PAS A DOS amb l’Escola Bàrkeno

PAS A DOS ÉS EL NOM QUE DONEM AL PROJECTE TÀNDEM ENTRE L’ESCOLA BÀRKENO I EL MERCAT DE LES FLORS-GRANER en la seva primera edició (curs 2014/15).
Li diem així agafant el terme dansístic “pas de deux” de referent, que vol dir un duet entre dos ballarins. Així, l’escola Bàrkeno i el Mercat de les Flors-Graner fan un duet educatiu i han dut a terme el primer any del projecte Tàndem durant el curs 2014-15.

TÀNDEM és un projecte en col·laboració entre la Fundació Catalunya –La Pedrera i Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. El Mercat de les Flors i el Graner fan tàndem amb l’Escola Bàrkeno, del barri de La Marina a la Zona Franca de Barcelona. Escoles Tàndem és un projecte educatiu innovador de la Fundació Catalunya La Pedrera en què centres educatius, a través del partenariat amb institucions de referència del país, treballen conjuntament amb l’objectiu de fomentar l’èxit educatiu. Aquest projecte es basa en l’especialització curricular d’aquests centres en una matèria singular (música, ciències, audiovisuals…). Amb una durada total de tres anys, el projecte Tàndem Escola Bàrkeno – Mercat de les Flors pretén crear un lloc ampli i sensible on el llenguatge de la dansa i les arts del moviment siguin vehicle alhora que matèria, i descoberta alhora que vivència.

A les Escoles Tàndem es concreta un projecte educatiu que gira a l’entorn d’una especialització en una matèria que vertebra el currículum de les escoles. L’especialització s’aconsegueix a través del partenariat de centres educatius amb institucions de referència, amb l’assessorament, seguiment i finançament de la Fundació i la col·laboració del departament d’Ensenyament. Aquesta especialització pot variar segons la institució de referència que formi part del tàndem (música, ciències, matemàtiques, audiovisuals, etc.) i no comporta obviar les competències bàsiques que tot alumne ha d’adquirir. Al contrari, l’especialització vol ser un element clau per potenciar aquestes competències.
www.escolestandem.cat

Vols consultar com ha anat el primer any del PAS A DOS? Aquí trobaràs tot el material que hem generat per fer el seguiment i visibilitzar la feina feta durant el primer curs:

MEMÒRIA PROJECTE TÀNDEM, ESCOLA BÀRKENO 2014/15

CRONOGRAMA 2014/15

EL CUB, SINOPSI 2014/15

Captura de pantalla 2016-03-09 a las 14.24.56

Deixa un comentari