PROJECTE BooMBeta

BooMBeta és el nom que donem a la línia de treball d’art i comunitat del Graner que es desplegarà durant tres anys a La Marina, amb el suport del Pla de Barris. Engeguem una primera edició enguany (2017) amb un taller de dansa intergeneracional sota l’aixopluc de la Festa Major del barri i amb altres accions sota l’aixopluc del Grec Festival de Barcelona: dos itineraris narratius i performàtics creats per Albert Pijuan, Javier Guerrero i Mariona Naudin, una trobada de pensament sobre art i comunitat, la mostra de l’espectacle ‘Constantino’ d’Andreu Martínez,  un sopar-acció amb Nyamnyam i les històries orals del barri de la mà de Vulnus.

capçaleraglobalmidaweb

Es tracta en la seva totalitat d’activitats gratuïtes que compten amb una difusió específica al barri i que sorgeixen del Graner, un equipament cultural de proximitat.

A partir de conceptes com identitat, memòria històrica i memòria col·lectiva BooMBeta vol visibilitzar els valors immaterials del barri. És el projecte d’Arts Vives Aplicades del Graner en un context de proximitat al barri de La Marina i vol trencar la distància entre el que és popular i el que és experimental, sense renunciar a tenir un sistema cultural ric on es construeixin experiències estètiques valuoses i significatives. BOMBETA proposa i acull experiències arriscades de forma continuada per als habitants de La Marina, de les quals en podran ser consumidors i també productors. Es crearà un ecosistema centrat en art i comunitat i art i educació al barri de La Marina, que es pot utilitzar de maneres molt diferents, per grups molt diferents i amb diferents intensitats, ressonàncies i velocitats.

capçalera3bombetanews

BooMBeta compta amb la complicitat del Pla de Barris. Per a l’edició ‘estiu 2017’ compta específicament amb la complicitat de la Festa Major de La Marina, el Grec Festival de Barcelona i Barcelona Ciutat de la Literatura – UNESCO i es teixeix conjuntament amb la Taula de Memòria Històrica, les associacions del barri i els artistes residents del Graner.  Durant tres anys es realitzaran accions de manera regular i sota diferents aixoplucs i estructures col·laboradores.

pastillalogos_bombeta_210617

Deixa un comentari