RESOLUCIÓ CONVOCATÒRIA PEA

Segons la convocatòria oberta PEA, publicada el 5 de desembre de 2016, s’obrien 4 places per a artistes, col·lectius o agrupacions dedicades a les arts que volguessin formar part d’aquest projecte pilot durant dos anys.

Dimecres passat, dia 25 de gener, la comissió de valoració es va reunir per seleccionar els participants d’entre 18 sol·licituds rebudes. La comissió de valoració i selecció ha estat formada per: • Alfons Cornella (Infonomia) • Jaime Conde-Salazar (Teòric, dramaturg i artista) • Eduardo Bonito (Codirector del Festival Panorama de Río, comissari independent i artista) • Nuria Díaz (Ex-professora d’Elisava i artista) • Sonia Mulero (Fundació Banc Sabadell) • Cristina Alonso (coordinadora del Graner) • Àngels Margarit (directora del Mercat de les Flors).

Més info sobre la comissió aquí: COMISSIÓ_PEA

Després d’una jornada intensa de valoració, la comissió ha decidit:

- seleccionar cinc participants, un més del que es deia a la convocatòria

- que alguns dels recursos de formació per als seleccionats estiguin disponibles i s’obrin a tots els sol·licitants

Així, la primera edició del Programa d’Expansió Artística comptarà amb:

1 – Aimar Pérez Galí

2 – Societat Doctor Alonso

3 – El Conde de Torrefiel

4 – Bárbara Sánchez

5 – Jorge Dutor i Guillem Mont de Palol

16178812_1260517010661054_4986555901332478915_o

Captura de pantalla 2017-01-31 a la(s) 13.34.43

PLA D’EXPANSIÓ ARTÍSTICA

Amb l’objectiu de desenvolupar models organitzatius i mètodes de col·laboració eficaços i respectuosos amb la creació artística, neix el projecte pilot pràctic PEA. El projecte planteja 4 plans individuals d’expansió artística (PIEA) en els quals 4 artistes, col·lectius o agrupacions seleccionats residents a l’Estat Espanyol i amb una trajectòria i una circulació d’obres rellevant i contrastada formin part d’un programa d’investigació transdisciplinar.

El PEA proposa assessorament i un disseny conjunt d’accions enfocades a la recerca i la creació d’una relació justa entre els agents culturals tant a nivell nacional com internacional, centrada en el newmanagement. Aquest projecte té una durada de dos anys i requereix d’una implicació basada en la participació en sessions d’investigació, sociabilització, capacitació, disseny de projectes propis i de continguts i metodologies.

El Mercat de les Flors-Graner, amb el suport de Fundació Banc Sabadell i la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona, el Ministeri de Cultura i la Generalitat de Catalunya, possibiliten aquest programa pilot amb la voluntat de capacitar als artistes, consolidar la seva feina, aconseguir les eines necessàries per fer-ho possible i promoure el desenvolupament econòmic de la cultura, a partir de 7 principis bàsics: innovació, investigació, experimentació, rigor conceptual i formal, intercanvi i emancipació organitzativa.

BASES DE LA CONVOCATÒRIA PEA