Rebre un aplaudiment

Estem d’enhorabona, el SÂLMON< FESTIVAL ha rebut un APLAUDIMENT FAD SEBASTIÀ GASCH 2017  i amb molt bona companyia, ja que també han estat premiats en aquesta edició: Roger Bernat, Quim Bigas, Joan Baixas i Dimitris Papaioannou.

El “Sâlmon< Moviment i més” és un festival que es cuina al Graner, que visibilitza algunes propostes i processos dels seus habitants i que dialoga amb molts altres espais de creació de la ciutat. Tot plegat basat en relacions de confiança, afecte, rigor i imaginació per aconseguir fer-lo possible any rere any, amb complicitats a dojo. És la cooperació ‘entre’ el que ha permès fer i ser al Sâlmon<. Per això aquest premi és de totes les artistes que hi han passat, de tots els espais que hi han col·laborat i de totes les persones de diferents àmbits que han fet que portem ja 5 edicions… per això diem:

REBRE UN APLAUDIMENT

L’èxit sempre s’ha mesurat amb les ovacions, la quantitat de minuts que el públic aplaudeix marca el grau de triomf: com més temps dura el xivarri, més s’ha impactat, més lluny s’ha arribat.

Per sort, hi ha una creació escènica contemporània que segueix altres camins i ens està ensenyant a dissentir, a conviure amb la diversitat, a explorar el desacord, a escoltar el que no coneixem i a oblidar-nos de la unanimitat. A la vegada, està redefinint el lloc i el valor de l’espectador, i ens permet explorar altres possibilitats de participar en la representació. El que es demana de qui mira no és l’aplaudiment sinó un altre tipus de compromís.

I és aquest ‘altre tipus’ de compromís amb la contemporaneïtat, amb els dissentiments creatius i amb les artistes el que provem de fer amb aquest festival. Un compromís que ens pertoca, i que s’ha d’exigir avui a totes les institucions culturals, especialment les públiques. Perquè per damunt de tot no hem d’oblidar que qui proposa i qui ofereix són les artistes, i qui ha d’escoltar de manera activa i ha de ser permeable a la transformació és la institució.

La creativitat hi és, els espais hi són i el públic també.

Moltes gràcies

www.salmon-dance.com 

IMG_2162

Els comentaris estan tancats.