o moviment) i Grafia (escriptura). Així ens quedaria quelcom semblant a “escriptura del moviment”.

En aquest taller escriurem junts l’espai amb les nostres danses, reescriurem moviments oblidats, repetits o heredats, inclús pot ser que en descobrim de nous.

La sessió començarà amb un escalfament per despertar la nostra consciència espacial i corporal i poc a poc endinsar-nos en la recerca de material coreogràfic partint de conceptes i pautes bàsiques d’improvisació per després composar-lo creant les nostres coreografies.

La Sandra Navarro, conductora d’aquest taller intergeneracional, ens proposa que durant la setmana prèvia al taller pensem en gestos que ens diferencien o que pel contrari són semblants o idèntics al de les nostres parelles, fills, pares…

Sandra Navarro, graduada en coreografia per l’Institut del Teatre i titulada en art dramàtic treballa transversalment al llarg de la seva carrera professional amb diferents disciplines artístiques, des de la vídeo-creació, al disseny de llums o la realització d’escenografies, en aquests últims anys se centra en la dansa i la performance. Dels seus últims treballs destaquen: “Tongue and Groove”, “Any day now the sun might not rise”, “Blue dress”, “ROOOM” i “Tombé”, aquests els compagina amb la col·laboració amb diferents artistes nacionals i internacionals entre d’altres amb Marina Mascarell (Països Baixos) amb qui treballa en els seves tres últimes produccions com a assistent de coreografia, John & Van Gorp (Bèlgica), Pep Ricard (València), Barnaby Tree (Escòcia), Edkaterina Zharinova (Rússia), Núria Font (Barcelona), Karin Du Croo i Violeta Marsans (Barcelona) junt amb la que és escollida millor actriu al 15X15 festival, Melbourne. Des de 2004 practica diferents tècniques meditatives i d’art marcial com el judo i el Reiki .El 2014 rep una beca per formar-se en les tècniques Suzuki i Viewpoints a Skidmore College amb la SITI Company de Nova York.

Diumenge 7 de febrer

Primer torn: de 9:45 a 11:00. Infants d’1 a 4 anys / Segon torn: de 11:15 a 12:30. Infants a partir de 5 anys

El Graner

Cada persona que participa al taller, sigui adult o infant, paga una entrada de 3€

ENTRADES AQUÍ

Foto Tristán Pérez-Martín

Captura de pantalla 2016-01-24 a la(s) 21.54.08 

Taller de dansa intergeneracional amb Montse Roig

Gaudir en família a través de la dansa! Des del Graner, el dia 15 de novembre convidem a la trobada de la família en un lloc diferent a l’habitual, un espai creatiu que ens portarà al joc i a la creativitat. Junts anirem descobrint diferents elements de la dansa com l’espai, el ritme, qualitats de moviment i jocs dansats, així com també diferents materials i textures per tal d’entrar en l’imaginari, la sensibilitat, el moviment i la creativitat de tota la família.

Biografia

Montse Roig, ballarina-intèrpret graduada en coreografia a la AHK Amterdam Hogeschool voor the kunsten, Holanda. S’especialitza en Dansa-Teatre al costat de Mercedes Boronat a Barcelona, amb qui treballa durant set anys. Assisteix i balla per coreògrafs com Luca Silvestrini, espectacle Cruïlles, Mercat de les Flors 2011 o Ignacio Achurra, La ira de los Peces, Fira Tàrrega 2014. Desenvolupa el seu propi vocabulari en col.laboració amb altres artistes en el camp del video-dansa, la dansa contemporània i el flamenc. Entra en l’univers dels infants amb l’infantil Happy Ha Ha, un any en cartellera al Teatre Gaudí de Barcelona. Actualment forma parte del projecte educatiu Meva Teva del Mercat de les Flors como bailarina. També actúa en el Museo Caixa Fòrum de Barcelona, en actividades que descubreixen als infants la pintura i la instal.lació.

AQUEST TALLER ESTÀ PROGRAMAT DINS EL FESTIVAL “EL MÉS PETIT DE TOTS” I ELS DOS TORNS DE TALLER DE DANSA INTERGENERACIONAL SÓN PER A INFANTS D’1 A 4 ANYS. 
-Cada persona que participa al taller, sigui adult o infant, paga una entrada de 3 euros
 -Primer torn: de 9:45hs a 11:00hs.
-Segon torn: de 11:15hs a 12:30hs.

