Graner

› Notícies

EN RESiDÈNCiA amb Silvia Sant Funk a l'Institut Montjuïc avança amb pràctiques a l'aula i també sortides a d'altres espais.

Abans de la Setmana Santa us volem explicar com avança el treball de la Silvia Sant Funk amb l’alumnat de 3r d’ESO de l’Institut Montjuïc, al barri. Una de les accions per començar l’any va ser la visita del grup al Graner. Per a nosaltres, com a Graner, rebre el grup d’EN RESiDÈNCiA era una de les dates clau del curs, ja que podem obrir l’espai i el projecte  als i les alumnes, que són veïns i veïnes del barri.

Per al grup va ser molt enriquidor perquè van poder treballar en un espai condicionat per fer treball de cos, amb la qual cosa van descobrir el treball del cos al terra i van aparèixer les primeres composicions grupals autogestionades pel propi grup, va ser una sessió fantàstica. A més a més, el grup va poder compartir amb els artistes residents que ocupaven les altres sales del Graner: Antes Collado i La Bolsa

Les sessions a l’aula, al gimnàs, i recentment a la sala d’actes, han seguit avançant treballant la consciència corporal, el treball del cos com a objecte i subjecte, el joc creatiu mitjançant elements quotidians, la presa de decisions a l’espai i en el temps i el despertar de la imaginació., entre d’altres pràctiques.

Una de les dificultats que s’ha trobat la Silvia, i que és interessant per al desenvolupament del curs és com mantenir l’atenció a partir del joc corporal, que és un joc abstracte. Serà interessant anar veient com l’abstracció va avançant i va trobant el seu lloc en tot el procés d’aquí a final de curs.

I tornant a l’agenda, volem destacar la visita a l’espectacle Rèquiem Nocturn al Mercat de les Flors, espai que visitaven per primera vegada tots ells i elles. A part de veure la peça també va ser interessant visitar i imaginar la Sala PB com l’espai on es presentarà el seu tancament de procés d’EN RESiDÈNCiA. Visualitzar on s’actuarà sempre és un moment important en el curs.

Finalment, la sessió de contaminació va ser online i per a l’ocasió la Silvia va fer una muntatge fotogràfic amb les imatges que cada sessió registra l’Elies Carles i que van ser molt representatives del que ha anant passant a l’aula. Així, els participants( l’equip docent de tercer i l’equip directiu del centre, el Carles Giner, l’Elisa Bernal, l’Anna  Pantinat i dues alumnes en representació del grup: l’Àfrica i la Fàtima) van poder prendre el pols al procés que està sent EN RESiDÈNCiA aquest curs a l’Institut Montjuïc.


Des del Graner i el Mercat de les Flors fem tàndem dins el programa ENRESiDÈNCiA i comissariem i mediem les residències del David Climent a l’Institut Salvador Espriu i de la Silvia Sant a l’Institut Montjuïc.

Les dues estan ja en marxa i des del Graner us anem explicant des d’on està treballant la Silvia amb l’alumant de 3r d’ESO del Montjuïc, però també volem fer-nos ressò del que anirà succeïnt a l’Institut Salvador Espriu i us animem també a treure el cap a la residència del David des d’aquí https://mercatflors.cat/programa-en-residencia/

Fotografies d’Elies Carles, Edu Tabueña i Sonia Fernández