Recorregut artístic en 600 dins cicle ‘Motor de llibertat’ – 12 de novembre

600-60: RECORREGUT ARTÍSTIC EN 600 – 12 DE NOVEMBRE

Punt de trobada i inici del recorregut en el 600 a les 11h a la Sala Pepita Casanellas 

Centre Cívic Casa del Rellotge 

Passeig de la Zona Franca, 185 

Durada fins les 14h 

Aforament limitat a 60 persones 

Inscripció fins omplir aforament: info@granerbcn.cat 

La fàbrica SEAT és el cor i al cor d’un dels barris més complexes de Barcelona, un barri marcat per l’abandó i la lluita, per l’exclusió i la dignitat. En els seus carrers es resumeix la història d’una ciutat, però també d’un país, a través del seu revers. La commemoració del seixantè aniversari del producte estrella de la SEAT, el cotxe conegut popularment com a 600, és l’ocasió idònia per plantejar les llums i les contradiccions creades al voltant d’aquest fenomen tan aparentment mundà.

La nostra proposta és que l’espectador faci un viatge en el temps i que visqui el que podria haver estat un diumenge qualsevol d’una de les famílies de la SEAT.

El 600 va esdevenir el símbol d’un estil de vida que el règim franquista va entronar per amagar les misèries del país. Les excursions amb el 600 després de missar per fer el pícnic en comunitat en l’àrea natural més propera es van convertir en un autèntic espai de distensió, de llibertat (segurament il·lusòria), i de comunió de la classe obrera.

L’objectiu final del nostre recorregut és posar de manifest la contradicció social i política sorgida arran del 600. De quina contradicció es tracta? Doncs que, per una banda, el 600 va ser el símbol de la remuntada econòmica del franquisme, la fórmula exprés perquè les famílies espanyoles se sentissin classe mitjana; però, per altra banda, la gran concentració de mà d’obra a la fàbrica de la Zona Franca va propiciar una organització per a la defensa dels drets laborals que va anticipar i va acabar liderant el conjunt de reivindicacions sindicals tant a Barcelona com a arreu del país.

Direcció i coreografia: Javier Guerrero // Intèrprets: Elia Genís, Javier Ara, Joel Mesa, Paula Tato, Alma Steiner i alumnes de l’Institut del Teatre // Assistent de direcció: Igone Lopez // Dramatúrgia: Albert Pijuan // Producció: Sara Caeiro // Edició musical: Sergi Aroya // Vestuari: montón de paja & trigo.

Agraïments: Espai Jove La Bàscula, Club 600 Barcelona, Tabalers de Diables de Port, Societat Coral La Joia de Montjuïc, Julio Baños, Las Kachi, Espai Jove Casa Sagnier, Port de Barcelona.

propuesta1

* ACTIVITAT GRATUÏTA DINS EL CICLE ‘MOTOR DE LLIBERTAT’

pastillalogosmotor1

Els comentaris estan tancats.