Graner

› #FF90

PRESENTACIÓ

#FF90 és un projecte de suport a la creació impulsat pel Graner i que s’ha inciat a principis del 2019. Un laboratori de trobada d’artistes d’una mateixa generació (els 90) per compartir un espai-temps juntes, pensar-lo juntes, transitar-lo juntes i practicar-lo juntes, amb diferents permeabilitats i moments de diàleg amb altres artistes d’altres generacions i contextos d’obertura.

Com a espai de creació som sensibles i estem atentes a totes les creadores i creadors que estan a la recerca d’un llenguatge propi, els i les joves també, i diríem que encara més especialment. Hem d’acompanyar processos, els que intueixen un final sòlid i els que no saben ben bé on van, però del tot necessaris. Hem de ser permeables i sensibles a tota una generació que, tot i no disposar de la trajectòria o d’una sostenibilitat constant, comencen a proposar escenes, cossos, idees i preguntes que ens interessen, i que han de tenir cabuda als espais de creació, accés als circuits de producció i presència en les programacions dels festivals i teatres.

Fruit d’aquesta voluntat inclusiva i també per confrontar-nos amb altres mirades #FF90 és un projecte a 3 anys que muta, creix i es repensa a cada edició i que es vincula a diferents festivals còmplices com son el Festival SÂLMON<, el Festival Sismògraf i el Festival Grec.

#FF90 és un grup de creadors que muta a cada trobada. Els artistes de cada edició s’han seleccionat a partir de la convocatòria de residències de la Caldera i Graner (Modalitat C: artista emergent), i en diàleg amb els diferents festivals als quals es vincula, així com altres espais de creació i presentació de Barcelona com l’Antic Teatre, al Mercat de les Flors o la Poderosa.

A cada trobada els artistes conviuen en un mateix espai un mínim de 48 hores, amb l’objectiu de compartir coneixement i experiències, aprendre a mirar el treball d’altres creadors ia practicar amb altres artistes, potenciant la consciència de grup i la idea de generació artística . Per això #FF90 s’articula en un mínim de dos dies i un màxim de quatre on, acompanyats per un artista de trajectòria consolidada, el grup assisteix a una selecció d’espectacles, genera espais de debat, trobades amb els creadors programats i altres professionals del sector, com ara productors o programadors nacionals i internacionals. La trobada també consta d’una part pràctica de treball individual i grupal.

El projecte # FF90 actualitza i revisita el projecte # FF80, impulsat pel Graner el 2012 i que va comptar amb la complicitat durant 3 edicions del Festival Temporada Alta de Girona i amb la participació de creadors com Pere Faura, Roser López Espinosa, Lali Ayguadé, Joan Català, Guido Sarli, Aimar Pérez Galí, Pablo Gisbert o Tanya Beyeler, entre d’altres.

#FF90 EDICIÓ FESTIVAL SÂLMON<

La primera trobada #FF90 es va dur a terme en el marc de la 7a edició del Festival SÂLMON< i en diàleg amb la seva programació escènica i expandida. Amalia Fernández va acompanyar el grup #FF90 Edició SÂLMON< on a partir de l’anàlisi dels espectacles vistos al festival, i amb eines metodològiques facilitades per l’artista, el grup va revisitar  i reinterpretar els treballs d’altres creadors.

Participants #FF90 edició Festival SÂLMON<: Alejandro Curiel, Ana Borrosa, Aurora Bauzà, Élise Moreau, Eulàlia Bergadà, Francesc Cuéllar, Ignacio de Antonio, Javier Guerrero, Juan David, Lautaro Reyes, Nico Jongen, Pere Jou, Raquel Klein i Xavier Manubens.

#FF90 EDICIÓ FESTIVAL SISMÒGRAF

La segona trobada #FF90 es va dur a terme en el marc de la 11a edició del Festival SISMÒGRAF i en diàleg amb la seva programació escènica i trobada de professionals. Sonia Gómez va acompanyar el grup #FF90 Edició SISMÒGRAF.

Participants #FF90 edició Festival SISMÒGRAF: Alejandro Curiel, Ana Borrosa, Paloma Muñoz Élise Moreau, Eulàlia Bergadà, Elisa Keisanen, Ignacio de Antonio, Javier Guerrero, Juan David, Núria Planes, Lautaro Reyes, Nico Jongen, Raquel Klein i Xavier Manubens.

#FF90 EDICIÓ FESTIVAL GREC

La tercera trobada del projecte #FF90 es va dur a terme en el marc del Grec Festival de Barcelona  i en diàleg amb la seva programació escènica i alguns dels seus artistes. Així mateix el grup d’artistes que formen part d’#FF90 van autogestionar la trobada, amb espais de pràctica compartida al Graner.

Participants #FF90 edició Festival GREC: Alejandro Curiel, Ana Borrosa, Paloma Muñoz Élise Moreau, Eulàlia Bergadà, Elisa Keisanen, Ignacio de Antonio, Javier Guerrero, Juan David, Núria Planes, Lautaro Reyes, Nico Jongen, Raquel Klein, Xavier Manubens, Pere Jou, Aurora Bauzà i Francesc Cuéllar.