Projecte Escola TÀNDEM 2014-17

Projecte en col·laboració: Fundació Catalunya – La Pedrera i Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya

El Mercat de les Flors i el Graner fan tàndem amb l’Escola Bàrkeno, del barri de La Marina a la Zona Franca de Barcelona. Escoles Tàndem és un projecte educatiu innovador de la Fundació Catalunya La Pedrera en què centres educatius, a través del partenariat amb institucions de referència del país, treballen conjuntament amb l’objectiu de fomentar l’èxit educatiu. Aquest projecte es basa en l’especialització curricular d’aquests centres en una matèria singular (música, ciències, audiovisuals…). Amb una durada total de tres anys, el projecte Tàndem Escola Bàrkeno – Mercat de les Flors pretén crear un lloc ampli i sensible on el llenguatge de la  dansa i les arts del moviment siguin vehicle alhora que matèria, i descoberta alhora que vivència.

www.escolestandem.cat

El projecte:

A les Escoles tàndem es concreta un projecte educatiu que gira a l’entorn d’una especialització en una matèria que vertebra el currículum de les escoles. L’especialització s’aconsegueix a través del partenariat de centres educatius amb institucions de referència, amb l’assessorament, seguiment i finançament de la Fundació i la col·laboració del departament d’Ensenyament.

Aquesta especialització pot variar segons la institució de referència que formi part del tàndem (música, ciències, matemàtiques, audiovisuals, etc.) i no comporta obviar les competències bàsiques que tot alumne ha d’adquirir. Al contrari, l’especialització vol ser un element clau per potenciar aquestes competències bàsiques.

Escoles tàndem iniciades el curs 2014-2015

  • L’Escola Bàrkeno del barri de la Marina de la Zona Franca és una escola d’Educació Infantil i Primària del Consorci d’Educació de Barcelona, és una Escola Tàndem especialitzada en dansa i moviment amb el Mercat de les Flors.
  • L’Institut Les Termes és un centre de secundària públic de Sabadell, és una Escola Tàndem  especialitzada en música amb l’Orquestra Simfònica del Vallès (OSV)

498x325xescolestandem,P20text,P2002.jpg.pagespeed.ic.a_2QAzd-Yo

 

Els comentaris estan tancats.