Cada adult pot venir acompanyat d’un màxim de dos nens/es.

Entrades AQUÍ
Captura de pantalla 2015-10-28 a la(s) 17.51.40

Nova temporada de tallers intergeneracionals

El Graner Familiar presenta la proposta de tallers intergeneracionals pel curs 2015-2016. Un diumenge al mes, adults i infants comparteixen una experiència artística i de moviment amb un coreògraf. Ballant i creant descobreixen el llenguatge del cos i de la dansa. Els coreògrafs que dirigeixen aquests tallers treballen des d’universos artístics molt diferents, així que podeu venir més d’un diumenge!

-DIA 18 D’ OCTUBRE 2015: RAQUEL GUALTERO.

-DIA 15 DE NOVEMBRE 2015: MONTSE ROIG.

-DIA 13 DE DESEMBRE 2015: JOAN CATALÀ I ROSER TUTUSAUS.

-DIA 17 DE GENER DE 2016: LA MACANA.

-DIA 7 DE FEBRER 2016: SANDRA NAVARRO.

-DIA 13 DE MARÇ 2016: MARIANTÒNIA OLIVER.

-DIA 10 D’ABRIL 2016: MARÍA CAMPOS.

-DIA 22 DE MAIG 2016: BIG BOUNCERS.

Captura de pantalla 2015-10-23 a las 13.52.40

Taller de dansa intergenarcional amb Raquel Gualtero

DIUMENGE 18 D’OCTUBRE

Amb aquest curs treballarem el moviment i la dansa, nodrint-nos d’aquesta per potenciar i estimular la imaginació i el joc. A partir de diferents jocs dinàmics buscarem la relació entre petits i grans i aprofitarem això per descobrir la confiança, un dels ítems més importants per tal que des dels més menuts als més grans es deixin anar sense prejudicis i poguem explorar, d’aquesta manera, espais, temps, moviments i formes d’expressió desconegudes fins al moment. Un cop creat el clima de confiança començarem a jugar per tastar la imaginació sense límits. Tot és possible, l’error no existeix i com a conseqüència, el somriure i les ganes de més neixen de forma natural i espontània.

El nucli familiar és important; aprofitarem el rol de cadascun -fill, pare, mare- per enfortir aquests lligams i, a la vegada, desbloquejar relacions. Llibertat, joc, música, dansa i moviment són les premises que ens permetran viure un viatje diferent i trepidant.

Raquel Gualtero Soriano, va estudiar a l’escola Hoogeschool voor de Kunsten, Modern Theatre Dance, d’Amsterdam.  L’any 2006 participa en el programa de beques DanceWEB 2006 dins del festival ImPulsTanz (Àustria). Ha treballat en companyies com: Magpie Music Dance Company (Amsterdam), Companyia Zappala Dansa (Itàlia), Deja Donne (Itàlia), Scottish Dance Theatre (Escòcia), Alex Rigola (Espanya), Fabulous Beast Dance Theater (Irlanda), CiaMudances-Angels Margarit (Espanya), La Patriótico Interesante (Chile) i Tanz Company Gervasi (Austria). Com a creadora crea la seva primera peça Blanco (2005) i el solo Persona (2010), aquesta última amb el suport del CoNCA, Ramon Llull i guanya el premi Injuve 2011 a la creació jove. Ha tingut l’oportunitat de mostrar el seu treball a Espanya, Amsterdam, Praga, Croàcia, Moçambic i Colòmbia.

Preu de l’entrada: 3€

Entrades en aquest enllaç

-Primer torn: de 9:45hs a 11:00hs. Infants d’1 a 4 anys
-Segon torn: de 11:15hs a 12:30hs. Infants a partir de 5 anys
Cada adult pot venir acompanyat d’un màxim de dos nens/es.

 

Captura de pantalla 2015-10-05 a las 14.09.12

 

Dansa intergeneracional amb Bea Fernández

En aquesta sessió, Bea Fernández proposa treballar els conceptes bàsics del moviment i de la dansa, així com també el ritme, la comunicació entre pares i fills, la consolidació del vincle entre ells, i la vivència d’una trobada junts.

Tot el que es faci estarà recolzat en el joc, el contacte, la improvisació i la música. A més, també hi haurà moments per a la relaxació i el massatge.

