La Partida a l’escola Bàrkeno

Dins les accions del projecte TÀNDEM, la cia. Vero Cendoya ha gestat la seva peça al pati de l’Escola Bàrkeno del Barri de La Marina. La col·laboració del Graner amb aquest projecte ha fet que els infants de l’escola fossin partíceps del procés de creació d’una obra de dansa contemporània, que a més a més s’inclou dins la programació d’actes de la Festa Major de La Marina. La Partida és un projecte és un projecte on també hi col·labora la Fira Tàrrega dins el marc dels Laboratoris de Creació.

El projecte TÀNDEM és un projecte de  Fundació Catalunya – La Pedrera i Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya amb la col·laboració del Mercat de les Flors – Graner.

El Mercat de les Flors i el Graner fan tàndem amb l’Escola Bàrkeno, del barri de La Marina a la Zona Franca de Barcelona. Escoles Tàndem és un projecte educatiu innovador de la Fundació Catalunya La Pedrera en què centres educatius, a través del partenariat amb institucions de referència del país, treballen conjuntament amb l’objectiu de fomentar l’èxit educatiu. Aquest projecte es basa en l’especialització curricular d’aquests centres en una matèria singular (música, ciències, audiovisuals…). Amb una durada total de tres anys, el projecte Tàndem Escola Bàrkeno – Mercat de les Flors pretén crear un lloc ampli i sensible on el llenguatge de la  dansa i les arts del moviment siguin vehicle alhora que matèria, i descoberta alhora que vivència.

www.escolestandem.cat

La Companyia Vero Cendoya presenta l’espectacle “La Partida” en el marc de la Festa Major de La Marina

Divendres 19 de juny a les 20.15h a la plaça de La Marina

LA PARTIDA és un espectable que busca la convivència i el diàleg artístic entre el futbol i la dansa contemporània, per a partir d’aquest diàleg plantejar-nos també interrogants vitals. Dues manifestacions artístiques radicalment diferents en quant al missatge, però molt semblants en la forma. En LA PARTIDA es posen en evidencia les similituds i diferències d’aquestes disciplines.

L’espectacle porta les ballarines a una pista de futbol, i a la vegada, exposa als futbolistes a una forma teatral.

És el Gol que marca la diferència? O són les regles del joc el que fan més accessible i comprensible el futbol per al gran públic ? Com podem fer que el llenguatge contemporani sigui mes accessible? Aquestes preguntes ens porten a reflexionar a través del futbol i la dansa sobre les necessitats de l’ésser humà i les seves prioritats.

Un espectacle en forma de partida que busca la conjugació de l’art i la fiscalitat pura, la passió i l’humor, la força i la sensibilitat, l’animalitat i la sofisticació.

partida1

lapartida2

Deixa un comentari