Quim Bigas i Carme Torrent

El gener de 2015, Quim Bigas Bassart i Carme Torrent van ser convidats a participar en el Festival Sosteniendo la pregunta  ¿Qué puede un cuerpo?-  en  La Casa Encendida,Madrid.

Segons el mateix festival: “La pregunta ‘qué puede un cuerpo?’ proposa que el que pot un cos pot ser diferent del que vol el moviment del capitalisme global. La corporalitat del món es situa en relació als entorns i les màquines d’un sistema interdependent i complexe, que empeny els cossos a adoptar la mecánica d’una coreografia totalitzadora i suposadament lliure, exigint als cossos ser productors, productes i reproductors d’un moviment esgotador, que els situa entre poder ser, el que els deixin ser i no poder ser el que haurien de ser”.

Van decidir aprofitar la trobada i la invitació que aquest marc els facilitava per generar una trobada/conversa entre els dos. D’aquesta trobada va néixer Eclipse , la imagen siempre llega tarde.

La residencia 2017 al Graner será una manera de reprendre el projecte que es trova ara mateix en zones liminals de la producción artística, tant pel que fa al desenvolupament com a la presa de decisions de com i des d’on seguir treballant.

Quim Bigas Bassart (Barcelona, 1984). Treballa en els camps de la coreografia, la dramatúrgia i la societat de la información. Graduta com a Major in Dance and Post-Graduate Artists in Residency en SEAD (Salzburgo)  i alumne invitat a l’escola de y alumno invitado en la Nuevos desarrollos de la Danza- SNDO (Ámsterdam). Actualmente estudia el Grau en Informació i Documentació a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i el Master en Noves Pràctiques Performatives a UNIARTS/DOCH (Estocolmo).

Viu entre Copenhague, Estocolm i Barcelona, on du a terme les seves pròpies creacions, així com algunes col·laboracions amb altres artistas. Aquests últims anys ha treballat, entre d’altres, amb Aitana Cordero Vico (To-get-her(e) y Sweet); Carme Torrent (Eclipse o la imagen siempre llega tarde); o El Conde de Torrefiel (Escenas para una conversación después del visionado de una película de Michael Haneke). Ha creat Crònica d’un espai de desgast amb el grup de joves FESTUCS. El seu propi treball inclou el projecte APPRAISERS i el solo MOLAR.

www.quimbigas.com

Carme Torrent

Estudia Arquitectura a la Universitat de Barcelona mentre treballa en diferents estudis, entre ells el de l’arquitecte Enric Miralles. Paral·lelament desenvolupa el seu treball en l’àmbit de la dansa; mostra els seus treballs, du a terme projectes amb altres artistas i és performer per altres coreògrafs, entre ells: Min Tanaka, Carmelo Salazar i Xavier Le Roy.

El treball de la Carme Torrent està implicat en processos d’aprenentatge, investigación i creació. Una part important del seu treball s’inscriu en l’exploració del potencial dels llocs i del context com a dispositius coreogràfics.

www.carmetorrent.com

www.moversesobrenada.blogspot.com

Els comentaris estan tancats.