Oferirem un espai de contacte lúdic entre pares i fills, que no sempre es troba en la rutina diària. Aquestes activitats permeten posar en joc una sèrie de variables que escapen al llenguatge verbal, i que sempre van a favor d’un vincle més saludable. Amb aquestes activitats es potencia l’autoestima del nen/a, lacreativitat, el ritme i la psicomotricitat.

Per moments semblarà que ambdós participants són nens, o adults, intentant trobar acords democràtics sobre la resolució d’alguna pauta. A més, ambdós buscaran la millor manera de fer quelcom creatiu, autèntic, original, que contingui les aoprtacions dels dos, els entretingui i els faci gaudir plegats.

Cada adult pot venir acompanyat d’un màxim de dos nens/es.

Beatriz Fernández es cofundadora del col·lectiu Las Santas i codirectora artística de La Poderosa, espai de creació i investigació escènica a Barcelona.

Des de fa sis anys desenvolupa una activitat anual pedagògica de laboratoris del cos adreçats a estudiants i ballarins professionals interessats en el cos i la construcció de la presència d’aquest mateix en temps real.

Diumenge 17 de maig

Primer torn: de 9:45 a 11:00. Infants d’1 a 4 anys / Segon torn: de 11:15 a 12:30. Infants a partir de 5 anys

El Graner

Cada persona que participa al taller, sigui adult o infant, paga una entrada de 3€

Durada: 1:15h

ENTRADES AQUÍ

Captura de pantalla 2015-05-06 a la(s) 14.12.23

Taller de dansa intergeneracional amb Álvaro de la Peña

La dansa no té edat.

La dansa és, en cert sentit, com la vida: és millor viure-la que pensar-la.

En aquesta trobada, a més d’experimentar, ens aproparem al moviment buscant parcel·les de nosaltres mateixos i dels altres que no acostumem a tractar. Les formes com cadascú de nosaltres ens movem  les aprofitarem per a transformar-les en píndoles expressives. Aquelles que ens costin, o no tinguem, les incorporarem dels altres, perquè la manera de créixer és contagiar-se.

També és important saber que tot allò que farem té un sentit doble: és per a tú i també per als altres. Tanca els ulls, somia despert i comparteix.

Titulat per l’Escola Superior d’Art Dramàtic i Dansa de Barcelona (Institut del Teatre, 1981) en l’especialitat de Pedagogia de la Dansa, Álvaro de la Peña ha ballat amb el Ballet Contemporani de Barcelona i amb la companyia Heura. L’any 1983 treballa en el Folkwang Tanz Studio (Essen, Alemanya), dirigit per Susan Lynke, sota la direcció artística de Pina Bausch. Durant tres temporades balla com a solista en el Gran Teatre del Liceu. Participa com a actor-ballarí en espectacles de Iago Pericot i José María Rodero. Balla amb la companyia d’Avelina Argüelles i Nats Nus i participa com a coreògraf en la companyia Dart. Posteriorment crea, amb Juan Carlos García i Claudio Zulián, Lanònima Imperial.

El 1993 funda la companyia Iliacan, creant més de 20 espectacles.

Durant un temps, treballa com a professor de dansa a l’Institut del Teatre, a més de donar classes i tallers a diferents centres, tant nacionals com internacionals. A partir de l’any 2009 desenvolupa una línia de treball, sota la denominació de “Danza para  cualquiera”, amb la qual pretén apropar la dansa a la societat. Parteix de la premissa de que, encara que la dansa no és per a qualsevol, qualsevol pot tenir-ne accés a la mateixa.

Ha compaginat la seva activitat en la companyia Iliacan amb la col·laboració com a coreògraf en òpera, teatre i televisió.

Va ser fundador de La Caldera, associació cultural que va rebre el Premi Nacional de Dansa 2006 que atorga la Generalitat de Catalunya.

Cada adult pot venir acompanyat d’un màxim de dos nens/es.

Diumenge 12 d’abril

Primer torn: de 9:45 a 11:00. Infants d’1 a 4 anys / Segon torn: de 11:15 a 12:30. Infants a partir de 5 anys

El Graner

3€

Durada: 1:15h

ENTRADES AQUÍ

Captura de pantalla 2015-03-24 a la(s) 12.34.59