Montón de paja & trigo

Monton de paja & trigo amb Javier Guerrero al capdavant, presenta Avinguda Paradise, un projecte d’investigació entorn a esdeveniments que hem viscut, vides que es creuen i es transformen amb l’invent de la globalització i l’evolució tecnològica dels últims 50 anys . La tecnologia, els mass-media, els viatges low cost, el WhatsApp, l’accés a la informació ha transformat la forma de comunicar-nos amb una rapidesa i una evolució major a la capacitat d’adaptació. Enrere queda el món rural, l’origen, d’on un dia vam partir.
Alguns llocs pels quals transitem són: Un diner americà atemporal. Outsiders del s. XXI. El desert de Nevada, el desert de Tabernas (Almeria), tots dos amb paratges erms, temperatures extremes i separats per més d’un milió de quilòmetres. Homes que es passen hores jugant a les cartes. Dones que no entren als bars i joves que es passen dies sencers navegant a la xarxa, són alguns dels llocs / històries d’aquest projecte. Alguns d’aquests relats es desenvoluparan d’una manera més estesa, altres seran com zapping, però tots ens serveixen d’excusa per parlar sobre els temes que realment ens interessen; Com ens enfrontem a la manca de llar? i Com ens ho re-inventem? Quines són les fragilitats de l’ésser humà i les estratègies individuals que fem per suplir la manca d’amor?

javier guerrero

Llicenciat en Humanitats per la Universitat d’Extremadura (2006) i graduat en Interpretació de la dansa i coreografia pel Conservatori Superior de Dansa, Institut del Teatre (2016). Comença els seus estudis de dansa i composició a Madrid a l’escola de Carmen Senra on és becat i realitza la formació professional durant tres anys.
El 2012 crea Montón de paja & trigo per donar cabuda a la seva forma d’entendre el món i traduir les seves idees a través de procediments artístics que no es limiten únicament al camp coreogràfic. La seva primera peça De traje y corbata 2013 rep diferents premis a diferents certàmens; Segon premi (Jeunes choreographers Montpeller), Premi del públic (Certamen Unidanza), Premi Tutoria i Premi millor intèrpret (Certamen coreogràfic de Madrid).
La seva segona peça Wimbeldon o la Gran Desilusión estrenada a l’abril 2015 ha estat programada en Nit del museus, nunArt, Teatre Tantaranta, ha rebut el primer premi en el IV Certamen de Microdanza de Madrid i seleccionat per G.R.U.A; Grup Recerca Universos Artistics per Olot. S’ha presentat a diferents festivals; Costa Contemporània, Festival Trajectes Saragossa, la Mercè 2016 i en la Pedrera. W I M B L E D O N és la seva primera peça llarga i s’ha estrenat recentment al Teatre Ovidi Montllor.
Interessat en la creació, investigació artística i el desenvolupament d’un llenguatge personal amb l’objectiu d’entendre la realitat i el paradigma del món contemporani.

Els comentaris estan tancats.