Graner

› Notícies

Obertura de procés de Co-inspirantes dijous 19 des. a les 19h

DIJOUS 19 DE DESEMBRE A LES 19H

AL GRANER (c/Jane Addams 14)

Entrada lliure, cal confirmar l’assistència a info@granerbcn.cat

En aquest projecte pretenem interpretar la frase icònica d’Emma Goldman (1869-1940): “Si no puc ballar, no és la meva revolució”, a través d’una posada en escena immersiva. El que ens interessa de la frase, la potència de la qual la va convertir en consigna, és que l’enunciat uneix dues nocions aparentment oposades: ball i revolució.

Les preguntes amb les que hem estat jugant són: Quines són les relacions que es poden establir entre les idees de ball i revolució? Com ​​generar una revolució dels cossos en moviment? De quina manera es pot crear una coreografia comunitària a partir de les accions individuals i col·lectives?

En aquesta residència estem treballant en la construcció d’un dispositiu relacional l’objectiu del qual és afectar el cos de l’audiència fent servir vestuaris, objectes i so. En aquesta obertura convidarem l’audiència a experimentar diferents nivells d’interacció, permetent transformar l’espai físic i simbòlic on succeeix l’acció escènica.

Direcció i performers: Camila Rojas i Loreto Caviedes.

Investigadores: Kamille Gutiérrez i Diana Carvajal.

Disseny sonor: cinètica.

Disseny de vestuari: Elizabeth Dastres

“CO-INSPIRANTES som un col·lectiu xilè dedicat a l’experimentació teoricopràctica al voltant de les arts escèniques des d’una perspectiva interdisciplinària. El nostre treball comença en l’any 2015 amb el projecte Cenit, en col·laboració amb un grup de ballarins, actors, literats i filòsofs, amb qui indaguem i prioritzem el procés de creació abans que el seu resultat. El col·lectiu és dirigit per nosaltres, Loreto Caviedes Jeria (coreògrafa i performer) i Camila Rojas Cannobbio (directora de teatre i performer), els qui combinem els nostres diferents llenguatges per crear dispositius escènics que busquen problematitzar l’estatut de el cos en l’escena.”

Més info de la companyia: https://www.coinspirantes.com/