PEA (projecte d’expansió artística)

El PEA és un projecte pilot que posa en diàleg cultura, innovació i empresa, amb l’objectiu de desenvolupar models organitzatius i mètodes de col·laboració eficaços i respectuosos amb la creació artística. El PEA proposa assessorament i un disseny conjunt d’accions enfocades a la recerca i la creació d’una relació justa entre els agents culturals, tant a nivell nacional com internacional, centrada en el newmanagement. 

És molt freqüent que alguns artistes es trobin amb dificultats serioses per posar en circulació la seva feina i per poder establir una relació econòmica justa amb l’entorn en el qual es desenvolupa la seva tasca. Fins i tot propostes de gran valor artístic no aconsegueixen accedir ni als circuits professionales ni a un número d’espectadors que estigui d’acord amb la inversió humana i econòmica d’un projecte. Aquesta situació posa de manifest la necessitat de desenvolupar models organitzatius i mètodes de col·laboració que respectin les diferents maneres específiques de la creació artística i que, a la vegada, aconsegueixin ser eficaces en un sector tan complicat com és el de la cultura. Per aquest motiu, el Graner-Mercat de les Flors, amb el suport de la Fundació Banc Sabadell, engeguen aquest projecte pilot pioner, que posa el focus en la viabilitat del diàleg entre les arts vives i la rentabilitat econòmica i l’organització empresarial.

El PEA (després d’una convocatòria oberta) arrenca amb 5 creadors/cies que formaran part durant dos anys d’aquest programa d’investigació transdisciplinar, que neix amb l’objectiu de generar recursos organitzatius adaptats a les necessitats artístiques i a relacions eficaces amb el mercat de la cultura.  Al llarg d’aquest període es desenvoluparan de manera específica els diferents plans individuals d’expansió artística dels artistes, col·lectius o agrupacions seleccionades, que seran assessorats i acompanyats per un equip d’experts amb els quals dissenyaran accions concretes per millorar la relació amb el seu entorn econòmic i cultural. El PEA però, també s’obre al sector i oferirà part de la seva formació en format obert i generarà una sèrie de recursos i continguts que seran accessibles en format digital.

El PEA és un projecte innovador de newmanagement i cultura, que posa en diàleg les arts vives i la seva relació amb el mercat econòmic cultural. 

Els cinc artistes que han estat seleccionats per formar part d’aquest primer PEA són: Societat Doctor Alonso, Aimar Pérez Galí, Bárbara Sánchez, Jorge Dutor i Guillem Mon de Palol i El Conde de Torrefiel.

DESCARREGA’T EL DOSSIER DEL PEA AQUÍ

DESCARREGA’T EL MAPA CONCEPTURAL DEL PEA AQUÍ

Captura de pantalla 2017-04-11 a las 12.39.39

Deixa un comentari