Graner

› Notícies

Obertura de procés de la cia. Mos Maiorum el 24 d'octubre a les 12h al Graner

Turba és una peça escènica a cavall entre el documental i la ficció que gira entorn del fenomen revolucionari.

El treball documental va créixer a partir d’una llavor constituida de dues preguntes: què pot fer un cos, què poden fer molts cossos? Un eix que es ramificaria després en noves preguntes: què cal per a que succeeixi una revolució? Quins són els referents que ens parlen des del passat? Com hauríem de revolucionar-nos ara? Quina és la revolució del futur? Però sobretot: és possible una revolució sense cossos? Aquestes són només algunes de les qüestions motor d’aquesta obra que tracta un tema d’una naturalesa tan àmplia i inabastable que resulta impossible oferir respostes conclusives sense entrar en el terreny de la ficció. Aquest el desig de Turba: generar preguntes, mobilitzar l’interior de l’espectador i tractar de propiciar un pensament col·lectiu en aquests temps de distància social.

Turba porta el llenguatge de la ràdio a l’escena, oferint així un protagonisme cabdal a la oralitat i al so en oposició a la imatge, que impera i col·lapsa les nostres vides. La oralitat, una eina imprescindible en la construcció del relat, i potser la nostra gran força, ara, en una època que posa en crisi els nostre cossos.

Per finalitzar la residència tècnica que estan duent a terme al Graner, Mos Maiorum obre el procés de Turba i n’ofereix un assaig obert el DISSABTE 24 D’OCTUBRE A LES 12h AL GRANER.

Entrada gratuïta, aforament limitat: cal reservar a info@granerbcn.cat

Creació colectiva de Mos Maiorum (Mariona Naudin, Ireneu Tranis i Alba Valldaura), amb Nicolas Chevallier, María García Vera, Clàudia Vilà i Guillem Llotje
Coordinació artística: Guillem Llotje y Mariona Naudin
Dramatúrgia: Nicolas Chevallier
Espai escènic: Clàudia Vilà Peremiquel
Coordinació tècnica: Carles Borràs
Il·luminació: Dani Miracle
Disseny de so:Guillem Llotje
Disseny de vesturari: Joana Martí
Mirada externa: Maria García Vera i Mònica Almirall
Recerca: Pau Carratalà
Producció executiva: Haizea Arrizabalaga i Aixa González
Distribució: Mery De Lorenzi
Coproducció: Mos Maiorum, Teatre Lliure i Festival Temporada Alta
Amb el suport de: Graner – Centre de creació de dansa i arts vives, Teatre Principal de Terrassa i OSIC – Generalitat de Catalunya
Amb la col·laboració de l’INS Vila de Gràcia
Agraïments: Gonçal Mayos, Núria Solanas i Lacera
Imatge ©Magui Pichinini

Les obertures de processos al Graner segueixen les mesures de seguretat recomanades per a la prevenció de la covid-19.