Graner

› Notícies

Obertura de procés de Juana del Mar divendres 23 de novembre

Divendres 23 de novembre a les 19.30h al Graner Juana del Mar obre el procés de residència de creació que ha dut a terme aquest mes de novembre al voltant del seu projecte “Descíframe, divide x 2, toma tu parte y huye”.

Entrada lliure.

“Un procés creatiu que s’ha nodrit amb les trobades i desencontres en la quotidianitat i en l’acte creatiu. Un intent d’indagar en la nostra identitat i descobrir la multiplicitat d’identitats que ens habiten, de desvetllar el que som i com ens transformem en la trobada amb l’altre. Un procés que dona espai a que allò que considerem impossible ens brindi una altra manera de ser i estar.”

El projecte “Descíframe, divide x 2, toma tu parte y huye” sorgeix d’un collage que va fer el pare de la Juana i que jugava amb una fotografia d’ell mateix i fragmentava el cos posant-lo en diferents posicions. A partir d’aquesta idea, es va plantejar aquest projecte per parlar de la identitat i de la impossibilitat. Durant una residència d’un mes tot l’equip ha estat treballant al Graner exprimint els recursos del propi espai : llum del carrer, l’arquitectura mateixa de l’espai, tot duent a terme un treball de cos, de vídeo (videotrucades) i d’experimentació al voltant de la llum i el so.

Juana del Mar, artista escènica de Colòmbia, ha desenvolupat la seva proposta creativa a partir de la dansa i la performance creant diferents formes de comunicació i interacció amb l’espectador. El seu interès per tractar allò personal i particular, per parlar del que ens toca i és universal, provoca un diàleg entre diferents disciplines que s’articulen en una estètica i un llenguatge dins de les arts vives. 
Artistes col·laboradors:
Juana del Mar – Artista escènica
Maria Carbonell – Artista escènica
Violeta Mayoral – Artista visual i semiòtica
Andres Arizmendy – Realitzador de cinema