Lipi Hernández

 Elaboració d’un documental audiovisual que expliqui la metodología DATA a través dels cossos-ments dels ballarins i ballarines que han col·laborat amb Lipi Hernández en els processos pedagògics i coreogràfics dels últims 10 anys.

L’objectiu de la residencia al Graner és crear un document teòric-pràctic sobre el sistema DATA, amb totes les perones que han participat, d’una manera o altra, en aquest procés de treball i investigació i que han compartit amb mi aquest llarg camí de preguntes i practiques.

Explorar les formes en el seu desbordament, en el sentit del límit, del barranc, Aquest tipus de dinámica o carácter del cos obliga a estar connectada a un espai que només es posa al servei de la supervivencia de la forma.

Lipi Hernández 

València 1965

Ballarina, coreògrafa, docent i investigadora en l’àmbit del cos i el moviment. El 1995 va fundar la Cia. de dansa contemporània Las Malqueridas, on va crear cinc espectacles de carrer, teatre i espai no convencional. Va ser fundadora de l’espai de creació La Caldera, del qual en va ser directora artística entre els anys 2004 i 2007. Entre 2005 i 2007 fou companyia resident de Cal Bolet de Vilafranca del Penedès dins el programa de residències de la Generalitat de Catalunya. El 2006 fou Cap de l’Especialitat en Pedagogia de la Dansa al CSD de l’Institut del Teatre. El 2007 transforma Las Malqueridas en una plataforma d’investigació i desenvolupament I+D de nous formats artístics al voltant del cos i el moviment. Entre 2008 i 2009 va ser assessora artística del Centre Coreogràfic Gallec a La Coruña, va dirigir ‘Cordón de plata’ i va presentar la darrera fase d’investigació de ‘Rasa’ al Museo Reina Sofía de Madrid. Des de 2005 es professora del Conservatori Superior de Dansa / CSD i de l’Escola Superior d’Interpretació / ESAD en les matèries de tallers de creació, fonaments del moviment i tutories finals de la carrera de coreografia i pedagogia. A més a més acompanya i recolza projectes i artistes de reconeixement nacional i internacional. Titulada en el Grau Superior de Pedagogia de la Dansa per l’Institut del Teatre, estudia i practica Harmonyum tecnologia cabalística, és professora de Naam Yoga i dóna tallers de creació en centres i companyies de dansa professionals. Acompanya  joves creadors a investigar sobre el seu propi llenguatge coreogràfic.

Els comentaris estan tancats.