Graner

› Residències

Álvaro de la Peña

Col·laboracions, 2013, 2014

Titulat per l’Escola Superior d’Art Dramàtic i Dansa de Barcelona (Institut del Teatre, 1981) en l’especialitat de Pedagogia de la Dansa, Álvaro de la Peña ha ballat amb el Ballet Contemporani de Barcelona i amb la companyia Heura. L’any 1983 treballa en el Folkwang Tanz Studio (Essen, Alemanya), dirigit per Susan Lynke, sota la direcció artística de Pina Bausch. Durant tres temporades balla com a solista en el Gran Teatre del Liceu. Participa com a actor-ballarí en espectacles de Iago Pericot i José María Rodero. Balla amb la companyia d’Avelina Argüelles i Nats Nus i participa com a coreògraf en la companyia Dart. Posteriorment crea, amb Juan Carlos García i Claudio Zulián, Lanònima Imperial.

El 1993 funda la companyia Iliacan, creant més de 20 espectacles. Durant un temps, treballa com a professor de dansa a l’Institut del Teatre, a més de donar classes i tallers a diferents centres, tant nacionals com internacionals. A partir de l’any 2009 desenvolupa una línia de treball, sota la denominació de “Danza para  cualquiera”, amb la qual pretén apropar la dansa a la societat. Parteix de la premissa de que, encara que la dansa no és per a qualsevol, qualsevol pot tenir-ne accés a la mateixa. Ha compaginat la seva activitat en la companyia Iliacan amb la col·laboració com a coreògraf en òpera, teatre i televisió.

Va ser fundador de La Caldera, associació cultural que va rebre el Premi Nacional de Dansa 2006 que atorga la Generalitat de Catalunya.

  • 2013 · col·laboració Barris en Dansa amb Mercat de les Flors · Zak!
  • 2014 · col·laboració Barris en Dansa amb Mercat de les Flors · Narinant