Graner

› Notícies

Zona de contactes 2020-21

Per segon any consecutiu, Arte Factum s’encarrega de la mediació del programa d’educatius del Graner (Caixa d’Eines), que compta amb el suport del Pla de Barris de La Marina. Sota el títol Zones de contacte al llarg del curs s’exploraran les relacions entre les arts vives i la pedagogia des d’una perspectiva que situa el cos, l’experimentació i la investigació a la frontissa entre l’escena artística i l’escena educativa. A través de la creació de comunitats d’aprenentatge i experiència que habiten els “entre-llocs” de l’art i l’educació, proposen donar-nos temps i espais on compartir preguntes sobre allò que fem i com ho fem, elaborar els sentits de les nostres pràctiques, i obrir espais de conversa on intercanviar eines, procediments, i maneres de fer pròpies. Aquests “entre-llocs” als quals apel·lem convoquen sabers diversos, veus encarnades i experiències situades per tal d’estranyar-nos, qüestionar-nos i comprometre’ns des del reconeixement mutu.

Prenent com a eixos l’escolta, l’observació i l’acció, el programa Zones de contacte proposa una metodologia de treball basada en la col·laboració i el desplaçament de les posicions entre artistes, mestres i alumnes que facilita la transversalitat dels aprenentatges, fa circular les pràctiques i els sabers situats, i mobilitza els rols (de poder) que s’articulen entre qui ensenya i qui aprèn (a l’escena educativa), o qui actua i qui observa (a l’escena artística)

Dins el cicle infantil, els infants compartiran la pràctica de la Bea Fernández “El cuerpo como acontecimiento que se muestra”, a primària en Xavier Manubens proposa “House of the Seas” i a secundària la Mariona Naudin amb “Reír y llorar” i l’Alba Rihe amb “CISCA (Colònia Interespècie Simbiòtica de Curiositats i Actituds). A través d’aquestes comunitats d’aprenentatge els infants i els i les joves s’aproparan a pràctiques vinculades a la percepció i el moviment, a les fantasies del jo o a la gamificació.

El curs 20-21 Zones de contacte entra en diàleg amb 3 escoles bressol (EBM El Cotxet, EBM Niu d’infants i EBM Collserola), 1 espai familiar (La casa dels colors), 5 escoles de primària (El Polvorí, Enric Granados, SEAT, Ramon Casas i Bàrkeno) i dos instituts (Montjuïc i Domènech i Montaner). Totes elles ubicades al nostre barri, La Marina, i els seus voltants.

TOTA LA INFORMACIÓ DE CAIXA D’EINES / ZONES DE CONTACTE 2020-21 AQUÍ