Graner

› FF80

PRESENTACIÓ

El projecte #FF80 (2012-14) es va configurar conjuntament amb el Festival Temporada Alta i es centrava en la creació contemporània i la mobilitat artística i per aquest motiu s’hi incloïen diferents accions per poder debatre, reflexionar i trobar punts de connexió i rutes de treball futures que afavorissin els recorreguts creatius.

Accions centrals del projecte:

  • Trobada a porta tancada 48h en una masia amb els creadors implicats en cada edició del projecte, per parlar de com construir de manera conjunta llaços de producció que possibilitin rutes de treball futures. +
  • FF80 convida programadors internacionals que estan interessats en realitzar un seguiment i acompanyament a mig termini d’alguns dels projectes futurs dels creadors implicats (amb col·laboració amb l’Institut Ramon Llull).
  • Diàleg amb la programació de la setmana de creació contemporània del Festival Temporada Alta, que comptava amb creadors FF80.

A través d’aquestes accions es pretenia debatre i reflexionar sobre el moment actual de la creació contemporània escènica i més concretament en l’àmbit de la dansa i  trobar noves rutes i dinàmiques de treball per potenciar la mobilitat artística i els processos creatius de llarg recorregut.

FF80 - 2014

Tercer i darrer any consecutiu del projecte #FF80 fruit de la col·laboració entre el Graner i el Festival Temporada Alta. El projecte #FF80 es configura al voltant de la creació contemporània i de la mobilitat artística i per aquest motiu s’hi inclouen diferents accions per poder debatre, reflexionar i trobar punts de connexió i rutes de treball futures que afavoreixin els recorreguts creatius.

La trobada a porta tancada de 48h en una masia amb els creadors implicats al projecte és el punt de partida per parlar de com construir, de manera conjunta, llaços de producció que possibilitin processos de creació futurs. Enguany, i degut a un treball continuat de diferents plataformes i agents culturals independents, el focus de treball geogràfic es centrarà en Portugal, Itàlia, Colòmbia i Argentina, països en efervescència cultural i amb diferents agents culturals disposats a establir ponts de treball conjunts. Es parlarà de com contactar amb aquests països i com es poden generar nous formats de circulació de pensament, de processos i metodologies, des de la dansa i les noves dramatúrgies.

Dins la programació de la setmana de creació contemporània, es presenten a Temporada Alta 6 propostes de creadors vinculats al projecte #FF80: “Sin baile no hay paraíso” de Pere Faura, “Rússia” de La Veronal, “Saba” de Lali Ayguadé, “Accumulatin”g d’Aimar Pérez Galí, “Tarannà” de Maria Campos i “La chica de la agencia de viajes…” d’El Conde de Torrefiel. Enguany, s’afegeix a les activitats #FF80 un Taller de l’Espectador de la mà d’Agost Produccions.

FF80 - 2013

Segon any de col·laboració entre el Graner-Mercat de les Flors i el Festival Temporada Alta amb el projecte #FF80.

El 2013, i degut a un treball continuat de diferents plataformes i agents culturals independents, el focus de treball geogràfic fou Llatinoamèrica, en efervescència cultural i amb diferents agents culturals disposats a establir ponts de treball conjunts. Es va parlar de com contactar amb Llatinoamèrica i com es poden generar nous formats de circulació de pensament, de processos i metodologies, des de la dansa i les noves dramatúrgies. En aquesta segona edició els programadors, agents culturals i teòrics convidats van venir en representació de Festivals o estructures de Mèxic, Xile i Uruguay.

Finalment, i dins la programació de la setmana de creació contemporània, es van presentar a Temporada Alta 5 propostes de creadors implicats en el projecte #FF80 del 21 al 24 de novembre: Marcos Morau + Lali Ayguadé / El Conde de Torrefiel / Guido Sarli / Roser López Espinosa i Pere Faura (work in progress d’una nova proposta que compta amb el suport de la Fundació Catalunya – La Pedrera).

FF80 - 2012

El Graner i el Festival Temporada Alta han arribat a un acord de col·laboració des del 2012 al 2014. La col·laboració es concreta en tres línies d’accions:

1.Una  trobada de 48 hores en una masia a porta tancada amb els creadors implicats per parlar de com construir, de manera conjunta, llaços de producció possibilitadors pels seus processos de creació futurs.

2.La programació de 3 propostes de #FF80 dins la setmana de programadors catalans específica que organitza el Festival Temporada Alta.

3.Convidar a 4 – 5 programadors internacionals que estiguin interessats en realizar un seguiment i acompanyament a mig termini d’algun dels projectes futurs dels creadors #FF80 (col.laboració amb Institut Ramon Llull).

#FF80  tracta de creadors catalans d’una mateixa generació (nascuts als 80), que han estudiat i han treballat a l’estranger i es mouen entre la nostra escena i l’escena forània, en moltes ocasions per la fragilitat de l’escena local. Tots ells treballen amb codis artístics que potencien l’escena híbrida i la combinació de llenguatges. El creadors #FF80 són convidats per carta-invitació. (aprox. 15 creadors catalans o afincats a Catalunya).

#FF80 cerca crear relacions directes i de continuïtat entre creadors i programadors i/o directors/es de centres de creació; relacions artístiques de complicitat de llarg recorregut.

Els creadors que formen part del projecte #FF80 són: Pere Faura, Roser López Espinosa, Guillem Mont de Palol, Mireia de Quereol, Jorge Dutor, Pablo Gisbert, Joan Català, Raquel Tomàs, Marcos Morau, Albert Quesada, Iris Heitzinger, Mizar Martínez, Tanya Beyeler i Lali Ayguadé.