Projecte En Residència curs 2013-14

El Graner i el programa “Creadors En Residència” liderat per l’Institut de Cultura de Barcelona comença un segon any de col·laboració. L’Institut Milà i Fontanals, escollit per concurs públic, treballarà i atendrà un coreògraf resident a 4rt d’ESO.  Els artistes proposats són Los Corderos.  Aquests van ser seleccionats després d’un procés de selecció per mitjà de cinc cartes d’invitació a cinc coreògrafs amb els quals vàrem fer una reunió individual per valorar i conèixer la seva trajectòria, experiència i motivació professional.

Cada dimarts la  residència de Los Corderos a l’Institut Milà i Fontanals avança, amb propostes artístiques que potser pels joves encara no tenen sentit però que per a Los Corderos significa un full de ruta cada vegada amb més definició, que no definitiu. El camí d’un procés creatiu mai és completament recte, aquesta és la màgia de la creació.

El plantejament de les primeres sessions de Los Corderos ha anat clarament marcat per una gira artística personal que els ha enviat a Argentina i Uruguay durant aquest mes d’octubre. Això ha influenciat molt l’organització del calendari que tot i haver començat molt d’hora s’ha vist interromput. Les primeres sessions portades pels Corderos han estat el 17 de setembre i l’1 d’octubre. Després durant tot el mes d’octubre l’Institut Milà i Fontanals ha anat rebent artistes que col·laboren i treballen des de fa molt de temps amb ells. Cada artista els ha presentat una disciplina de treball diferent que forma part del bagatge i les coreografies de Los Corderos. Gràcies al treball paral·lel que realitzen els tres mestres referents en aquesta classe, Miquel Llaràs, Sara Merchán i Quim Taixés, la sensació d’experiència desvinculada del projecte no és tant gran.

Aquests han estat els artistes convidats que han anat passant per aquesta classe de 4rt d’ESO: El 8 d’octubre hi va ser la Leo Castro. La Leo va proposar un entrenament molt físic utilitzant un element tant comú com una pilota que compartia tot el grup. A mesura que avançava la proposta i els joves agafaven confiança es van anar introduint pilotes petites fins a acabar fent un treball en parelles. Gràcies a aquest element els joves es varen comunicar entre ells més fàcilment amb el seu cos i la seva mirada i ja no era tan important si eren nois o noies, un tema que en l’adolescència és difícil de treballar en una classe de moviment o dansa. El 15 d’octubre amb la Pia Nielsen van treballar la veu i el 22 d’octubre el Pablo Rega els va mostrar com treure sons i fer música des de diferents instruments artesanals, tal i com Los Corderos ensenyen en les seves peces. L’última en anar-hi ha estat la Mònica Muntaner el 29 d’octubre, realitzant un treball de moviment més específic. Durant aquest mes de novembre Los Corderos tornaran a l’institut per recollir, endreçar i dialogar sobre totes aquestes experiències per trobar i acordar una ruta creativa.

Tots seguit us deixo unes imatges de les diferents sessions de treball!

foto 1 copia

foto 2 copia

Deixa un comentari