Graner

› Residències

Irene Rusolillo

Col·laboracions, 2014

Ballarina, intèrpret-actriu i coreògrafa nascuda l’any 1982. És autora del solos Ebollizione (concurs finalista de GD’A Puglia 2012 per a joves coreògrafs), Strascichi (guanyador del Premi Outlet 2014 i seleccionat per “Visionari” Kilowatt Festival 2014) i A Préstec, coproduït per festivals Inequilibrio / Castiglioncello i Oriente Occidente / Rovereto. El 2013 i el 2014 les seves obres són recolzades per Anticorpi Network XL. Com a coreògraf, forma part de ALDES.

El 2014, ha estat guardonada amb el Premi al millor intèrpret Equilibrio Roma 2014 i Premi al millor intèrpret al 19 Festival Internacional de Dansa Contemporània de Canàries. També és finalista al Premi Virginia Reiter. L’any 2015, ha estat guardonada amb el Davide Calvaresi Premi Prospectiva Danza a Pàdua, a causa del seu primer mapa de projectes conjunts.

Des de 2007 ha treballat com a ballarina amb Micha Van Hoecke, Roberto Castello, Mario Piazza, Daniela Capacci, Harry Albert, Claudio Bernardo, Francesca La Cava, Abbondanza – Bertoni, Erdem Gunduz. Ha col·laborat com a intèrpret d’improvisació amb Takla Improvising Group i Company Blu, al costat de Julyen Hamilton i un gran nombre de músics.

Va estudiar ballet principalment amb Gabriella Musacchio, Marina Van Hoecke i Yoko Wakabayashi; dansa contemporània amb Ivan Wolfe, Susanne Linke, Raffaella Giordano, Giorgio Rossi, David Zambrano; teatre físic amb César Brie; estudia i practica la improvisació de contactes, entre d’altres, amb Ivan Wolfe, Adi Sha’al, Koshro Adibi i Sabine Parzer; contacte-tango amb Javier Cura. El 2013 assisteix a la Biennal College Danza de la Biennal de Venezia dirigida per Virgilio Sieni, El 2005 va obtenir una llicenciatura en Ciències Polítiques a Nàpols.

El febrer de 2016 va estrenar un solo dirigit per Lisi Estaras (les ballets c de la b) a l’Auditori Parco della Musica de Roma. Al setembre de 2016 va ser resident a l’Institut cultural italià de París, en el marc de  “Le promesse dell’arte” que promou els joves artistes italians a França. El 2017/2018, és artista associada al Festival Oriente Occident a Rovereto.

https://irenerussolillo.com

  • 2016 · col·laboració MasDanza · Strascichi