Graner

› #FF90

PRESENTACIÓ

#FF90 és un laboratori de trobada d’artistes d’una mateixa generació, impulsat pel Graner, centre de creació de dansa i arts vives, que es vincula a la programació de diferents festivals de Catalunya (SÂLMON<, Sismògraf i Grec). Un projecte que acompanya els artistes al llarg de 3 anys, amb diferents intensitats, i que consta de laboratoris de reflexió i pràctica, assistència a festivals i un marc de visibilitat en contextos específics.

#FF90 és un grup de creadors que muta a cada trobada. Els artistes de cada edició s’han seleccionat a partir de la convocatòria de residències de la Caldera i Graner (Modalitat C: artista emergent), i en diàleg amb els diferents festivals als quals es vincula, així com altres espais de creació i presentació de Barcelona com l’Antic Teatre, al Mercat de les Flors o la Poderosa.

A cada trobada els artistes conviuen en un mateix espai un mínim de 48 hores, amb l’objectiu de compartir coneixement i experiències, aprendre a mirar el treball d’altres creadors ia practicar amb altres artistes, potenciant la consciència de grup i la idea de generació artística . Per això #FF90 s’articula en un mínim de dos dies i un màxim de quatre on, acompanyats per un artista de trajectòria consolidada, el grup assisteix a una selecció d’espectacles, genera espais de debat, trobades amb els creadors programats i altres professionals del sector, com ara productors o programadors nacionals i internacionals. La trobada també consta d’una part pràctica de treball individual i grupal.

El projecte # FF90 actualitza i revisita el projecte # FF80, impulsat pel Graner el 2012 i que va comptar amb la complicitat durant 3 edicions del Festival Temporada Alta de Girona i amb la participació de creadors com Pere Faura, Roser López Espinosa, Lali Ayguadé, Joan Català, Guido Sarli, Aimar Pérez Galí, Pablo Gisbert o Tanya Beyeler, entre d’altres.

#FF90 EDICIÓ FESTIVAL SÂLMON<

La primera trobada #FF90 s’ha dut a terme en el marc de la 7a edició del Festival SÂLMON< i en diàleg amb la seva programació escènica i expandida. Amalia Fernández acompanya el grup #FF90 Edició SÂLMON< on a partir de l’anàlisi dels espectacles vistos al festival, i amb eines metodològiques facilitades per l’artista, el grup revisita i reinterpreta els treballs d’altres creadors. La propera trobada # FF90 serà al festival Sismògraf d’Olot.

Participants #FF90 edició Festival SÂLMON<: Alejandro Curiel, Ana Borrosa, Aurora Bauzà, Élise Moreau, Eulàlia Bergadà, Francesc Cuéllar, Ignacio de Antonio, Javier Guerrero, Juan David, Lautaro Reyes, Nico Jongen, Pere Jou, Raquel Klein i Xavier Manubens.