Graner

› Notícies

Obertura del procés 'No fer res' el 16 de juliol al Jardí Botànic Històric de Barcelona

No fer res és una quimera, és com anar a la recerca del Sant Grial. Aquesta qüestió impossible de resoldre ronda pel cap de Ventura Garriga des de fa temps i ens serveix avui com a tret de sortida per a aquesta proposta artística que és un diàleg entre el Ventura i la Mariona Naudin (artista associada al Graner) amb la col·laboració d’Odil Bright en l’acompanyament sonor. Pel que sembla, l’imaginari de l’home occidental relaciona el fer amb el ser: el que fem defineix la nostra identitat. Aquest credo que posa l’acció al centre oblida sovint l’activitat constant i silenciosa de la vida vegetal, que ens serveix en aquesta ocasió com a contrapunt perfecte per revisar els nostres tempos hiperproductius i la nostra manera extremadament antropocèntrica de veure el món  en aquest moment de canvi de paradigma.

No fer res és un diàleg entre tres humans i el Jardí Botànic Històric en el que hem intentat no posar res de més i utilitzar els recursos del propi indret per generar la proposta escènica.

Una proposta de Mariona Naudin i Ventura Garriga, amb la col·laboració d’Odil Bright
Gràfica: Rubén Perpinyà
Veus: Pere Casbas i Francis Hallé


Data: 16 de Juliol de 2020

Hora: A les 18h i a les 19.30h

Lloc: Jardí Botànic Històric (Avinguda dels Muntanyans s/n) https://goo.gl/maps/zwnXMWXuJ1qCzMji9

Com arribar-hi: Bus 150 (Estadi Olímpic de Montjuïc – MNAC) Bus 55 (Museu Nacional -Museu Etnològic). Metro L1 i L3 Plaça Espanya. A l’avinguda Maria Cristina pugeu per les escales mecàniques que van cap al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC). L’entrada al Jardí es troba darrere l’aparcament del Museu, al costat de les escales mecàniques que envolten el monument a Francesc Ferrer i Guàrdia.

Activitat gratuïta. Aforament limitat. Reserva la teva entrada AQUÍ

  • A tots els espais on sigui necessari s’habilitaran diferents accessos i sortides per tal de no produir aglomeracions de persones.
  • L’ús de la mascareta és obligatori en espais tancats i en espais públics, i especialment quan no puguis mantenir la distància de seguretat amb la resta de persones.​
  • Si penses que pots tenir símptomes del covid-19 o has estat en contacte amb algú diagnosticat del virus, queda’t a casa. Segur que tenim l’oportunitat de retrobar-nos més endavant.

Odil Bright és una artista de Barcelona. Va estudiar el Màster de Composició de Bandes Sonores i Música per a Mitjans Audiovisuals de l’ESMUC. Durant una època va ser pianista en un hotel de la Via Laietana i va ser guitarrista d’una banda de riot grrrls que va tocar al Primavera Sound. Ha composat música per a cinema, teatre i publicitat, i ha treballat per a empreses i institucions com el FC Barcelona, Apple o al Teatre Lliure. Ha fet la banda sonora del documental Me llamo Violeta (Premi del Públic al DocsBarcelona 2019). Actualment està investigant les possibilitats de la creació musical en l’àmbit de la programació multimèdia.

Ventura Garriga és una persona inquieta a qui li agrada no fer res. Jardiner d’ofici, treballa actualment a les oficines de Parcs i Jardins de Barcelona. Li agrada la música, la dansa i les plantes. Introduït, ja d’adult, en el món de la dansa i la performance. Ha participat en espectacles d’artistes com Sonia Gómez o Jerôme Bel. Va estar treballant amb Yujiro Sagami en la peça efímera Living / Dead / Garden que va crear l’artista japonès Yujiro Sagami durant la seva residència a el Graner.

Mariona Naudin treballa en l’àmbit de les Arts Vives però li interessen moltes altres coses com l’antropologia, l’etimologia, els idiomes o l’activisme. Actualment és artista associada del Graner on ha estat treballant de forma intermitent des de 2016. És cofundadora i intèrpret de les companyies Mos Maiorum i Las Detectives, ambdues barcelonines. Actualment es troba en estat artístic semi-vegetatiu i li interessa saber més sobre la vida no-humana i vegetal que la rodeja després d’haver-se passat massa temps intentant entendre l‘homo sapiens sapiens.

Una col·laboració entre el Jardí Botànic  – Museu de ciències naturals de Barcelona i el Graner (residència artística al Jardí Botànic juny-juliol 2020)