Graner

› Residències

Jushka Weigel

Convocatòria pública, 2013

Comença la seva formació com a ballarina a l’escola ‘Colombo Dance School’ a Zürich. Després d’acabar amb èxit tres anys d’estudi de clàssic i contemporani rep una beca d’estudis durant mig any a la ‘Merce Cunningham School’ de Nova York, que completa així la seva formació bàsica.

A l’any següent rep una altra beca de ‘Academy of Art’ a Indonèsia. De tornada a Alemanya cofunda la companyia de dansa ‘Verwandlungsamt’ sota la direcció del mestre de Butoh Anzu Furukawa. A l’agost 2000 estrena la seva primera coreografia: ‘How is this for a start to your day?’. En el 5è Festival Internacional de Dansa Individual de Stuttgart aconsegueix el 2n Premi en categoria de Dansa i el Premi del Públic. Amb aquesta peça rep el 1ºPremio en la categoria de solos en el 7 MASDANZA, Festival Internacional de Dansa de Maspalomas (Illes Canàries), el 2002. Durant aquest període crea treballs individuals i de companyia, coreografies per a produccions cinematogràfiques i de videodansa. També treballa amb diversos coreògrafs a Alemanya, Bèlgica, Espanya, Àustria i Suècia. Al costat de Simone Willeit funda la companyia ‘Malinkiodato’, el 2003. L’estrena de la seva primera coreografia, ‘Ungemein’, va tenir lloc en el 8 MASDANZA el 2003, on va aconseguir el 1r premi de Coreografia el la categoria de grup.

‘Life is too short to dance with an ugly man?’, El seu primer sol de llarga durada, creat durant la seva residència a Xile, es va estrenar a Berlín el HAU3 al febrer de 2004 i ha estat presentat amb èxit en diversos festivals europeus (Aerowaves – Londres) i americans (Dança em trànsit – Rio de Janeiro). Funda juntament amb Miguel Muñoz la companyia ‘InThisSection – juschkaWeigel’. Des de llavors la companyia ha creat dues peces de llarga durada, ‘frequency – I’ (2005) i ‘frequency – b’ (2006) representades en diversos festivals i teatres d’Espanya i Europa (FEST’06 – Sevilla; MES DE DANSA – Sevilla; FESTIVAL dE TARDOR – Madrid; Dansenshus, Estocolm, etc.), a més de diverses coreografies curtes. La seva coreografia de grup: ‘King Salomo (or how to fry small fishes)’, per la companyia berlinesa ‘Cap à Peu Tanz’, en coproducció amb Itàlica 2005 – Festival Internacional de Dansa, es va estrenar al juliol de 2005. L’últim projecte de la companyia ‘InThisSection – juschkaWeigel’, ‘the postpianoman surrender’, en coproducció amb el Mercat de les Flors de Barcelona, ​​va obtenir el 7è Premi d’Arts Escèniques de Lleida i va ser estrenat al desembre de 2007.

A més del seu treball com a coreògrafa i ballarina, Juschka Weigel desenvolupa continuadament la seva tasca com a docent, impartint cursos i tallers intensius (Weinmeisterhaus, Berlin; L’Estruch, Sabadell; Central School of Speech and Drama de Londres; Conservatori Superior de Música de Madrid, etc.)

http://www.juschka-weigel.de/

  • 2013 · convocatòria pública · Ein Häufchen Mensch.