Núria Guiu

Ballarina:
Es gradua en ballet clàssic a l’Institut del Teatre de Barcelona i forma part de la companyia jove ITDansa on treballa amb diferents coreògrafs com Stijn Celis, Guatavo Ramírez, Uri Ivgy, Alexander Ekman, Jo Stromgren i Rafael Bonachela. Treballa amb Batsheva Dance Company en el projecte Kamuyot (coproducció amb Riksteatern Suècia/2007-08) i continua la seva carrera amb Carte Blanche Dance Company on es queda del 2008 al 2010. Després treballa com a freelance amb diferents companyies com Kobalt Works, La Veronal, Jasmin Vardimon, Andersson Dance, Arouni Dance i Gisele Vienne.

Coreògrafa:
Durant els anys 2007-08 crea els seus dos primers solos: Fast-food-fast love i La Gotera. Aquests solos són representats al Teatre Estudi de l’Institut del Teatre d eBarcelona, al Festival Shakespeare de Santa Susana i mes tard a Riksteatern (Estocolm) dins el marc “Kamuyot creates” (programa on joves ballarins poden presentar els seus treballs). Les següents creacions son a Bergen (Noruega) dins el marc de “Try in House I” proposat per la Companyia Nacional de Dansa Contemporània de Noruega, Carte Blanche “Try in House” es un programa iniciat per Bruno Heyndericks on es dona la oportunitat a joves ballarins de la companyia a crear i presentar les seves propostes a Studio Bergen. L’any 2009 crea el solo “Have a nice trip” i un duet conjuntament amb Guro Rimeslatten: “In circles”. L’any 2011 crea el duet “The wish of a fish” i un trio amb col.laboració de Henriette Slorer i Bodil Lunde: “361degrees”. L’any 2010 es nominada com a millor artista de la ciutat de Bergen. Durant l’any 2010-11 treballa d’assistent de coreogràfia d’Arco Renz a través de la ONG Amrita, basada a Phnom Phen (Cambodja) i dedicada a la preservació i desenvolupament de la dansa tradicional i contemporània Cambodjana. La peça creada s’estrena al Singapore Arts Festival 2011 i fa gira per Cambodja, Bèlgica, Singapore i Indonèsia.
L’any 2011 crea “Wonderland Falling Tomorrow”, un solo desenvolupat a l’espai Cra’p de Mollet del Vallès (Bcn), centre de creació i recerca dedicat a les arts escèniques. L’abril del 2012 es convidada a actuar a Tromso (Noruega) amb el solo “Wonderland Falling Tomorrow” a la galería d’art Small Projects pel festival “Low Lives4”.

 

Els comentaris estan tancats.